شکریه:
مسیر خلق ایده و تبدیل به محصول نیازمند سرمایهگذاری و ارتباطات بینالمللی است
دبیر ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی مسیر خلق ایده تا محصول را نیازمند سرمایهگذاری و ارتباطات بینالمللی دانست که نکته مهم در این مسیر استمرار سیاستگذاریها در دولتهای مختلف است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمود مهرداد شکریه دبیر ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، در مراسم افتتاحيه ششمین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی مهندسی مواد و متالورژی ايران، درباره شرکتهای دانشبنیان و چالشهایی که پیش روی آنها قرار دارد سخنانی را ارائه و اظهار کرد: این شرکتها باید از طریق نوآوریهایی که دارند بر روی تولید ناخالص ملی اثرگذار باشند. همچنین اقداماتی همچون انتشار خلاقیت در صنایع سنتی، تعامل مؤثر با دانشگاه و صنعت و رقابت با سایر تولیدکنندگان داخلی و خارجی نیز از این شرکتها انتظار میرود. اما شرکتهای دانش بنیان در مسیر توسعه خود با چالشهایی مواجه هستند که برای فعالیت بهتر و اثرگذاری بیشترشان باید این موانع رفع شود.
شکریه ادامه داد: نگاهی گذرا بر دستاورد این شرکتها نشان میدهد که در واقع توسعه ایدهای نو و تبدیل آن به محصول و در دست گرفتن بازار، مسیری است که باید طی کنند. بنابراین مسیری طولانی از خلق ایده تا محصول وجود دارد و مشکلات مسیر نباید آنها را خسته و ناامید کند.
دبیر ستاد توسعه فناوری های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی با بیان اینکه در قدم نخست، صاحب ایده و محقق باید از وضع کشور و نیازهای آن آگاه باشد گفت: خلق ایده و پرورش آن نیاز به اطلاعات جامعی دارد بنابراین یک محقق با نشستن در دفتر کار خود نمیتواند خالق ایدهای كاربردي و نوآورانه باشد. علاوه بر اين، بر فضاهای آموزشی ما اصول اشتباهی حاکم است كه اگر اصلاح نشود نميتوان توقع پيشرفت قابلملاحظهاي داشت؛ زیرا فضای نوآوری نخست باید در مراکز آموزشی به وجود آید. به همین خاطر است که میبینیم در مقالهنویسی و انتشار آن در دنیا جایگاه خوبی داریم اما در ثبت خروجيهاي نوآورانه همچون پتنت، با جايگاه مطلوب فاصله زيادي داريم.
وی در ادامه توضیحاتی را درباره 9 سطح آمادگی فناورانه بيان کرد و گفت: بیشتر محققان ما تا سطح 3 آمادگی فناورانه را طی میکنند و در بقیه مسیر دچار مشکل می شوند زیرا مراحل بعدی نیاز به هزینه بالایی دارد. برندسازی، تحقیق و توسعه، انجام آزمایش، آزمون و خطا، استانداردسازی برخی از فعالیتهایی است که نیاز به سرمایه گذاری دارد. البته در این میان صندوقهای خطر پذیر میتوانند کمک خوبی باشند.
شکریه همچنین بیان کرد: صاحب ایده هنوز بعد از پیمودن این 9 مرحله، در ابتدای مسیر قرار دارد و در نقطهای است که باید شرکتش را ثبت کند و نیروی انسانی متخصص را به کار گیرد، خدمات پس از فروش، ایجاد زنجیره فروش در سطح کشور، خرید تجهیزات نیز بخشی از این مسیر است که باز به هزینه نیاز دارد.
وی مسیر خلق ایده تا محصول را نیازمند سرمایهگذاری و ارتباطات بینالمللی دانست و ابراز کرد: بنابراین در مسیری که بیان کردم محقق نیاز به حمایت دارد. نکته مهم استمرار سیاستگذاریها در دولتهای مختلف است همچنین کنار حمایت دولتی بخش خصوصی باید درگیر این مسئله شود و افراد متخصص، مسئول حمایت از پژوهشگر باشند زیرا مدیریت تحقیقات به مراتب سختتر از خود تحقيقات است.
ششمین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی مهندسی مواد و متالورژی موسوم به Imat2017 بهعنوان محفلی برای گردهمايي متخصصان و فعالان اين بخش از 6 تا 7 آبان ماه سال جاری در هتل المپیک تهران برگزار میشود. این گردهمایی مهم در حوزه صنایع مواد و متالورژی، با هدف حرکت در مسیر تسهیل حضور و تبادل نظر و بررسی امکان سرمایهگذاری مطمئن در بخش صنایع و معادن ایران بر پا میشود تا مسیر کاهش وابستگی اقتصاد به صنایع نفت هموارتر شود.
پایان پیام /25
Send to friends