در راستای فراخوان ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو کلید خورد
ساخت تجهیز آب فعال شده با پلاسما با قابلیت بهبود رشد گیاهان و نگهداری محصولات غذایی
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، باتوجه به اینکه آب فعال شده با پلاسما (paw) در کشاورزی منجر به بهبود رشد بذر و بهبود رشد گیاهان میشود، ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو، فراخوان ارائه پیشنهاد پروژه برای ساخت سامانه آب پلاسمایی برای افزایش بهرهوری در صنعت کشاورزی را منتشر کرد.
شناخت و بررسی فناوری آب پلاسمایی (PAW) و استخراج پارامترهای مؤثر بر طراحی فرآیند، بررسی و تحلیل روشهای استحصال آب پلاسمایی با تکیهبر روشDBD (Dielectric-barrier discharge)، شناسایی و بررسی پارامترهای تأثیرگذار در طراحی اجزا و فرآیندهای موردنیاز، طراحی فرایند و ساخت دستگاه مولد پلاسما، بررسی پارامترهای موردنیاز برای استفاده از آب پلاسمایی در کشاورزی برای کشت محصولات مختلف بهویژه گندم از اهداف این فراخوان اعلام شده است.
طراحی فرآیند ساخت تجهیز، تعیین درصد ترکیبات دقیق ورودی برای به دست آوردن حداکثر راندمان در تولید کود نیتراته، انتخاب فرآیند مناسب و بهینه جهت تولید آب پلاسمایی، تحلیل واکنشهای شیمیایی صورت گرفته و راندمان هر واکنش، مشخصات آب پلاسمایی بهدستآمده شامل ترکیب شیمیایی، دبی، دما و فشار، بررسی تأثیرات شرایط ورودی اعم از دما و فشار بر روی آب پلاسمایی خروجی و تحلیل نتایج بهدستآمده از دیگر اهداف این فراخوان به شمار میرود.
این فراخوان به دنبال تهیه نقشه طراحی با جزئیات و نقشه P&ID ساخت تجهیز آب فعال شده با پلاسما است و علاقهمندان برای حضور در این فراخوان میتوانند فرم تکمیل شده پیشنهاد پروژه را حداکثر تا ۳۰ تیر از طریق ایمیل inst@nanoindustry.ir ارسال کنند.
آب در کشاورزی یکی از مهمترین عوامل برای تولید و افزایش بهرهوری بوده و استفاده از آب پلاسمایی یکی از راهکارهای نوین برای افزایش این بهرهوری است.
پلاسما حالتی از ماده است که از گاز شبه خنثی از ذرات باردار و خنثی تشکیلشده است. آب فعالشده با پلاسما با ایجاد اکسیداسیون و دیگر تغییرات شیمیایی در آب میتواند علاوه بر خواص ضدعفونی، محرک رشد گیاه باشد. این فناوری پاک میتواند به بهرهوری راندمان محصولات کشاورزی، کاهش مصرف آب، بهبود کیفیت محصولات و کاهش ضایعات منجر شود.
علاوه بر این، آب پلاسمایی در ضدعفونی و نگهداری محصولات غذایی اثربخش بوده است که میتواند به عمر طولانیتر محصولات و کاهش ضایعات غذایی منجر شود و برخی از اثرات استفاده از آب پلاسمایی در کشاورزی شامل بهبود جوانهزنی بذر، بهبود و افزایش رشد گیاهان و کنترل اسیدیته خاک میشود.
برای دریافت فرم اینجا را کلیک کنید
#20
Send to friends