فرآوری زیستی محصولات غذایی و کشاورزی با اجرای بیش از 200 پروژه گسترش می‌یابد

فرآوری زیستی محصولات غذایی و کشاورزی با اجرای بیش از 200 پروژه گسترش می‌یابد


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 81350
یکی از روش‌های فرآوری مواد غذایی و محصولات کشاورزی، استفاده از فناوری‌های زیستی است. روشی که در صنایع غذایی جهان به سرعت در حال رشد و توسعه است.

«استفاده از بیوکاتالیستها در فرآیند تولید نان»، «فرآیندهای استخراج، تصفیه و استریفیکاسیون روغنهای خوراکی»، «تولید محصولات لبنی»، «استخراج پروتئین» و غیره از جمله این روش‌ها است. این کار در ایران با اجرای 270 پروژه تعریف شده در ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال اجرا است.

توسعه فرآوری زیستی در فرآیند تولید محصولات غذایی و کشاورزی علاوه بر بهبود ویژگیهای محصول و کاهش هزینههای تولید، در تضمین سلامت محصولات غذایـی نیز موثر است.

در همین راستا و با توجه به اهمیت اجرای این کار، «10 طرح در زمینه توسعه روغن‌های خوراکی» تعریف شده است که این کار در صورت اجرای درست و با استفاده از ظرفیت‌های موجود، می تواند برای 200 نفر اشتغال پایدار ایجاد کند.

برنامه دیگری که در این حوزه مدنظر است، «توسعه استفاده از محصولات غذایی و نوشیدنی‌های تخمیری» است که قرار است 10 پروژه ملی اجرایی شود و 300 نفر اشتغال ایجاد کند.

همچنین در این راه، «توسعه استفاده از کاتالیست‌های زیستی در تولید نان و نوشیدنی‌های لبنی و غیرلبنیم نیز با اجرای 10 پروژه تعریف شده است که می تواند 300 اشتغال پایدار در کشور به وجود آورد.

اجرای «200 پروژه در زمینه بسته بندی محصولات کشاورزی و غذایی با رویکرد صادرات» هم برنامه دیگری در این حوزه است که طی 5 سال، برای یک هزار نفر اشتغال پایدار ایجاد خواهد کرد.

«فرآوری غلات و حبوبات» نیز با اجرای 20 پروژه در حال اجرا است. این کار هم می‌تواند زمینه اشتغال را برای 200 نفر فراهم کند. همچنین «20 پروژه برای فرآوری گوشت، شیر و لبنیات» تعریف شده است که با اجرای کامل آنها 400 نفر می توانند از مزایای اشتغالزایی آن بهره‌مند شوند.

مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

#23

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
ایجاد زیست‌بوم نوآوری و نسل چهارم صنعت کشاورزی؛ با اجرای برنامه‌های ملی امنیت غذایی واردات محصولات 50درصد کاهش می‌یابد
ایجاد زیست‌بوم نوآوری و نسل چهارم صنعت کشاورزی؛ با اجرای برنامه‌های ملی امنیت غذایی واردات محصولات 50درصد کاهش می‌یابد
00/09/20 - 10:41
5برنامه ملی که کشاورزی زیستی را در کشور گسترش می‌دهد بشناسیم
5برنامه ملی که کشاورزی زیستی را در کشور گسترش می‌دهد بشناسیم
00/02/19 - 08:52
کودهای زیستی را دریابیم
کودهای زیستی را دریابیم
95/04/28 - 11:22
بیشتر بخوانیم