نانوفيلتر تصفيه آب از ضایعات کشاورزی ساخته شد

نانوفيلتر تصفيه آب از ضایعات کشاورزی ساخته شد


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 43955
محققان کشور با انجام طرحی پژوهشی نانو فيلتری را با استفاده از ضایعات کشاورزی تولید کردند که کاربردهای گسترده‌ای از حوزه بهداشت تا صنایع شیمیایی دارد.

 

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، «توليد نانوفيلتر ساخته‌شده از ذرات نانوسلولزي جهت خالص‌سازي و تصفيه آب» از طرح های پژوهشی است که در صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حمایت تصویب شد. هدف از انجام این پژوهش توليد نانو فيلتر تصفيه آب با استفاده از نانو چند سازه‌های تهيه شده از نانو ذرات سلولزی حاصل از ضايعات كشاورزی و بررسی عملكرد آن است. بنابراین برای تحقق این هدف ضايعات كشاورزی (باگاس) مورد استفاده قرار گرفت. همچنین ذرات نانوسلولزی با قطر کمتر از 100 نانومتر تهیه شده با استفاده از تیمارهای مختلف شیمیائی-مکانیکی استفاده شد.

 

اما کاربرد این نانو فیلترهای سلولزی چیست؟ کاربردهای متنوعی برای  آنها  در نظر گرفته می¬شود که با توجه به اهمیت آن در رفع بخشی از نیازها و منافع ملی کشور می توان به کاربردهای بهداشتی (فیلترهای تولید آب شیرین و تصفیه پساب شهری و صنعتی، فیلترهای هوا، غذایی ،داروسازی)، صنعتی (مثل فیلتر برای موتورها و ژنراتورهایی که خیلی آلوده می شوند) و نظامی (ماسک های شیمیایی) اشاره کرد.

 

گسترده شدن منابع مناسب آبی

درباره ضرورت انجام این پژوهش باید گفت فناوری تولید نانو غشاء از فناوری‌های پرکاربرد در صنعت امروز است که حوزه کاربرد گسترده ای از صنعت آب و فاضلاب تا صنایع غذایی، دارویی و همچنین صنایع نفت، گاز و انرژی دارد. یکی از کاربردهای غشاهای نانو فیلتراسیون برای تصفیه آب‌های شور و آلوده است. آب با وجود پيشرفت‌های شگفت‌آوری كه در زمينه‌های مختلف حيات بشر صورت گرفته همچنان اهميت خود را به عنوان منبع اصلی تأمين انرژی و نيز توليد محصولات كشاورزی حفظ كرده است. بنابراین با توسعه فناوری نانو در صنعت آب و فاضلاب، می‌توان تحولی عظيم در تأمين آب مصرفی و بخش‌های وابسته به آن به وجود آورد. در دسترس‌بودن آب سالم و پاك يكی از مهم‌ترين مسائل پيش روی بشر است و به تدريج كه مقدار مصرف آب بيشتر می شود، مواد آلاينده نيز به طرق مختلف باعث آلوده‌كردن منابع آبی می شوند و اين مسأله در آينده بحرانی‌تر خواهد شد. بنابراین توانايی تصفيه آب، اين امكان را فراهم مي‌كند تا منابع مناسب‌تري براي مصارف گوناگون به‌دست آوريم. بهره‌گيري از فناوري نانو در فرآيند تصفيه آب، راه حل مناسبي است تا بتوان به سادگي آب آلوده را براي استفاده در كشاورزي يا حتي براي مصارف خانگي بازيافت کرد.

 

حذف هر گونه باکتری از آب

نانو فيلتراسيون می‌تواند تقريباً از هر منبع آبی، آب پاك به وجود آورد و تمام باكتری‌های موجود در آب را حذف كند. در ضمن امكان استفاده آسان از روش‌های تصفيه را برای عموم فراهم می‌كند و بدون کاربرد مواد شيميايی فرآیند تصفيه را انجام می‌دهد. در واقع با استفاده از نانوفيلتراسيون كليه ذرات معلق، ويروس‌ها و باكتری‌های آب بدون نياز به هيچ گونه مواد افزودنی از بين می رود. 

 

با استفاده از نانوفيلتر، مواد معدنی لازم برای سلامت انسان در آب باقی‌مانده و مواد سمی و مضر، از آن حذف می‌شود. بنابراین استفاده از ضایعات کشاورزی (باگاس) برای تولید نانوذرات سلولزی و همچنین استفاده از این نانوذرات به منظور تولید نانوفیلترهای سلولزی منجر به استفاده از مواد اولیه ارزان قیمت و تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالا و کارائی منحصر به فرد می‌شود.

پایان پیام/25

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم