افتتاح آزمایشگاه 5G و اینترنت اشیاء مرکز تحقیق و توسعه شرکت ارتباطات سیار ایران
با حمایت ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات صورت گرفت

افتتاح آزمایشگاه 5G و اینترنت اشیاء مرکز تحقیق و توسعه شرکت ارتباطات سیار ایران


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 93825
مراسم افتتاح آزمایشگاه 5G و اینترنت اشیاء مرکز تحقیق و توسعه شرکت ارتباطات سیار ایران امروز سه شنبه 28 شهریورماه با حضور دبیر ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی ریاست جمهوری و چند تن از مدیران همراه اول در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، یکی از سیاست های مرکز تحقیق و توسعه شرکت ارتباطات سیار (اپراتور همراه اول) گسترش همکاری ها با مراکز علمی و تحقیقاتی در جهت توسعه زیرساخت های نوآوری به منظور بومی سازی و توسعه محصولات فناورانه در زنجیره ارزش اپراتور می باشد.
در همین راستا آزمایشگاه 5G و اینترنت اشیاء مرکز تحقیق و توسعه همراه اول در جهت رفع چالش ها، پاسخگویی به نیازهای آینده و ارائه راهکارهای نوآورانه در شبکه همراه اول در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ایجاد شده است که هدف اصلی آن ایجاد امکان عملیاتی شدن طرح ها و ایده ها، تست و توسعه محصولات نوآورانه در حوزه 5G و اینترنت اشیاء باشد.
با توجه به اهمیت معرفی و شناخت آزمایشگاه 5G مرکز تحقیق و توسعه همراه اول در اکوسیستم ICT کشور و گسترش تعاملات آن با اساتید دانشگاه، دانشجویان و محققان، تیم های نوپا و شرکتهای بزرگ، نشستی خبری با حضور محمد کرباسی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و وحید شاه منصوری، رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول و جمعی از اعضای تیم تحقیق و توسعه همراه اول برگزار شد.

محمد کرباسی با بیان اینکه معاونت علمی، مسئولیت و مأموریت حمایت از زیست بوم ارتباطات را برعهده دارد گفت: از یک سال اخیر مأموریت‌های معاونت علمی به دو بخش تقسیم شد و برای اینکه تمرکز بر روی اقتصاد دانش بنیان بیشتر شود، توسعه فناوری و اقتصاد دانش بنیان را به دو بخش موازی تفکیک کردند.
وی افزود: یکی از حوزه‌های بسیار مهم که در آینده فناوری مهم است، بحث ارتباطات و اتصال پذیری است که این حوزه به عنوان یک ستاد در معاونت علمی تعریف شده است. اگر بخواهیم مصداق امروزی اش را بدانیم بحث اینترنت اشیا و نسل پنجم توسعه سیار مهمترین بخش آن است.
کرباسی گفت: وظیفه معاونت علمی تسهیل گری این موضوعات است و از سایر صنایع و اپراتورها هم دعوت می‌کنم که چنین آزمایشگاه هایی داشته باشند.
وی در ادامه گفت: دنبال این هستیم که اولویت‌هایی از جمله خودرو متصل و هوشمند سازی را فرهنگ سازی کنیم و از نهادهای حاکمیتی دعوت و سعی کنیم مشکلات و موانع را رفع کنیم تا طی دو یا سه سال آینده تحولی را در حوزه هوشمند سازی در سطح کشور شاهد باشیم.
شاه منصوری نیز در ادامه این نشست، گفت: آزمایشگاه ۵G و اینترنت اشیا در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در اوایل امسال راه اندازی شد و هدف آن توسعه اکوسیستم نسل پنجم و کمک به فعالان این حوزه برای فراهم کردن امکان تست محصولاتی است که ارائه می‌شود. امیدواریم این پایگاه پل ارتباطی خوبی بین صنعت و دانشگاه باشد و از پتانسیل و خروجی آن برای توسعه استفاده شود.
وی افزود: در حال حاضر تکنولوژی مرحله به مرحله بالاتر و استانداردها بیشتر شده است اما هنوز به 100 درصد نسل پنجم نرسیدیم و امیدواریم تا سال ۲۰۲۵ همچنان ۵G در حوزه استاندارد سازی توسعه پیدا کند و محصولات جدیدتری بیاید.
 
شاه منصوری بیان کرد: تمام سرمایه گذاری در ۵G شروع شده است و در حال حاضر بیش از یک میلیارد سایت ۵G در دنیا داریم اما اگر از لحاظ پوششی بررسی کنیم می بینیم که هنوز به ۳۰ درصد پوشش ۴G در دنیا نرسیده است. در کشور ما هم بحث فرکانس و پروانه مطرح و قرار است به زودی مزایده فرکانس ۵G برگزار شود به این ترتیب این توسعه می‌تواند سرعت بیشتری بگیرد.
وی در ادامه در خصوص آزمایشگاه باز ۵G گفت: هدف ما کمک کردن و تقویت اکوسیستم کشورمان در حوزه ۵G است و با کمک معاونت علمی این طرح پیش رفته و دلیل انتخاب پارک علم و فناوری نیز این است که به اکوسیستم استارت آپی کشور نزدیک باشیم.
#20
انتهای پیام
 

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم