توسط فناوران کشورمان انجام شد؛
تولید نانوسکوپ ایرانی با توانمندی بالای تصویربرداری
یک تولید کننده تجهیزات تصویربرداری حوزه نانو کشورمان گفت: این شرکت فناور، با توانمندی نیروی انسانی داخلی و دانش فنی بومی، ضمن تولید و تجاری سازی میکروسکوپ STM، تولید میکروسکوپ الکترونیکی نیروی اتمی AFM را به پایان رسانده و علاوه بر این، دستگاه ميكروسكوپ پروب روبشي را كه تركيبي از دو دستگاه AFM و STM است تولید کرده است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نانو سیستم پارس، یکی از شرکتهای فناور فعال در حوزه تولید میکروسکوپهای نانو موفق شده است میکروسکوپ STM را با توانمندی متخصصان داخلی تولید و روانه بازار کند.
رضا صابر، مدیرعامل این شرکت فعال در حوزه نانوفناوری، با اشاره به پیشرو بودن این شرکت در تولید نانوسکوپهای پیشرفته در کشورمان اظهار کرد: نانو سيستم پارس به منظور تجاري سازي نتايج طرح توليد ميکروسکوپ STM و نيز تکميل، توسعه زير ساخت هاي آزمايشگاهي کشور و فعاليتهاي نانوفناوری در علوم گوناگون به خصوص علوم پزشکي به تولید این نانوسکوپها اقدام کرده است.
توانمندی در تولید نانوسکوپ داخلی
این فعال فناور، با اشاره به اهمیت قابل توجه نانوسکوپ در تولید محصولات فناوري نانو و ارزش آفرینی بالای این دست محصولات گفت: با توجه به ضرورت تولید این دست تجهیزات، این شرکت با تشويق شبکه آزمايشگاهي فناوری نانو، شرکت دانش بنیان نانو سيستم پارس در حوزه تصویربرداری و ساخت سیستمهای تصویربرداری در مرکز تحقیقات علوم و تکنولوژی در پزشکی از سال 1387 شروع به کار کرده است.
وی با اشاره به موفقیت این شرکت در تولید نخستین نانوسکوپ ایرانی بیان کرد: ساخت نخستین نانوسکوپ ایرانی و یا اس-تی-ام (STM-Scanning Tunneling Microscope) ابتدا به صورت پروژه تحقيقاتي آغاز شد و در ادامه تبدیل به تولید يك دستگاه با فناوری پیشرفته و مبتنی بر دانش فنی بومی بالا شده است.
صابر، با اشاره به توانمندی این دستگاه در تصویربرداری از سطوح و مولکولهای هادی و نیمههادی با دقت تصویربرداری اتمی افزود: این دستگاه، هم اکنون در بیش از شصت مرکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور و نیز خارج کشور در حال استفاده و خدمت رسانی است.
قابلیت تصویربرداری با کیفیت مطلوب در ابعاد نانومتری
مدیرعامل نانوسیستم پارس گفت: با استفاده از این دستگاهها، میتوان علاوه بر تصویربرداری از سطوح نانومتری، اندازهگیری سایز و یا بزرگی ذرات و همچنین اسپکتروسکوپی و یا حتی لیتوگرافی، حکاکی و جابجایی مولکولها و یا اتمها را (در خلا) انجام داد که این موارد به عنوان دیگر طرحهای فناورانه این شرکت تحقق یافته و هم اکنون در اکثر سیستمهای تحویلی به مراکز و آزمایشگاههای کشور که این سیستمها را خریداری کردهاند، نصب شده است.
صابر ادامه داد: حکاکی و جابجایی مولکولها و اتمها بیشتر در حوزه ساخت تراشهها و یا چیپهای دقیقتر در آینده و حتی هم اکنون نیز کاربرد فراوانی دارد که در این پروژه نیز نام مبارک خدا به ارتفاع حدودا 35- 60 نانومتر و به بزرگی 1000 نانومتر نوشته شده است.
تولید میکروسکوپهای نیروی اتمی ساخت داخل
مدیرعامل نانوسیستم پارس، بیان کرد: ساخت میکروسکوپ الکترونیکی نیروی اتمی AFM در ادامه روند فعالیت تحقيقاتي اين شركت به پايان رسيده و هم اکنون کار بر روی آپشنهای مختلف تصویربرداری مثل مد کار کردی LFM,MFM, EFM و... همچنین مکانیک سیستم و الکترونیک و نیز لیزر آن پایان یافته است.
صابر، با بیان این که دستگاه AFM با تكنولوژي بالا تحويل مراكز تحقيقاتي شده است، اظهار کرد: این سیستم توانمندی تصویربرداری از هر نوع سطح و مادهای اعم از بیولوژیک، غیر بیولوژی، آلی، غیر آلی، هادی و غیر هادی را داراست.
این فعال فناور افزود: با توجه به دقت و حساسیت بالاي دستگاه STM در بررسي مواد هادي و نيمه هادي و درمقابل برد وسيع مطالعه مواد در دستگاه AFM، اين شركت دستگاه ميكروسكوپ پروب روبشي را كه تركيبي از دو دستگاه AFM و STM است توسط این شرکت توليد شده است.
مدیرعامل شركت نانو سيستم پارس به توليد دستگاه هاي جانبي مورد نياز با آپشنهاي مورد نياز برای سهولت كار با دستگاههاي تصويربرداري در مقياس نانو اشاره کردو افزود: دستگاههای جانبی برای کار با تجهیزات تصویربرداری نانو، که حساسيت بالايي دارند از جمله دستگاه ساخت تيپ تصويربرداري به صورت كاملا اتوماتيك، ميزهاي ضد ارتعاش در اندازههاي مختلف و مورد نياز مشتري تولید شده است.
/پایان پیام/24
Send to friends