لوازم پزشکی با تجهیزات ایرانساخت استریل میشود
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تجهیزات پزشکی و بهداشتی، باید استریل و عاری از هر آلودگی باشند تا ضمن کمک به مشکل بیمار، مشکل تازهای نیافرینند. دستگاههای استریلسازی و ضدعفونی تجهیزات پزشکی، با تکیه به تکنیک و فناوریهای گوناگونی ساخته میشود و شرکتهای دانشبنیان داخلی هم دستاوردهای خوبی در تولید این محصولات داشتهاند.
مرتضی پارساییان مدیرعامل صنایع الکترونیک پارسا کارا درباره محصولات این شرکت گفت: نخستین محصول دانش بنیان این شرکت، سیستم های استریل با گاز EOX است که برای استریل لوازم یکبار مصرف پزشکی استفاده می شود و RTU و کنترلهای از راه دور دومین محصول دانش بنیانی است که تولید میکنیم.
وی با اشاره به سیستم استریل EOX گفت: تمام تولیدکنندگان لوازم پزشکی یکبار مصرف باید محصول نهایی خود را قبل از عرضه به بازار داخل این دستگاه استریلایزر قرار دهند و با گاز اتیلن اکساید استریل کنند که اگر این کار انجام نشود اجازه وارد شدن محصول به بازار را ندارند.
پارساییان درباره نمونه مشابه خارجی آن هم گفت: این محصول اگرچه مشابه خارجی، اما قیمت تمام شده محصول خارجی، حداقل 3 تا چهار برابر گرانتر از محصول دانشبنیان ساخت داخل است که با توجه به تحریم ها اصلا امکان وارد کردن آن وجود ندارد.
وی یادآور شد: چند شرکت در داخل این محصول را البته بدون سیستم و تجهیزاتی که دستگاه های ما از آن بهره میبریم تولید میکنند و محصولات مشابه، در واقع سطح پایین تری دارند.
مدیرعامل صنایع الکترونیک پارساکارا اضافه کرد: مهمترین مزیت تولید شرکت ما قیمت پایین تر نسبت به مشابقه خارجی با وجود کیفیت مشابه ، همچنین سیستم کنترل بهینه و ارایه خدمات پس از فروش 10 ساله است.
پارساییان درباره اشتغال زایی شرکت پارساکارا گفت: این دستگاه ها به صورت سفارشی ساخته می شود و سه تا چهارماه طول ساخت دارد بنابراین بستگی به تعداد سفارش می باشد. به ازای ساخت هر دستگاه 4 نفر اشتغال مستقیم ایجاد می کند که اگر در طول سال سه دستگاه ساخته شود 12 نفر اشتغال مستقیم دارد.
وی در ادامه گفت: سیستم RTU که برای کنترل از راه دور و مانیتورینگ ساخته می شود مشابه داخلی ندارد و مشابه اروپایی، آمریکایی و ژاپنی وجود دارد که قیمت آن حداقل 5 برابر تجهیز ما است. وارد کردن و استفاده از خدماتی که به اینترنت وصل می شود تقریبا در بازار فعلی ما به خاطر تحریم ها غیرممکن شده است.
مدیرعامل صنایع الکترونیک پارساکارا افزود: این محصول هم برای پروژه های آب و فاضلاب، سیستم های حفاظت کاتدیک لوله های گاز خیلی استفاده دارد ولی به صورت عمومی کارهایی که برای بحث کنترل از راه دور نیاز دارد قابل استفاده است.
پارساییان درباره صادرات محصولات این شرکت هم گفت: ما در بحث صادرات ضعیف هستیم چرا که زیاد کار نکردیم. از طرف دیگر بازار داخل هنوز در این قضیه اشباع نشده است ، قطعا زمینه صادراتی هم دارد که البته بحث های فنی نیاز دارد که از لحاظ کشورهایی که این محصولات را نیاز دارند و اجازه واردات به ما می دهند.
وی افزود: در واقع به یکسری استانداردهای بین المللی نیاز داریم که دریافت آنها در شرایط فعلی هزینه بر است. گامهای اولیه را پیمودهایم و استانداردهای اولیه را گرفته ایم اما استانداردهای بین المللی که بتوان به کشورهای دیگر صادر کرد دنبال آن هستیم ولی زمان بر است که یکی دوسال طول می کشد.
مدیرعامل صنایع الکترونیک پارساکارا درباره رونق تولید محصولات دانش بنیان هم گفت: نیاز به نقدیندگی است که دولت می تواند در این زمینه کمک کند. دوم ممنوع شدن واردات محصولات مشابه تولیدات داخلی از جمله مسایلی است که می تواند به رونق تولید محصولات کمک کند.
پایان پیام/
Send to friends