system
ایده‌های خلاق حوزه آب و انرژی حمایت می‌شود تا نوآوری‌ها بازار این صنعت را رونق ‌دهد
ایده‌های خلاق حوزه آب و انرژی حمایت می‌شود تا نوآوری‌ها بازار این صنعت را رونق ‌دهد

ایده‌های خلاق حوزه آب و انرژی حمایت می‌شود تا نوآوری‌ها بازار این صنعت را رونق ‌دهد


زمان مطالعه : 6 دقیقه
کد خبر : 73528
توسعه فناوری‌های راهبردی حوزه آب و انرژی دلیل مهمی بود که به شکل‌گیری ستادی با همین نام در معاونت علمی و فناوری منجر شد.

ستادی که با هدف «شتابدهی به مرجعیت علمی کشور و ایجاد زیرساخت­های راهبردی ملی در حوزه­های کلیدی آب و انرژی»، «ارتقای فناوری در صنایع موجود» و «توسعه کسب و کارهای جدید دانش‌بنیان» در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پا گرفت و در این مدت کوتاه دستاوردهای قابل توجه و مثبتی در حوزه توسعه فناورانه صنعت آب و انرژی ارائه کرده است.

این ستاد در قالب چند کارگروه فناورانه فعالیت می‌کند. کارگروه‌های «نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی»، « سیاستگذاری حوزه آب و انرژی»، «برق، نیرو و انرژی­ های تجدیدپذیر»، «آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست»، «تامین مالی در حوزه آب و انرژی» و « تجهیزات انرژی بر» از جمله آنها هستند که ایجاد شدند تا مسیر توسعه فناوری‌های آب و انرژی را تسهیل کنند.

 

تسهیل فعالیت شتاب دهنده‌‌ها

یکی از مهم ترین اولویت‌های ستاد برای توسعه فناوری‌های این حوزه، حمایت از شکل‌گیری شتاب‌دهنده‌ها است. به گفته مهدی شریف‌زاده دبیر ستاد توسعه فناوری‌های آب و انرژی، «ساماندهی، شناسایی و فعالیت 17 شتابدهنده آب و انرژی، توانمندسازی و کمک به دانش بنیان شدن و زمینه سازی برای حمایت از فعالیت های تخصصی آنها از مهم‌ترین اولویت‌های ستاد در سال 99 بود.»

 

ایجاد بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست

بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست یکی از زمین‌های بازی این ستاد است. زمینی که به دنبال توسعه دادن زیرساخت‌های اینترنتی بر پایه فناوری بلاک چین و سامانه‌های پایش و توسعه برنامه‌های فرهنگ‌سازی در کاهش مصرف انرژی و حفاظت از محیط زیست و بازار مبادلات گواهی کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای است. آن طور که شریف‌زاده می‌گوید: «این بازار ذیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شکل گرفته است تا با جمع‌آوری و سازماندهی اطلاعات لازم از شرکت‌ بهینه‌سازی مصرف سوخت، ساتبا، سازمان حفاظت محیط‌زیست و بازار بورس انرژی ایران مرکزی قابل استناد برای ارائه اطلاعات و آمارهای رسمی کشور در این حوزه باشد.»

کمیته تخصصی بررسی این موضوع نیز با حضور نمایندگان دستگاه­ها و شرکت های متولی و با محوریت ستاد توسعه فناوری‌های حوزه آب و انرژی برگزار شده است.

از دیگر تلاش‌های این ستاد در سالی که گذشت برگزاری جلساتی برای بررسی «طرح ارتقای تاب آوری ملی و رقابت پذیری بین المللی با اتکا به توانمندی شرکت­های دانش بنیان در حوزه­های مختلف انرژی کشور» و «بررسی تاب آوری صنعت فتو ولتاییک، نیروگاه­های حرارتی، صنعت انرژی باد، تجهیزات صنعتی، صنعت گاز و صنعت پالایش» است.

 

حضور در نمایشگاه‌های داخلی

یکی از اقدامات ستاد توسعه فناوری‌های آب و انرژی حضور در نمایشگاه‌های ملی برای توسعه همکاری‌های بین بخشی است. برپایی پاویون در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران یکی از آنها است که این حضور منجر به انعقاد 3 تفاهم نامه و قرارداد و برگزاری نشست‌های رودررو برای حل چالش‌ها و نیازهای فناورانه این حوزه و معرفی نیازهای صنایع و سازمان ها و برگزاری پنل های تخصصی شد.

شریف‌زاده با اشاره به برپایی پاویون در دومین همایش و نمایشگاه بین المللی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی بیان می‌کند: « در این پایون موفق شدیم 3 پنل تخصصی با موضوعات «نقش تامین بازار فناوری در حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی»، «نقش شتاب‌دهنده­های حوزه انرژی در زمینه پتروشیمی نوآور» و «نقش حمایتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در توسعه فناوری‌های صنعت پتروشیمی» را با حضور متخصصان و دست اندرکاران صنعت پتروشیمی کشور برگزار کنیم.»

به گفته وی« از مهمترین دستاوردهای این نمایشگاه، امضای تفاهم نامه و قرارداد بین شرکت­های دانش بنیان و صنعت پتروشیمی­ به ارزش بیش از 4 هزار میلیارد تومان و صرفه جویی ارزی بیش از 160 میلیون دلار برای کشور بود.»

 

 

راه اندازی نمایشگاه مجازی ستاد

یکی از اقدامات ستاد در سال 99، ایجاد پلتفرم نمایشگاه مجازی دائمی ستاد توسعه فناوری‌های حوزه آب و انرژی است. این نمایشگاه با هدف افزایش بهره‌وری حضور در نمایشگاه‌ها و معرفی دستاوردهای شتاب‌دهندها و شرکت‌های دانش‌بنیان و امکان برقراری ارتباط مستقیم با شرکت‌های حاضر در نمایشگاه و صنایع مرتبط با انرژی ایجاد شده است.

یکی از دستاوردهای این نمایشگاه مجازی، برگزاری رویداد ارائه‌ نیازهای فناورانه‌، حوزه کاتالیست برای ارتباط صنعت پتروشیمی­ با شرکت­های دانش بنیان بود. سال 1400 نیز رویداد پتروشیمی، فناوری­های نیروگاهی، انرژی در ساختمان، انرژی‌های خورشیدی، انرژی بادی، انرژی­های زمین گرمایی و انرژی آبی(سدها و انرژی آبی دریایی) و ذخیره سازی انرژی نیز در این نمایشگاه برقرار خواهد بود.

 در سال آینده رویداد شرکت­ های فعال در زمینه پتروشیمی، فناوری­های نیروگاهی، انرژی در ساختمان، انرژی ­های خورشیدی، انرژی بادی، انرژی­های زمین گرمایی و انرژی آبی(سدها و انرژی آبی دریایی) و ذخیره سازی انرژی نیز توسط ستاد برگزار می شود.

 

گسترش همکاری‌ها

با تلاش ستاد، تفاهم‌نامه‌های همکاری با موضوعات مختلفی چون «هوشمندسازی ناوگان صنعت حفاری ایران»، «تفاهم‌نامه همکاری برای پشتیبانی از پژوهشگران دوره پسا دکتری»، «تفاهم‌نامه همکاری در راستای توسعه‌ی فناوری و نوآوری در حوزه‌ی انرژی» و «تفاهم­نامه احیاء فناورانه چاه­های مرده نفت» نیز به امضا رسیده است.

این ستاد مرجع مطمئن و قابل اتکایی برای اتصال طرح‌ها و ایده‌های حوزه آب و انرژی به صنعت است بر همین اساس هم افراد حقیقی و حقوقی طرح‌های نوآورانه و فناورانه خود را به این ستاد ارسال می‌کنند تا پس از بررسی‌های تخصصی، شرایط برای توسعه بازار و تجاری‌سازی آنها فراهم شود.

تاکنون نیز 46 طرح در حوزه فناوری‌های آب و انرژی به ستاد ارسال و از این تعداد، 14 طرح تایید نهایی شده است. «آینده نگاری و رصد فناوری در حوزه فناوری‌های پیشرفته انرژی»، «توسعه فناوری‌های حوزه آب و انرژی»، «تجاری سازی یافته های پژوهشی»، توسعه فناوری گرمایش و برق به طور همزمان در مقیاس میکرو با استفاده از موتور گاز سوز»، «تسهیلات سیستم های روشنایی خورشیدی پرتابل»، «طراحی و تولید توربین بادی محور عمودی هلیکال» و «استخراج فوماریک اسید از پساب مجتمع پتروشیمی فارابی» از جمله این طرح ها است.

این ستاد برای توسعه فناوری‌های حوزه آب و انرژی در سال 1400 نیز برنامه‌های مختلفی در نظر گرفته است. به گفته شریف زاده، برگزاری رویداد معرفی استارتآپ­ها و شتابدهنده های بین المللی و رویداد ایده بازار آب و انرژی (ویژه متخصصان پسا دکتری) با بهره گیری از توان متخصصان پسا دکتری و توانمند سازی آنها در نیمه اول فصل بهار سال 1400 انجام خواهد شد و کمپین (پویش) کاهش مصرف انرژی با رویکرد نگاه به کاهش مصرف گاز در کشور، نیز برنامه دیگر ستاد برای امسال است.

 

مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/23

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بازار رونق می‌گیرد؛ ایده‌ها به صنعت مرغ آرین می‌رسد و نیازهای آن را رفع می‌کند
بازار رونق می‌گیرد؛ ایده‌ها به صنعت مرغ آرین می‌رسد و نیازهای آن را رفع می‌کند
99/12/26 - 08:05
نوآوری‌ها به صنعت آب و فاضلاب رسید تا بازار آن رونق گیرد
نوآوری‌ها به صنعت آب و فاضلاب رسید تا بازار آن رونق گیرد
99/12/09 - 15:07
خلاقیت و نوآوری‌ها در بخش کشاورزی حمایت می‌شود
خلاقیت و نوآوری‌ها در بخش کشاورزی حمایت می‌شود
98/05/13 - 13:44
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: