15 استاندارد برای محصولات اولویتدار گیاهان دارویی تدوین شد؛ ارتقای کیفیت تولیدات
به همین دلیل همه حوزههای فناورانه به دنبال این هستند تا با تدوین استانداردهای ملی و رعایت دستورالعمل های جهانی، محصولات خود را با کیفیت بالاتر و بهتری به بازار عرضه کنند. یکی از صنایع برخوردار از این استانداردها حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی است که به همت ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دنبال استانداردسازی محصولات تولیدی است.
از جمله اقدامات در این زمینه هم می توان به تدوین استاندارد برای 15 مورد از محصولات اولویت دار گیاهان دارویی و فرآورده های طبیعی کشور نیز با هدف توسعه فناورانه و کیفی محصولات این حوزه اشاره کرد.
محصولاتی چون «زعفران»، «اندازه گیری سافرانال، پیکوکروسین، کروسین و ...»، «عرق کاسنی»، «عرق رازیانه شیرین»، «عرق بهارنارنج»، «عرق شاهتره»، «اسانس آویشن دنایی»، «عرق نعنا فلفلی»، «گلاب»، «اسانس مرزه خوزستانی»، «گیاه نعنا سنبلهای»، «گیاه نعنا فلفلی»، «اسانس گل محمدی»، «عرق زنیان»، «عرق خارشتر» و «گیاه به لیمو»، از این استانداردها بهره مند شدند.
همه کالاها و محصولات تولیدی ایرانساخت از زیرساختهای فعالیت تا ورود به بازار ملزم به دریافت مجوزهای خاصی هستند. حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی نیز از این امر مجزا نیست و با توجه اینکه با سلامت فرد و جامعه، ارتباط مستقیمی دارد باید صدور مجوزها با سختگیری بیشتری اعمال شود.
ستاد توسعه علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان نهادی واسط، در تلاش است تا از همه ظرفیتهای موجود در کشور بهره ببرد و برای تسریع و تسهیل صدور مجوزها از آنها استفاده کند.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#23
Send to friends