عملیات امداد و نجات با تعیین ابعاد وقوع پدیدههای جوی دقیقتر شد
سامانه ژئواینفورماتیک هواشناسی محصولی دانشبنیان است که مخاطب اصلی آن سازمان امداد و نجات هلال احمر کشور است تا برای بررسی شرایط آب و هوا و ارتقای عملکرد اقدامات امداد و نجات به کار میآید. این محصول توسط شرکت کاوش سپهر لوتوس به تولید رسیده است.
در طراحی این سامانه به 3 نکته اصلی «ارائه داده برای تمامی نقاط جمعیتی قابل ملاحظه»، «محاسبه ریسک ناشی از پدیده های مختلف جوی و اطلاع رسانی به نیروهای امدادی» و در نهایت «دقت در مشخص کردن ابعاد وقوع پدیدههای مختلف جوی» توجه شده است. در طراحی آن؛ 8 پدیدهای که بر اساس اقلیم کشور میتوانند خسارتهای مالی و جانی زیادی در پی داشته باشند مورد توجه قرار گرفته است تا قبل و هنگام وقوع حادثه، اطلاع رسانی برای اقدامات مناسب و به موقع صورت گیرد.
به این ترتیب می توان برای هر منطقه حتی در حد بخش، برای بازه های زمانی مختلف به پیش بینی ریسک پدیده های مختلف و شدت و نتایج محتمل آن دسترسی داشت و در مواقعی که قابلیت پیشگیری وجود دارد اقدامات ضروری انجام می شود.
رویدادهای مرتبط با آب و هوا بعد از تصادفات جادهای مهمترین عامل درگیری نیروهای امدادی در طول سال و در بیشتر نقاط کشور هستند. از آنجا که 25 درصد تصادفات جادهای نیز بر اثر عوامل جوی رخ میدهد، بنابراین اطلاعات دقیق محلی و هوشمند از وضعیت آب و هوا و ریسک های مرتبط با آن، یک ضرورت برای نیروهای سازمان امداد و نجات هلال احمر به حساب میآید.
این محصول دانشبنیان با حمایت ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به مرحله تجاری سازی رسیده است.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری
#23
Send to friends