زبالههای فضایی با لیزر منهدم میشوند
محققان در چین برای مراقبت از مدار زمین پیشنهادی جسورانه برای از بین بردن زبالههای اطراف آن با استفاده از لیزرهای غولپیکر را ارائه دادهاند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یک مقاله توسط دانشمندان دانشگاه مهندسی نیروی هوایی در شهر شیان کشور چین توضیح میدهد که چگونه لیزرهای فضایی میتوانند با تبدیل زبالههای فضایی بزرگ به قطعات کوچکتر مضرات آنها را بهطور بالقوهای کاهش دهند.
فضاپیما و ماهوارهها در حال حاضر در معرض خطر برخورد با حدود 20 هزار اشیا قابلردیابی هستند که بهعنوان زبالههای فضایی طبقهبندی میشوند.
این زبالهها، ماهوارههای قدیمی و همچنین قطعات حاصل از تجزیه، فرسایش و برخورد موشکهای استفادهشده از اشیاء ساختهشده توسط انسان را شامل میشوند. ناسا تخمین میزند که بیش از 100 میلیون قطعه از زبالههای مدار اطراف زمین کوچکتر از یک سانتیمتر هستند.
این تیم چینی شبیهسازی یک ایستگاه لیزری را انجام داد و نتیجه گرفت که این میتواند یک روش مؤثر برای پاکسازی مدار زمین باشد. به گفته آنها، شبیهسازی، مبنای تئوری لازم را برای استقرار یک ایستگاه لیزر فضایی و کاربرد آن برای حذف زبالهها توسط لیزرهای فضایی را فراهم میکند.
به گفته این تیم تحقیقی تغییرسرعت زبالههای فضایی پس از تخریب توسط ایستگاه لیزر فضایی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است و مانور پاکسازی مدار زمین از زبالههای فضایی توسط ایستگاه لیزری لیزر مدل سازی شده و مورد مطالعه قرار گرفته است.
این تحلیل مبنای تئوری لازم برای استقرار ایستگاه لیزری فضایی و استفاده بیشتر از آن برای حذف زبالههای فضایی را فراهم میکند. زبالههای که با سرعت بالا در حال چرخش در اطراف سیاره هستند، تهدیدی جدی برای ماموریتهای فضایی آینده محسوب میشوند. در سال 2007، یک ماهواره چینی برای آزمایش تکنولوژی ضد ماهوارهای عمداً منهدم و به چندین تکه خرد شد.
یک ماه بعد، یک موشک روسی که به طور تصادفی منفجر شد، بیش از 1000 قطعه زباله فضایی را در آسمان پرتاب کرد.
بر اساس این گزارش، ستاد توسعه فناوری لیزر، فوتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی، د ر راستای پیشرفت و توسعه و نزدیک شدن به پیشرفتهای جهانی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مشغول به کار است.
پایان پیام/32
Send to friends