عصاره در جلسه اعضای شورای ستاد توسعه علوم گیاهان دارویی معاونت علمی:
رویکرد فعالیتها در حوزه گیاهان دارویی از صورت عام به تخصصی تغییر کرده است
زمینههای مختلفی که میتوان به کمک آن از ظرفیت استانهای مختلف در توسعه گیاهان دارویی بهره برد، در هشتاد و هشتمین جلسه اعضای شورای ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی بررسی شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمدحسن عصاره دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی در هشتاد و هشتمین جلسه اعضا شورا این ستاد، سفر به استان گستان را مفید فایده دانست و گفت: وقتی اداره کار در استان باشد، بهتر میتوان نتیجه گرفت تا اینکه از برخی بخواهیم به صورت تقاضا اقدامی صورت دهیم.
وی ادامه داد: جلسه مفصلی در استانداری گلستان صورت گرفت که تمامی دستگاهها در آن شرکت داشتند. ظواهر امر نشان میدهد فضای بسیار خوبی از نظر کار، تلاش و انگیزه در این استان برقرار است که به توافقات خوبی رسیدیم.
عصاره همچنین بیان کرد: موسسه تحقیقات جنگلی و مراتع و نیز سازمان جنگل ها و مراتع نیاز به همکاری بیشتری برای اصلاح پروژه دارد. چرا که برای توسعه استان نیاز به سرمایه گذاری بیشتری در احیای مراتع و حفاظت برخی گونههای خاص وجود دارد.
وی طرحهای دیگر این استان را احیای مناطق خشک مانند گنبد و ترکمن صحرا عنوان کرد و افزود: طی توافقاتی قرار شد برخی موارد از دانشهای فنی موجود می باید به این استان واگذار شود تا طرح های تکراری صورت نگیرد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی در ادامه گفت: باید تلاش کرد که دانش فنی مواردی که پیش از این بر روی آنها کار پژوهشی و تحقیقاتی صورت گرفته را به این استان انتقال داد و حسب مورد، هزینههای این انتقال را معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بر عهده خواهد گرفت.
عصاره با بیان این موضوع که قرار نیست ستادها شعبه استانی داشته باشند یا تشکیلات و نهاد جدیدی را ایجاد کنند، گفت: ما سعی کردهایم تا از ظرفیتهای موجود استفاده کنیم. اما در استانداری کارگروههای مرتبط مانند کارگروه تخصصی گیاهان دارویی و طب سنتی راه اندازه شده است.
وی افزود: این کارگروهها فضای خوبی از نظر فکری، کارشناسی، علمی، وصل حلقهها و چرخهها، به اضافه استفاده از برخی منابع استانی دارند. همین مسئله موجب شده است تا ستاد کشوری نیز با این کارگروهها همکاری داشته باشد و از ظرفیت استانها استفاده شود.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، شعب بنیاد ملی نخبگان در استانهای مختلف را مجموعه دیگری دانست که میتوانند در راه رسیدن به اهداف کمک کنده باشند. با این مراکز هماهنگی شده است که برخی از اقدامات مدنظر ستادهای معاونت علمی از جمله شناسایی شرکت ها و طرح مناسب فناورانه و نیز نظارت بر پروژه ها را به نمایندگی در استانها پیگیری کنند.
وی توضیح داد: بنیاد نخبگان استانهای مختلف تا امروز هم بسیار خوب و فعال با این مسئله برخورد کردهاند. برخی کارها مانند معرفی شناسایی هستههای اولیه مراکز رشد به ستاد که بتوان بیشتر آنها را تقویت کرد. یا نظارت بر طرحها که میتوان از بنیاد نخبگان به عنوان نیروی ناظر بر پروژهها و پیشرفت طرحها استفاده کرد ظرفیت جدیدی است.
در ادامه جلسه هشتاد و هشتم ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فاطمه سفیدکن دبیر جشنواره و نمایشگاه محصولات آرایشی بهداشتی، گزارش مختصری از این رویداد ارائه کرد.
عصاره در این زمینه گفت: خوشبختانه در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی، اتفاقات خوبی در کشور رخ داده است؛ پیش از این رویدادهای علمی در حوزه گیاهان دارویی به صورت عام برگزار میشدند، اما امروز شاهد این برنامهها به صورت تخصصی هستیم. نمونه آن برگزاری جشنواره و نمایشگاه محصولات آرایشی بهداشتی بود که با یک نگاه ویژهای به آن پرداخته شد. در این راه نیز ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی یکی از حامیان بود.
در بخش دیگری از جلسه شمس اردکانی دبیر فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، پیرامون اقتصادی کردن مراتع کشور در جهت احیا و اصلاح و نیز گردشگری سخنانی ایراد کرد.
همچنین در پایان این جلسه، گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ارائه شد.
پایان پیام/29
Send to friends