جشنواره دریایی بیانگر نقش دریا در پویایی اقتصاد باشد
عضو کمیسیون عمران مجلس‌شورای‌اسلامی مطرح کرد:

جشنواره دریایی بیانگر نقش دریا در پویایی اقتصاد باشد


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 38050
خسته‌بند با اشاره به لزوم فعالیت‌های فرهنگی با محوریت حفظ و بهره‌وری بهینه از دریا، گفت: جامعه با برگزاری جشنواره‌های دریایی از ویژگی‌های منحصر به فرد دریا و نقش آن در پویایی اقتصادی آگاه می‌شود.

 



خسته‌بند با اشاره به لزوم فعالیت‌های فرهنگی با محوریت حفظ و بهره‌وری بهینه از دریا، گفت: جامعه با برگزاری جشنواره‌های دریایی از ویژگی‌های منحصر به فرد دریا و نقش آن در پویایی اقتصادی آگاه می‌شود.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به نقل از ستاد خبری چهارمین دوره جشنواره ملی «دریا مسیر پیشرفت»، حسن خسته‌بند؛ عضو کمیسیون عمران و نماینده مردم بندرانزلی در مجلس‌شورای‌اسلامی با بیان اینکه دسترسی به آبهای آزاد و دریا، یکی از استعدادهای کشور برای رسیدن به توسعه است، گفت: برخورداری از این موهبت الهی، نقش بسزایی در توسعۀ حمل‌ونقل و افزایش سهم کشور در تجارت‌ جهانی دارد.

وی افزود: نگاه به پیشینه و تاریخ کشور به خوبی نشان می‌دهد که کشورهای همجوار با دریا همواره به لحاظ تجارت و مرودات اقتصادی در سطح بین‌الملل، شرایط بهتری از دیگر کشورها داشته‌اند که بخش زیادی از این مهم به دلیل تسهیل حمل‌ونقل کالا و محصولات بوده است.

خسته‌بند با اشاره به نقش پراهمیت دریا در جهان‌کنونی، اضافه کرد: تقویت زیرساخت‌های موجود برای استفاده از دریای جنوب و شمال، زمینه‌ساز ورود فناوری‌های داخلی و خارجی و تزریق آن به بخش‌های ساحلی و در نهایت همۀ مناطق کشور است که همین موضوع می‌تواند آیندۀ اقتصادی کشور را تا حد بالایی تضمین کند.

وی با تأکید بر بهره‌برداری بهینه از آبهای آزاد، توسعۀ فناوری‌برتر را بهترین راه برای افزایش سهم کشور از دریا دانست و تصریح کرد: دستیابی به فناوری‌روز می‌تواند سهم کشور را از تجارت و اقتصاد آبهای آزاد جهان مخصوصاً دریاهای شمال و جنوب کشور افزایش دهد؛ البته به شرطی که در بازارسازی‌های بین‌المللی با تأکید بر کشورهای همسایه، نیز اقدامات اساسی و دانش‌بنیانی صورت گیرد.

نماینده مردم بندرانزلی در مجلس‌شورای‌اسلامی در ادامه استانداردسازی و تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان را یکی از ملزومات امروز کشور برشمرد و اظهار داشت: تولید انبوه محصولات دانش‌بنیان و ارائه خدمات فناورانه به جامعه، علاوه بر حصول ارزش‌افزوده و ثروت‌آفرینی، نقش مهمی در اشتغال‌زایی پایدار ایفا می‌کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس‌شورای‌اسلامی با اشاره به ضرورت تسهیلگری در مسیر تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان، از آمادگی مجلس برای رفع خلاءهای قانونی و پایش قانون‌های مصوب خبر داد و خاطرنشان کرد: ایرادات و نقایص قانونی در مسیر شرکت‌های دانش‌بنیان باید توسط دولت شناسایی و احصا و در گام نهایی به عنوان لایحه به مجلس ارائه شوند تا در قالب دوفوریتی، در کمترین زمان ممکن رفع شوند. دولت به دلیل درگیری بیشتر با جامعۀ مخاطبان دانش‌بنیان، نقایص و خلاءهای قانونی را بهتر از مجلس می‌داند.

وی در پایان با اشاره به لزوم آگاه‌سازی جامعه از ویژگی‌های منحصربفرد دریا و نقش آن در پویایی اقتصادی، برگزاری جشنواره دریایی را اقدامی ضروری توصیف کرد و یادآور شد: صرف برگزاری این جشنواره نقش‌ فرهنگی دارد و می‌تواند سبب توجه بیشتر جامعه به مسئله دریا شود اما باید دانست اگر شیوه برگزاری و نگرش مسئولان جشنواره جامع باشد، این جشنواره حتی می‌تواند زمینه‌ساز توسعه صنعت و فناوری دریایی هم باشد.

چهارمین دوره جشنواره ملی «دریا مسیر پیشرفت» در بخش های «جشنواره فیلم کوتاه و عکس دانشجویی»، «مسابقات ربات‌های زیردریایی(ROV)»، «مسابقات شناورهای هوشمند (RSV)»، «مسابقه ملی ایده‌بازار دریایی»، «طرح‌ها و دستاوردهای فناورانه دریایی کشور»، «جشنواره دانش‌آموزی دریا»،  «نمایشگاه دستاوردهای فناورانه دریایی کشور»، «رویداد استارت‌آپ دمو اپلیکیشن دریایی» و «رویداد کارآفرینی هوشمندسازی بنادر» به همت ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی و ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش‌بنیان، یکم الی سوم آبان‌ماه اول تا سوم آبان‌ماه در باغ موزه دفاع مقدس برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت http://mitc.isti.ir مراجعه کنند .

پایان پیام /32

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم