دانش بنیان| کیت تشخیص هویت با قیمت ارزان تولید شد
محسن صادقی مدیرعامل شرکت زیست فناوری کوثر که این محصول را تولید کرده است، گفت: محصولات تولید شده در مجموعه ما برپایه علم بیوتکنولوژی و ژنتیک است و بر همین مبنی کیت تشخیص هویت را طراحی و تولید کردیم. تولید این محصول مانع خروج حجم زیادی ارز از کشور می شود. امروزه هر کیت تشخیص هویت در مجموعه ما با هزینه 20 میلیون تومان تولید می شود اما نمونه های مشابه خارجی با قیمت 140 میلیون تومان وارد می شود و متاسفانه برخی دستگاه های دولتی به این شکل منابع خود را هدر می دهند.
این کیت تشخیص هویت به کشور آلمان نیز صادر می شود اما متاسفانه به علت این که اعتماد به شرکت دانش بنیان ایرانی هنوز به اندازه کافی وجود ندارد، آن محصول توسط آلمانی ها به سایر کشورهای جهان صادر می شود. محصول این شرکت دانش بنیان، از نظر کیفیت کاملا مشابه نمونه خارجی است و در یک نمونه، پلیس ترکیه هم اکنون از این کیت تشخیص هویت ایرانساخت استفاده می کند.
هر فردی را می توان از طریق توالی DNA منحصر به خود شناسایی کرد. در واقع DNA حاوی توالی های تکراری کوتاه به طول 3 تا 7 جفت باز به نام STR است که در سراسر ژنوم پراکنده شده است. از آنجا که تعداد دقیق تکرارها در هر مکان خاص در افراد مختلف متفاوت است، پزشکی قانونی می تواند از این مارکرها برای شناسایی افراد استفاده کنند. علاوه بر این، هر فردی دارای دو مجموعه STR از هر دو والدین خود به ارث برده است که هر یک از آن ها می توانند تعداد متفاوتی از تکرار را در همان محل داشته باشد. در واقع پروفایل DNA به عنوان اثر انگشت DNA شناخته شده است که افراد را از یکدیگر متمایز می کند و تنها در دو قلوهای همسان متفاوت نیست.
از این محصول در موارد مهمی همچون، تعیین هویت انسانی در حوادث، تعیین روابط خویشاوندی، تحقیقات جنایی، آزمایش پدر- فرزندی، مادر فرزندی، ژنتیک قانونی، تعیین پروفایل یا طرحواره انسان و ژنتیک جمعیت و ایجاد بانک اطلاعاتی استفاده کرد.
این فعال دانش بنیان در ادامه توضیح داد: ما به واسطه تولید این محصول توانسته ایم، نقش بسزایی در کاهش هزینه آزمایش شهروندان ایفا کنیم. تفاوت قیمت کیت داخلی و خارجی مشخصا بر قیمت آزمایش هایی که مردم می دهند تاثیر گذاشته و مشخصا یک کمک بزرگ به زندگی مردم می کند.
این شرکت دانش بنیان با استفاده از همین دانش، توانسته است دارویی تولید کند که مانع رد پیوند می شود. تولید این دارو زمان بسیار زیادی برده است اما برخی شرکت ها با ارز دولتی، این محصول را وارد کشور می کنند.
150 فرصت شغلی در این شرکت دانش بنیان ایجاد شده است که در میان آنان، چندین نخبه دانشگاهی نیز حضور دارند.
مدیرعامل شرکت زیست فناوری کوثر در پایان گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال های اخیر تلاش کرده است تا شرکت های دانش بنیان را معرفی و نمایان کند. ما در همین راستا بیش از آن که نیاز به کمک های مالی داشته باشیم، نیاز به کمک های معنوی داریم. زمانی که در داخل کشور به خودکفایی در تولید یک محصول می رسیم، حداقل کاری که می توان کرد این است که دیگر برای واردات نمونه خارجی آن، ارز دولتی تخصیص داده نشود یا در واردات آن محدودیت ایجاد شود. تنها خواسته ما این است که با محدود کردن واردات، قیمت محصول ما منطقی و مشخص شود تا بتوانیم نخبگان بیشتری را در مجموعه خود استخدام کنیم.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناری ریاست جمهوری
#
Send to friends