ارتقای امنیت غذایی؛ تولید عصاره مخمر به تامین زنجیره غذایی کمک کرد

ارتقای امنیت غذایی؛ تولید عصاره مخمر به تامین زنجیره غذایی کمک کرد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 83354
متخصصان بر این باورند که سلامت و مقاومت بدن در برابر عوامل بیماری‌زا رابطه مستقیمی با تغذیه و استفاده از مکمل‌های توصیه شده و مغذی دارد.

عصاره مخمر یکی از این مکمل ها است که به‌عنوان بهترین منبع ویتامین‌های طبیعی شناخته می شود و در مکمل های غذای انسان و دام به شکل های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع برای داشتن نسلی سالم و در نتیجه جامعه ای عاری از بیماری های مدام این روزهای جهان، یکی از بهترین راه ها این است که با تامین مکمل های غذایی، تا حدی نیازهای تغذیه ای مردم و امنیت جسمی آنها تامین شود.

در روزهایی که خبر از آمدن آینده‌ای توام با کمبود مواد غذایی و کشاورزی می دهند؛ نیاز است که با کمک فناوری های بومی به فکر تامین نیاز جامعه به مواد غذایی و ریزمغذی های بدن باشیم تا با این کار؛ مواد اولیه و پایه تولید مواد غذایی در کشور تامین شود. موضوعی که نقشی پررنگ در تامین امنیت غذایی و رفع نگرانی های موجود درباره کمبود غذا در سال های دور دارد.

از جمله این ریزمغذی های حیاتی می توان به عصاره مخمر اشاره کرد. مخمر هیدرولیز شده یاعصاره مخمر بعنوان یک منبع مغذی از مخمر ساکارومایسس بعنوان ماده اصلی صنایع غذایی تهیه می شود. عصاره مخمر سرشار از ویتامین، پروتئین و مواد ضروری برای رشد و نمو بدن انسان است. عصاره مخمر به عنوان یک مکمل غذایی مفید و طبیعی شناخته شده و محصولات مختلف آن مورد استفاده قرار می گیرد.

مخمر بعنوان یک کارخانه تولید کننده پروتئین و مواد مغذی از سالیان دور مورد استفاده انسان قرار گرفته است و با فرآیند های آنزیمی این سلول می تواند بعنوان یک ماده مفید و مغذی برای رشد سلول های مختلف از باکتری تا سلول های حیوانی مورد استفاده قرار گیرد.

تولید این محصول استراتژیک و حیاتی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال تویعه یافتن است و شرکت های دانش بنیان هم به این حوزه ورود کرده اند به طور مثال به همت یکی از همین شرکت ها عصاره مخمر با توان بومی به تولید رسیده است. محصولی که در آن حدود 14 نوع مواد معدنی به ویژه کروم، فسفر و سلنیوم یافت می شود.

روی، آهن، مس، منیزیوم، منگنز و پتاسیم از دیگر مواد معدنی موجود در این ماده ارزشمند و استراتژیک هستند. با توجه به گزارشات ارائه شده کروم موجود در مخمر، بهترین منبع غذایی محسوب می ‌شود. همچنین مخمر حاوی فیبر است که در هر 100 گرم از مخمر خشک نزدیک به 18الی 20 گرم فیبر قابل استخراج است. یکی از مواد ارزشمند مخمر بتا گلوکان است که یک آنتی اکسیدان قوی بوده و در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است.

عصاره مخمر در حال حاضر برای سه نوع مصرف عمده در جهان تولید می شود که شامل صنایع غذایی، مکمل دام و طیور، مصارف آزمایشگاهی و دارویی  است و از آن برای تهیه محیط های کشت باکتریایی، تولید واکسن و فرآورده های باکتریایی، تولید قرص های تقویتی و اشتها آور، مصارف آرایشی و موارد مشابه استفاده می شود.

مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

#23

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
دانش‌بنیان| عصاره مخمر مورد نیاز صنایع غذایی و دارویی بومی‌سازی شد
دانش‌بنیان| عصاره مخمر مورد نیاز صنایع غذایی و دارویی بومی‌سازی شد
00/12/21 - 10:40
نوآوری صنعت مخمر کشور را متحول کرد
نوآوری صنعت مخمر کشور را متحول کرد
97/11/23 - 13:27
عصاره مخمر به عنوان یک منبع مغذی از ویتامین های طبیعی توليد شد
عصاره مخمر به عنوان یک منبع مغذی از ویتامین های طبیعی توليد شد
94/11/11 - 09:49
بیشتر بخوانیم