سلول‌های نوترکیب «ایران‌ساخت» کمک‌کار صنعت ژنتیک شد

سلول‌های نوترکیب «ایران‌ساخت» کمک‌کار صنعت ژنتیک شد


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 70157
سلول‌های نوترکیب یا دستکاری ژنتیکی شده سلول‌هایی هستند که قادرند با ترشحات خود، یک سری از پروتین‌ها یا فاکتورهایی را که در سلول های بنیادی و فرآیندهای درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

زیست‌فناوری و فرآورده‌های داروئی در کنار تولید کیت های تشخیصی بخشی از دستاوردهایی هستند که شرکت فن آوران بافت و ژن پاسارگاد ارائه می‌دهد. این شرکت دانش‌بنیان در کنار ارائه خدمات فناورانه و محصولات تشخیصی ایران‌ساخت فناوران و پژوهشگران را در قالب مشاوره و خدمات دانش‌بنیان یاری می‌کند.

با توجه به نقش زیست‌فناوری در ارتقای سلامت جامعه با عرضه فرآورده‌های دارویی از جمله واکسن، این شرکت فناور در مسیر تولید واکسن های انسانی برای رفع نیاز کشور به واردات و دستیابی به سهم ۵ درصدی از صادرات از فروش محصولات را به خود اختصاص دهد.

آزمایشگاه تحقیقاتی بافت و ژن پاسارگاد خدمات تخصصی علمی و پژوهشی و تولیدی در حوزه علوم پزشکی، بافت شناسی، مهندسی بافت، علوم و اعصاب، سلولی و مولکولی را با هدف توسعه طرح های تحقیقاتی و فناورانه ارائه می‌کند.

ترشحات مختلفی از این سلول های وجود دارد که هرکدام کاربردهای متفاونتی دارند و با توجه به فرآیند تولید با فناوری بالا و پیشرفته که برای ساخت این سلوله ا مورد نیاز است ترشحات حاصل از این سلول ها با برندهای خارجی به قیمت بسیار بالا به کشور وارد می شوند که در شرایط کنونی که تحریم ها سایه گسترده اند امکان واردات نیز وجود ندارد.

حال یک شرکت دانش‌بنیان توانسته است سلول‌های نوترکیب و فاکتورهای رشد حاصل از سلول را در داخل کشور تولید کند. محصولی که بخش قابل توجهی از نیاز مراکز تحقیقاتی پژوهشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز دارویی را تأمین می‌کند.

تولید این محصول دانش بیش از 28 نفر اشتغال ایجاد شده است که عمدتا در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند و به زودی با احداث خط تولید جدید در شهرک صنعتی دارویی برکت زمینه اشتغال بیش‌تر فراهم خواهد شد.

بافت و ژن پاسارگاد در حوزه تولید سلول‌های نوترکیب جز یکی از ۵ شرکت دانش بنیان داخل کشور است و نیازهای فعالان فناور مستقر در پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و شرکت‌های نوپا را در قالب شتابدهنده نوآوری تأمین می‌کند.

شباهت های فراوان حیوانات با انسان ها، طول عمر کوتاه حیوانات و بررسی عوامل مورد مطالعه در یک بازه زمانی مناسب و همچنین امکان کنترل شرایط آزمایش از مزیت­ های استفاده از حیوانات در تحقیقات بالینی است.

این مجموعه فناور با ایجاد بستری برای شبیه‌سازی مدل‌های آزمایشگاهی بیماری حیوانات، زمینه را برای دسترسی پژوهشگران به  نتایج مطلوب از آزمایش بر روی حیوانات آزمایشگاهی فراهم کرده است.

آزمایشگاه تحقیقاتی بافت و ژن پاسارگاد با ایجاد زمینه نگهداری و پرورش حیوانات آزمایشگاهی مطابق با استانداردها به کمک تجهیزات پیشرفته، مسیر توسعه فناوری‌های این حوزه را هموار کرده است.

تولید محیط‌های کشت تمایزی یکی از فرآورده‌های فناور به شمار می‌رود که در رده‌های سلولی گوناگون و با هدف کمک به پژوهشگران و شرکت‌های دانش‌بنیان برای ایجاد هر محیط، با دانش فنی بومی توسط متخصصین این شرکت تولید شده است

 

به برخی از محیط‌های کشت تمایزی شرکت هیستوژنیک مانند محیط کشت سلول های سرطانی،محیط کشت تمایز به استخوان، تمایز به غضروف،تمایز به چربی، تمایز به سلول عصبی تمایز به سلول های ترشح کننده انسولینی با کیفیتی هم‌پای نمونه‌های خارجی، نیاز کشور به خروج ارز برای خرید نمونه‌های وارداتی این محیط‌های کشت را برطرف کرده‌اند.

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/24

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
ستون‌های استخراج DNA ایران ساخت شدند
ستون‌های استخراج DNA ایران ساخت شدند
98/05/16 - 08:57
کیت‌های «ایران‌ساخت» به یاری تشخیص و درمان آمدند
کیت‌های «ایران‌ساخت» به یاری تشخیص و درمان آمدند
98/04/26 - 13:54
تولید کیت‌های استخراج «دی.ان.ای» و «آر.ان.ای» بومی‌سازی شد
تولید کیت‌های استخراج «دی.ان.ای» و «آر.ان.ای» بومی‌سازی شد
97/12/05 - 09:28
بیشتر بخوانیم