سخن رهبری درباره معاونت علمی
جهش تولید با مشارکت مردم
امروز : یکشنبه 04 آذر 1403


دفتر توسعه کسب و کار بین‌المللی


رشد و توسعه صادرات کالا و خدمات دانش‌بنیان، یکی از اهداف معاونت امور بین‌الملل و تبادل فناوری است که نیازمند شناسایی ظرفیت شرکت‌های فناور داخلی و بازارهای بین‌المللی می‌باشد.

چگونگی فراهم‌سازی بستر مناسب به منظور تحقق این مهم نیازمند برنامه‌ریزی کلان و سیاستگذاری اجرایی است تا منجر به تجاری‌سازی، رشد و توسعه فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان، ورود به بازارهای بین‌المللی و در نهایت ثروت‌زایی گردد.

یکی از مهمترین شاخصه‌های اقتصاد مقاومتی حضور فعالانه و گسترده مردم و بخش خصوصی در عرصه فعالیت‌های اقتصادی است و چون صادرات غیرنفتی که اصلی‌ترین محرک و موتور رشد اقتصادی و رونق آن و مهمترین عامل برای دست‌یابی به توسعه پایدار است، جز با حضور بخش خصوصی و حمایت‌های دولت گسترش نمی‌یابد، حمایت‌های دولت بسیار حیاتی است.

بر اساس همین ضرورت بوده که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه‌ی ساماندهی صدور کالاها و خدمات دانش بنیان در چارچوب تقسیم کار ملی که نقشه جامع علمی کشور، سیاست‌های کلان اقتصاد مقاومتی، برنامه پنجم توسعه و شورای اقتصاد تعیین کرده‌اند، با هدف هدایت ظرفیت‌های جامعه علمی و فناوری کشور به سمت تبدیل ایده‌ها به کالاها و خدمات دانش‌بنیانی که از کیفیت لازم برای ورود به بازارهای داخلی و بین‌المللی برخوردار باشند، سیاست‌ها و برنامه‌های مختلفی را تدوین و اجرا نموده است.

دفتر توسعه‌ کسب و کار بین‌المللی که یکی از زیرمجموعه‌های معاونت امور بین‌الملل و تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری است، در چارچوب اهداف و وظایف ذیل که بر اساس ماموریت‌های معاونت علمی و فناوری و اسناد بالادستی کشور تنظیم شده‌اند، در تلاش است تا سهمی شایسته در تحقق اقتصاد دانش بنیان ایران اسلامی داشته باشد.


اهداف و وظایف

 

  • تدوين و اجراي برنامه‌ها و خط مشي‌ها و بسته‌هاي حمايتي مرتبط با توسعه صادرات كالاها و خدمات دانش‌بنيان با مشاركت مراجع ذيربط.
  • برنامه ریزی، هدايت و تشويق شركت‌هاي دانش‌بنيان توانمند به منظور ورود در بازارهاي منطقه‌اي و توسعه بازار های پیرامونی و گسترش زنجیره ارزش منطقه ای.
  • تهيه و اجراي دستورالعمل‌هاي لازم و همكاري با سازمان‌هاي ذيربط درجهت تسهيل و حسن اجراي برنامه‌هاي صادرات، واردات نهاده‌هاي صادراتي، ترخيص كالاها و رفع موانع اجرايي در حوزه شركت‌هاي دانش‌بنيان.
  • سياستگذاري و حمايت از رویه‌های تجاری مرتبط نظیر هیأت‌های تجاری، کارگاه‌ها و سمینارها، برپايي نمايشگاه‌هاي محصولات و خدمات فناورانه ايران در كشورهاي هدف.
  • سياستگذاري و حمايت از ايجاد و توسعه ترتیبات متنوع یکپارچه سازی SME ها و از جمله شركت‌هاي مديريت صادرات و خوشه‌هاي صادراتي و شبکه های صادرات به منظور كمك به رشد صادرات شركت‌هاي دانش‌بنيان.
  • حمايت از تهيه و به‌روزرساني مستندات و بانك‌هاي اطلاعاتي محصولات و خدمات فناورانه قابل صادرات به زبان‌هاي خارجي .
  • برنامه ریزی جهت جذب سرمايه‌هاي خارجي براي مشارکت در پروژه‌هاي فناورانه و تدوين و پيگيري سياست‌ها، ضوابط و برنامه‌هاي حمايتي مربوط به امور سرمايه‌گذاري خارجي و سرمايه‌گذاري‌هاي شركت‌هاي دانش‌بنيان در خارج از کشور.
  • برنامه‌ریزی در خصوص نحوه همكاري و جذب کمک‌هاي فني و اقتصادي از نهادهاي اقتصادي بين‌المللي با استفاده از ارتباطات و همكاري‌هاي نهادهاي ذيربط داخلي.
  • مدیریت تحقيق و مطالعه تطبيقي قوانين و مقررات در زمينه‌هاي سرمايه‌گذاري خارجي، اقتصادي، بازرگاني، مالي، پولي و بانکي، صادرات، واردات، گمرکي، بيمه، کارگري و مالياتي در ديگر کشورها.
  • برنامه ریزی جهت تشویق شرکتهای دانش بنیان جهت گسترش فعالیت های صادراتی، پیشنهاد کمک ها و مشوق ها به منظور توسعه صادرات فناورانه.

 

شخصی سازی

انتخاب رنگ

اندازه فونت