سلامت دیجیتال| فرآیند تشخیص بیماری‌ها سرعت می‌گیرد و دقیق‌تر می‌شود

سلامت دیجیتال| فرآیند تشخیص بیماری‌ها سرعت می‌گیرد و دقیق‌تر می‌شود


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 82404
ارتقای ابزارهای مرتبط با سلامت دیجیتال سبب شده تا ضمن کاهش هزینه‌های بیمار، اطلاعات دقیق‌تر و سریع‌تری به پزشک مخابره و فرآیند تشخیص، دقیق‌تر شود.

سلامت دیجیتال برخلاف تصوری که از آن می‌شود، تنها محدود به معاینات پزشکی از راه دور نمی‌شود. همراه با پیشرفت فناوری، این شاخه نیز با گسترش ابعاد خود، کاربردهای بسیاری یافته و توانسته خدمات غیرحضوری بیشتری را برای بیماران و کسانی که نیاز به بررسی وضع سلامتی خود دارند، فراهم آورد.

 

در خدمت مردم دورافتاده

تاکنون در باور بسیاری از افراد این‌گونه احساس می‌شد که خدمات سلامت دیجیتال تنها محدود به دوره شیوع کرونا و جلوگیری از ابتلا به این ویروس است، اما امروز و با تغییر سبک زندگی، نه‌تنها این باور تقویت شده بلکه بسیاری از مردمی که در نقاط دورافتاده، روستاها و آنهایی که دسترسی به مراکز پزشکی ندارند نیز از این فرآیند استقبال می‌کنند.

 

چابک شدن فرآیند پزشکی

این رویکرد فارغ از شاخصه‌ سبک جدید زندگی، خدمات پزشکی را افزایش داده و سبب کاهش هزینه‌های بیماران می‌شود. ضمن اینکه فرآیند پزشکی را چابک‌تر کرده و آن را تنها محدود به نیازهای درلحظه اشخاص می‌کند که این روند به حذف داروهای بیشتر و بیربط می‌انجامد.

 

ابزارهایی برای ارتقای سلامت دیجیتال

البته که محوریت سلامت دیجیتال تنها شامل بیماری‌ها و امراض سطحی نمی‌شود. پیشرفت فناوری سبب شده تا دستاوردهایی همچون هوش مصنوعی، حسگرها، تراشه‌ها و لوازم پردازش زبان طبیعی، به کمک تکوین و ارتقای این حوزه آمده و با ارسال اطلاعات و داده‌ها، درلحظه، مراتب جسمی و حتی روحی بیمار، آنالیز شده و نیازهای وی پاسخ داده می‌شود.

ضرورت‌های ارتقای این فناوری، سبب شده تا شرکت‌های فعال در این حوزه، به سمت توسعه ابزارهای تولید حرکت کنند تا با رشد ادوات هوشمندانه برای بسیاری از نقاط بدن، فرآیند پزشکی دیجیتال، هرساله با قدرت بیشتری، مسیر توسعه را ادامه دهد.

 

ارسال خودکار داده‌ها

این ابزارها فارغ از اینکه داده‌ها را به صورت خودکار مخابره کرده و میل و خواست بیمار را در نظر نمی‌گیرند، آنالیز داده‌ها را به شکلی سریع تر و دقیق تر همراه کرده و پزشک را در امر یک تشخیص درست و فوری یاری می کنند. پیشرفت این فناوری، بازارهای نوظهور و توسعه‌یافته طرفین زنجیره تامین را به هم متصل می‌کند و اقتصاد این حوزه را رونق می‌بخشد.

ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در تلاش است تا با کمک همه بازیگران حوزه سلامت و فناوری‌های دیجیتال در کشور، یک زنجیره کاملی از این زیست‌بوم ایجاد و هم‌افزایی‌ها در این زمینه را بیشتر کند.

مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

#17

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
طرح کلان ملی فناوری| پزشکان با گوشی طبی هوشمند دیجیتال آسان‌تر تشخیص می‌دهند
طرح کلان ملی فناوری| پزشکان با گوشی طبی هوشمند دیجیتال آسان‌تر تشخیص می‌دهند
00/10/08 - 13:50
هوش مصنوعی به یاری فعالان عرصه سلامت دیجیتال آمد؛ 10 محصول تولید شد
هوش مصنوعی به یاری فعالان عرصه سلامت دیجیتال آمد؛ 10 محصول تولید شد
00/08/04 - 10:42
«پایش و تشخیص» با کمک تجهیزات هوشمند ایران‌ساخت خانگی شد
«پایش و تشخیص» با کمک تجهیزات هوشمند ایران‌ساخت خانگی شد
98/05/20 - 09:13
بیشتر بخوانیم