دستاوردی فناورانه؛ نانو فتوکاتالیستها برای تصفیه آلایندههای رنگی و دارویی تولید شد
پسابهای آلوده تولید شده توسط صنایع گوناگون دغدغه بسیاری را ایجاد کرده است. پسابهایی که با وجود مواد سمی و آسیب زا وارد محیط زیست میشوند. روشهایی برای حذف مواد آلاینده این پسابها وجود دارد اما این روشهای مرسوم قادر به حذف برخی از این ترکیبات نیستند.
بنابراین محققان در دانشگاه صنعتی سهند تبریز دست به کار شدند و تحقیقات و پژوهش برای جایگزینی روشی نوین را انجام دادند. البته صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی نیز از آنها حمایت کرد.
محمد حقیقی مجری این گرنت پژوهشی درباره آن گفت: استفاده از نانو فتوکاتالیستها روشی نوین برای تصفیه پسابها است.تولید آنها در دنیا در حال صنعتی شدند و گذراندن پایان مراحل صنعتی است. ما با انجام این گرنت پژوهشی به دانش فنی تولید این نانو فتوکاتالیستها برای تصفیه آبهای آلوده رنگی و دارویی دست یافتیم. نانو فتو کاتالیستها مواد نوین نانویی برای حذف آلایندهها با استفاده از نور خورشید (نور مرئی) هستند.
حقیقی ادامه داد: در این روش از یک نانوکاتالیست استفاده میشود که با جذب نور خورشید فرآیند تصفیه را انجام میدهد. اکنون دانش فنی تولید این مواد در کشور وجود دارد و پس از ثبت اختراع بینالمللی آن وارد مرحله تولید صنعتی میشویم. البته با حمایت صندوق کار ثبت اختراع بینالمللی آن نیز در مراحل پایانی قرار دارد.
رییس مرکز تحقیقات راکتور و کاتالیست دانشگاه صنعتی سهند همچنین گفت: چاپ 12 مقاله تحقیقاتی به صورت بین المللی و 9 ثبت اختراع داخلی در حوزه نانوفتوکاتالیستها و تصفیه آب از دستاوردهای این گرنت پژوهشی است.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/25
اخبار مرتبط:
* مرگ تدریجی رودخانه ها با ورود بی رویه پساب های خطرناک
* طرحها و ایدههای فناورانه در حوزه آب و پساب حمایت می شوند
* تولید پکیجهای نوین تصفیه فاضلاب در کشور
Send to friends