محققان کشور به آزمایشگاه‌های بین المللی تراز اول تابش سنکروترونی دسترسی می‌یابند

محققان کشور به آزمایشگاه‌های بین المللی تراز اول تابش سنکروترونی دسترسی می‌یابند


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 68395
با تلاش و حمایت مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرایط برای دسترسی محققان ایرانی به آزمایشگاه‌های سنکروترونی مانند آلبا، سزامی و الترا فراهم شد. این اتفاق فرصت خوبی برای کاربران ایرانی است تا به آزمایشگاه‌های تراز اول دنیا دسترسی داشته باشند.

 

 

برنامه پشتیبانی از اعزام کاربران ایرانی در آزمایشگاه‌های سنکروترونی با هدف ایجاد یک شبکه حمایتی علمی و مالی از پژوهشگران و صنایع کشور برای دسترسی به این آزمایشگاه‌ها و انجام آزمایش‌های تراز اول در سطح بین‌المللی تصویب شده است.

این برنامه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف حمایت از محققان ایرانی برای اعزام به آزمایشگاه‌های بین‌المللی سنکروترونی اجرایی می‌شود. در همین راستا، مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری و طرح چشمه نور ایران اقدام به برگزاری فراخوان حمایت از طرح‌های پیشنهادی در این زمینه کردند.

برنامه پشتیبانی از کاربران ایران در آزمایشگاه‌های سنکروترونی علاوه بر تامین بخشی از هزینه اعزام پژوهشگران ایرانی به این آزمایشگاه‌ها، راه‌کارها و مشاوره‌های علمی را هم به کاربران اعزامی ارائه می‌دهد. به این ترتیب امکان دسترسی سالانه حدود 60 نفر از پژوهشگران، اساتید، دانشجویان و صنعتگران کشور برای انجام آزمایش‌های کاربردی و پیشرفته در بهترین و به‌روزترین آزمایشگاه‌های دنیا تسهیل می‌شود.

آزمایشگاه سنکروترونی در واقع یک شتابگر الکترونی دایره‌ای است که در آن از تغییر جهت شتاب الکترون‌هایی که سرعت آن‌ها به سرعت نور نزدیک شده است تابش الکترومغناطیسی در محدوده وسیعی از طول موج تولید می‌شود. این تابش الکترومغناطیسی به سمت باریکه خط‌هایی که دورتادور محیط دایره‌ای شتابگر قرار گرفته‌اند هدایت شده و هر کدام از این باریکه‌خط‌ها همانند یک آزمایشگاه مستقل در اختیار پژوهشگران قرار می گیرد.

تابش سنکروترون در صنایع مختلفی مانند پتروشیمی، انرژی، داروسازی، پلیمر، الکترونیک، معدن، کشاورزی و صنایع غذایی کاربرد دارد و آزمایش‌های مختلفی مانند مواد، نانوفناوری، شیمی، زیست‌شناسی، فیزیک، زمین‌شناسی، پزشکی، محیط‌زیست، الکترونیک، مخابرات و باستان‌شناسی در این آزمایشگاه‌ها قابل اجرا است.

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/23

اخبار مرتبط:

پژوهشگران ایرانی با "کاربردهای تابش سنکروترونی در پزشکی" آشنا می‌شوند

آشنایی با کاربردهای تابش سنکروترونی در پزشکی

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم