7 گام مشترک برای تامین بومی واکسن در کشور برداشته شد
ظرفیتی که وامدار دولت و بخش خصوصی است و حذف یا نادیده گرفتن هر کدام از این بازیگران، به ابتر ماندن تلاش ها منجر می شود. به همین دلیل در هر بخش و صنعتی که این اتحاد، همدلی و همکاری میان بخش دولتی و خصوصی بیشتر است؛ میزان رشد و توسعه یافتگی آن هم به همان میزان افزایش یافته است.
عرصه زیست فناوری یکی از نقاط عطف این تلاقی ها و همکاری ها است؛ اتفاقی که ایران را در لیست کشورهای پیشروی جهان در این زمینه قرار داده است. حضور حمایتگر بخش دولتی و همت و تلاش تخصصی و دانشی شرکتهای دانشبنیان، این دستاورد را برای کشور به ارمغان آورده است.
گستردگی حوزه زیست فناوری ضرورت این همکاری ها را بیشتر کرده است چون توسعه هر بخش از این عرصه فناورانه با ماموریت نهادهای مختلف دولتی و تخصص شرکت های دانشبنیان و خلاق به همرسانی دارد. به طور مثال با همکاری ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان نماینده بخش دولتی با شرکتهای دانشبنیان، 8 همکاری توسعهدهنده حوزه واکسن منعقد شده است.
«تولید واکسن تخفیف حدت یافته ضد بیماری کوکسیدیوزیس با همکاری طیور پیشرو سلامت ایرانیان»، «تولید واکسن کرونا بر پایه mRNA و انجام مطالعات بالینی با همکاری شرکت فناوران رناپ»، «تولید وزیکول غشای خارجی دارای اپیتوپ ویروسsars-cov2 و انجام آزمایشهای پیشبالینی برای ایمن سازی انسان»، «تولید رزین های کروماتوگرافی توسط شرکت نوآوران زیست گستر ارگ»، «تولید بتاپروبیولاکتون و حشره SF900 توسط شتابدهنده ماد آوش کیمیا»، «محیط کشت و تولید ادجوانت آلوم با همکاری شرکت زیست فن دارو بنیان» از جمله این همکاری ها است.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#23
Send to friends