دستگاه سی‌تی‌اسکن 4بعدی ایران‌ساخت به کمک سرطان می‌آید
به همت متخصصان داخلی؛

دستگاه سی‌تی‌اسکن 4بعدی ایران‌ساخت به کمک سرطان می‌آید


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 43866
یکی از معایب دستگاه های سی تی اسکن در بیماری سرطان، آسیب دیدگی سلول های سالمی است که در کنار سلول های سرطانی قرار دارند؛ با کمک نرم افزار دستگاه سی تی اسکن 4 بعدی مبتنی بر مفهوم واقعیت افزوده که توسط جوانان ایرانی طراحی شده است، سلول های سالم در سی تی اسکن از آسیب دور می مانند.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جوانان همدانی کشور با تاسیس یک واحد فناوری در پارک علم و فناوری همدان، اقدام به طراحی نرم افزار دستگاه سی تی اسکن 4 بعدی مبتنی بر مفهوم واقعیت افزوده کردند تا از این طریق به سلول های سالم همزیست در کنار سلول های سرطانی کمک کنند و میزان آسیب دیدگی آنها را کاهش دهند.

سعید بیات مدیر عامل شرکت بیتا نگار افزار درباره محصول تولیدی شرکت گفت: این نرم افزار در ابتدا عنوان پایان نامه ای در مقطع کارشناسی ارشد بود که مورد استقبال قرار گرفت و تبدیل به ایده ای برای تولید نرم افزار شد. البته مدل خارجی این دستگاه در دیگر کشورها تولید شده است؛ اما تا چند سال پیش به ایران وارد نمی شد. در حال حاضر نیز نمونه خارجی آن تنها در شهر مشهد با قیمت بسیار بالایی خریداری شده است.

وی افزود: 12 نفر از جوانان همدانی همت کردند و این ایده را به واقعیت تبدیل کردند. در حال حاضر نیز نمونه اصلی این نرم افزار تولید شده است و در حال ارتقای آن هستیم. این دستگاه می تواند جایگزین دستگاه های فعلی با ضریب خطای کمتر باشد.

 

صرفه جویی دو میلیون دلاری

 

به گفته بیات، این دستگاه ایرانی حرکات تومور را شبیه سازی می کند و در اختیار فیزیک پزشک قرار می دهد. این کار کمک می کند که سلول های سالم اطراف سلول های سرطانی، آسیب کمتری ببینند. نمونه خارجی این دستگاه، حدود 2 میلیون دلار قیمت دارد که قیمت تمام شده دستگاه تولید شده در شرکت ما حدود 300 میلیون تومان است، رقمی حدود 24 هزار دلار.

وی همچنین تصریح کرد: ساختار این دستگاه از همان ابتدا بومی سازی شده بود؛ اما هنوز مدل آن بومی سازی نشده است که در حال ارتقای این دستگاه برای بومی سازی مدل آن هستیم. این نرم افزار در بخش واقعیت افزوده فقط در صنعت پزشکی کاربرد ندارد بلکه در برخی صنایع مانند صنعت تبلیغات نیز از این نرم افزار استفاده می شود.

این فعال دانش بنیانی در ادامه عنوان کرد: نمونه اصلی آن توسط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خریداری شده است و پس از ارتقای مدل، برای فروش بیشتر آن تبلیغات خواهیم کرد. 

بیات درباره کمک های معاونت علمی به این شرکت، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از معدود نهادهایی است که به شرکت های نوپا و واحدهای فناور کمک می کند؛ اما ما هنوز برای دریافت خدمات، درخواستی به معاونت علمی و فناوری ارائه نکرده ایم.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به صادرات محصول تولیدی شرکت، بیان کرد: یکی از اهداف ما برای تولید این نرم افزار و دستگاه، صادرات آن است؛ اما در حال حاضر با توجه به نوسانات شدید دلار و ارز نمی توانیم به این هدف برسیم؛ اما حتما با ثبات بازار، اقدام به صادرات محصول خواهیم کرد.

پایان پیام/23 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم