اسکنر لیزری انقلابی جدید در نقشهبرداری نوین است، با این دستگاه میتوان بینیاز به توقف و استقرار، با پیادهروی و بدون نیاز به GPS و دید به آسمان نقشهبرداری کرد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، استفاده از اسکنر لیزری اولین راهحل سریع نقشهبرداری برای فضاهای بسته و سرپوشیده مانند داخل ساختمان، تونل و معادن زیرزمین است و ۴۳هزار نقطه در ثانیه با دقت کمتر از دو سانتیمتر با این روش ثبت میشوند.
نقشهبرداری معادن و احجام، مدلسازی BIM ازبیلت تأسیسات و ساختمان، تکمیلی زمین نقشهبرداری هوایی، میراث فرهنگی، صنعتی، شهری، مستند نگاری بیمه و تصادفات، گازرسانی، برق، آب، راهسازی، راهآهن، جنگل و... از کاربردهای این دستگاه است U با این روش صرفهجویی در زمان و هزینه با حذف عملیات نقشهبرداری زمینی میسر میشود.
بینیازی از تجربه و مهارت خلبانی با هدایت خودکار، بدون پرتابگر با پرتاب دستی، حدود یک ساعت مداومت پرواز با یک باتری و دقت سه سانتیمتر مسطحاتی و پنج سانتیمتر ارتفاعی بدون نقطه کنترل، قابلیت نصب سنجیده چند طیفی سکویا برای سنجشازدور گیاهی و... را از ویژگیهای این دستگاه است که میتوان به آن اشاره کرد. بر اساس این گزارش، ستاد توسعه فناوریهای لیزر، فوتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی، با رویکرد بهکارگیری و توسعه در صنعت لیزر و همچنین روشنسازی این حوزه در کشور در حال حاضر در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مشغول به کار است. پایان پیام/32
١١:٥٤ - شنبه ٢٣ دی ١٣٩٦ / شماره : ٣٠٧٠٣ / تعداد نمایش : ٦٢١