کاربردی دیگر در لیزر؛
مکانیک اپتیک کوانتومی چیست؟
اپتیک کوانتومی یک ابزار ضروری در کاوش و توسعه تکنولوژیهایی است که بر اساس فیزیک کوانتومی بناشدهاند و مانند الکترون عملاً مکان مشخصی ندارد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، مکانیک کوانتوم بیان میکند که یکذره کوانتومی مانند الکترون عملاً مکان مشخصی ندارد. میتواند در یکلحظه در نزدیک شما و در همان لحظه دور از شما باشد. درواقع ماهیت ذرات کوانتومی، احتمالی بودن آنهاست. ما فقط میتوانیم بگوییم که احتمال وجود یکذره در یک نقطه چقدر است و این احتمال را با دقت بالا بدون اینکه آگاه باشیم که در حال حاضر آن ذره کجاست محاسبه کنیم.
در جهان کوانتومی، خصوصیات ذرات کاملاً اتفاقی است. مکان، چرخش و هرگونه خاصیت یکذره کوانتومی کاملاً رندوم است و فقط احتمال آن قابلمحاسبه است.
پروب های پیچیده از جنس اتمها و فوتونها، بینش جدیدی را در بنیادهای مکانیک کوانتومی، با تمرکز بر خواص کوانتومی خود شامل مشاهده ناپذیر بودن و بیمکانی ، پیش روی بشر میگسترانند. آنها همچنین با تحقق برنامههای کاربردی مانند محاسبات کوانتومی، رمزنگاری و تله پورت کوانتومی ،و ایجاد پیشرفتهای هیجانانگیز درگیر اندازی و سرمایش لیزری به مسیر خود بهسوی آینده ادامه میدهند.
در حقیقت اپتیک کوانتومی به بررسی تعامل اساسی میان نور و ماده میپردازد. شیوههای پیشگامانه در این حوزه پژوهشگران را قادر کرده تا اولین گامهای خود را در مسیر ساخت یکگونه جدید از رایانه ابر سریع مبتنی بر فیزیک کوانتومی بردارند.
شاید یک رایانه کوانتومی بتواند زندگی روزمره انسان را در قرن حاضر مشابه ورود رایانه کلاسیک به زندگی مردم در قرن گذشته تغییر دهد.
کار در این حوزه همچنین به ساخت ساعتهای بسیار دقیق منجر شده که میتوانند اساس یک استاندارد جدید برای سنجش زمان با هزاران بار دقت بیشتر از ساعتهای سزیم باشند.
اپتیک و لیزر
اپتیک شاخهای از علم فیزیک است که رفتار و خواص نور مرئی، مادونقرمز و فرابنفش را بررسی میکند. مهندسی اپتیک و لیزر رشتهای در علوم مهندسی است که به مطالعه خواص نور میپردازد. این شاخه در صنایع مختلف کاربردهای بسیاری دارد. بنابراین لزوم تربیت متخصصانی در این حوزه در کشور ما نیز احساس میشود. رشته مهندسی اپتیک و لیزر این هدف و نیاز را پوشش میدهد.
با توجه به اینکه در فناوری پیشرفته و بهویژه در صنایع دفاعی، تولید، انتشار و بهکارگیری نور، آشکارسازی آن در نواحی مختلف بینایی و برهمکنش نور با ماده مسائل مهم به شمار میآیند. در این راستا به متخصصینی که بتوانند همکاری لازم را در طراحی و محاسبات ساخت و نگهداری تجهیزات اپتیکی، اپتو الکترونیکی و لیزری به عهده گیرند، بهشدت احساس میشود.
بر اساس این گزارش، ستاد توسعه فناوریهای لیزر، فوتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی، با رویکرد شکلدهی به بازار لیزر، جهتدهی به سامانهای از عرضهکنندگان و همچنین تأمین و تخصیص منابع و مشروعیت بخشی به فناوری لیزر فوتونیک و ساختارهای میکرونی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مشغول به کار است.
پایان پیام/32
Send to friends