زين پس با خيالی آسوده از داخل آتش عبور کنيد

زين پس با خيالی آسوده از داخل آتش عبور کنيد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 28704
پژوهشگران فناوری نانو با ارائه یک راه‌حل توانستند لباس‌هایی را ابداع کنند که در مقابل شعله آتش بسیار مقاوم است و شعله‌ور نمی‌شود.

 پژوهشگران فناوری نانو با ارائه یک راه‌حل توانستند لباس‌هایی را ابداع کنند که در مقابل شعله آتش بسیار مقاوم است و شعله‌ور نمی‌شود.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از مشکلاتی که همواره آتش‌نشانان با آن درگیر هستند لباس‌های سنگینی است که برای حفاظت از آتش به تن می‌کنند. علاوه بر آتش‌نشانان سایر افرادی که در معرض آتش هستند نیز همواره باید مراقب سرایت شعله‌های آتش به لباس‌های خود باشند.
پژوهشگران فناوری نانو با ارائه یک راه‌حل توانستند لباس‌هایی را ابداع کنند که در مقابل شعله آتش بسیار مقاوم است و شعله‌ور نمی‌شود. برای تولید این لباس فقط کافی است نانوذرات خاصی بر روی پارچه یا الیاف مورد استفاده در این لباس قرار داده شود تا نسبت به آتش مقاوم شود.

خانه‌هایی ایمن در مقابل آتش با فناوری نانو
با وجود اجناس خطرناک و قابل‌احتراق در خانه‌ها،‌ جلوگیری از بروز آتش سوزی‌های احتمالی به یکی از دغدغه‌های اصلی افراد تبدیل شده است. اما پیشرفت‌های حاصل شده در زمینه کاربرد فناوری نانو در صنایع از جمله نساجی و ساختمان،‌ بستر مناسبی را برای زندگی‌ای آسان و بی‌دغدغه فراهم کرده است.
از جمله کاربردهای فناوری نانو در ضد آتش کردن محصولات می‌توان به تولید شیشه‌ها و سازه‌های چوبی مقاوم در برابر حرارت و منسوجات ضد آتش اشاره کرد. تفاوت عمده شیشه‌های مقاوم در برابر آتش نسبت به شیشه‌های معمولی، در به‌کارگیری لایه‌ای شفاف حاوی نانوذرات سیلیس میان دو صفحه شیشه‌ای است. این امر باعث می‌شود هنگام آتش‌سوزی یا هنگامی که شیشه گرم می‌شود،‌ لایه شفاف حاوی نانوذرات سیلیس، به محافظی سخت، تیره و مقاوم در برابر حرارت تبدیل شود.
دستیابی به عملکرد پیشرفته‌تر محصولات چوبی در برابر آتش نیز کار مشکلی نیست. بسیاری از بازدارنده‌های آتش که هم‌اکنون مورداستفاده قرار می‌گیرند، در کاهش پارامترهای مختلف عکس‌العمل چوب در برابر آتش از جمله قابلیت اشتعال، پخش حرارت و گسترش شعله مؤثرند.
عملکرد چوب در برابر آتش با به‌کارگیری فناوری نانو می‌تواند تا حد عملکرد پشم‌های معدنی و صفحات فولادی افزایش یابد. بنابراین با به‌کارگیری محصولات مبتنی بر فناوری نانو اعم از سازه‌های چوبی، شیشه‌های مقاوم در برابر حرارت، مبلمان و فرش‌های ضد آتش می‌توان احتمال بروز آتش سوزی‌های مخرب را تا اندازه زیادی کاهش داد.
در همین راستا ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به‌منظور هرچه بیشتر فناوری‌های نانویی در ایران فعالیت دارد.
پایان پیام/29

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم