ستاری در نشست هسته های نخبگانی:
مستعد برتر باید کارآفرین برتر شود
نشست افتتاحیه تشکیل هستههای نخبگان (طرح شهید احمدی روشن) با حضور معاون علمیوفناوری رئیسجمهور برگزار شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ براساس منویات مقاممعظمرهبری مبنی بر لزوم تشکیل هستههای نخبگانی و پژوهشی مأموریتمحور در دانشگاهها، بنیاد ملی نخبگان طرح شهید احمدی روشن را طراحی و اجرا کرد.
بر همین اساس، نشست افتتاحیه تشکیل هستههای نخبگانی (طرح شهید احمدی روشن) با حضور دکتر سورنا ستاری؛ معاون علمیوفناوری رییسجمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در این مراسم، سورنا ستاری، طرح شهید احمدی روشن را یکی از اقدامات بنیاد ملی نخبگان در راستای هدایت جامعه نخبگانی دانست.
وی با اشاره به لزوم اصلاح جهت اقتصاد کشور، افزود: برای رسیدن به توسعه و اقتصادی پویا نیاز است تفکر دانشبنیان جایگزین تفکر منبعمحور شود.
ستاری ادامه داد: ایران کشوری است که از تاریخچۀ قوی در علم، فناروی، کارآفرینی و تجارت برخوردار است بنابراین زیبنده نیست اقتصاد امروز کشور از نظر ذهنی و فکری به نفت و گاز و سایر منابع زیرزمینی متکی باشد.
معاون علمیوفناوری رییسجمهوری با بیان اینکه بزرگترین کشورهای دنیا در عرصۀ اقتصاد، در حوزۀ علم نیز سرآمد هستند، اظهار داشت: علم و اقتصاد دوشادوش یکدیگر در حرکت هستند بههمین دلیل پژوهشهای دانشگاهی و تحقیقات دانشگاهی باید توجیه علمی داشته باشند. بهعبارت دیگر، پژوهش با پول دولتی حاصلی جز انتشار مقالههای غیرکاربردی ندارد.
رییس بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: در برخی حوزهها مانند علوم مرز دانش و تحقیقات بنیادین حضور و حمایت مالی دولت الزامی است اما در بخش تحقیقات کاربردی، تزریق پول دولتی آسیبهای بسیار به دنبال دارد.
وی با اشاره به موضوع اشتغال نخبگانی، یادآور شد: دانشآموخته دانشگاهی برای اشتغال دو راه دارد؛ یا وارد عرصۀ استخدام شود و یا به سمت کارآفرینی حرکت کند. با این حال باید دانست، اشتغال استخدامی اعتمادبهنفس، خلاقیت و توان فرد مستعدبرتر را به تاراج میبرد در حالی که اگر همین فرد وارد کارآفرینی شود علاوه بر اشتغالزایی برای خود و دیگران، میتواند ارزشافزوده چشمگیری را نیز حاصل کند.
ستاری ادامه داد: امروزه در کشور استارتآپهایی وجود دارند که ارزشی بیش از دو هزار میلیارد دارند. برخی از استارتاپها نیز با رشد هزار درصدی در سال در حال حرکتند. این مهم حاکی از آن است که هر مستعدبرتر میتواند کارآفرینی برتر باشد که در کمترین بازۀ زمانی ارزشافزوده میلیاردی حاصل کند. از سوی دیگر، بازار داخلی کشور نیز مستعد ایده و طرح نو و خلاقانه است و محیطی بکر برای فعالان عرصۀ کارآفرینی و دانشبنیان است.
معاون علمیوفناوری رییسجمهوری گفت: مهارتآموزی برای خوداشتغالی و کارآفرینی یکی از شاخصههای فرهنگ ایرانیان است. با مطالعۀ فرهنگ ایران میتواند بهخوبی به اهمیت جایگاه کارورزی و کارآموزی پی برد. در گذشته فرد برای حضور فعال در بازار، ابتدا در کنار یکی از افراد موفق کار میکرد و در طول مدت حضور، هر روز بر مهارت او افزوده میشد تا جایی که پس از چند سال خود به فردی موفق در بازارسرمایه تبدیل میشد. امروزه نیز شتابدهندهها همین روند را دنبال میکنند و تلاش دارند در کمترین زمان و با بهترین کیفیت ممکن فرد مستعدبرتر را برای حضوری فعال و موفق در بازار واقعی کسبوکار دانشبنیان آماده کنند.
رییس بنیاد ملی نخبگان سرمایهگذاری خطرپذیر را یکی از شاخصهای شرکتداری دانشبنیان دانست و با اشاره به افزایش چشمگیر ارزش شرکتهای دانشبنیان، خاطرنشان کرد: در اقتصاد نوین، محصولات و خدمات یک شرکت ارزشگذاری نمیشوند بلکه خود شرکتها مورد ارزیابی و ارزشگذاری قرار میگیرند و این دقیقاً تفاوت بین تفکر نوین اقتصاد با نگرش سنتی است.
ستاری درک صحیح از توان و قابلیتهای فردی، ارتقاء حساعتمادبهنفس، تلاش مستمر و پشتکار را ازجمله نیازهای اولیۀ برای موفقیت در عرصۀ کارآفرینی برشمرد و با اشاره به لزوم کارگروهی در این حوزه، یادآور شد: تشکیل هستههای نخبگان و پژوهشی و طراحی و اجرای طرح شهید احمدی روشن بنا بر همین ضرورت در بنیاد ملی نخبگان انجام شده است.
وی در پایان با بیان اینکه اجتماع نخبگانی باید دین خود را به کشور ادا کند، بر لزوم ارتقاء حسمسؤولیتپذیری در قبال جامعهبومی تأکید کرد و گفت: کشور برای رسیدن نخبگان و مستعدانبرتر متحمل هزینههای بسیاری شده است بنابراین ضروری است این افراد نیز تلاش کنند با اثرگذاری مثبت در روند حرکتی، دین خود را به ایران اسلامی ادا کنند.
در پایان این مراسم با حضور سورنا ستاری؛ معاون علمیوفناوری رییسجمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، دکتر محمود سعادت؛ قائم مقام، معاونان و مشاوران بنیاد و دکتر محمود فتوحی؛ رییس دانشگاه شریف از نفرات برگزیده طرح شهید احمدی روشن تقدیر شد.
لازم به ذکر است، استفاده از توانمندیهای دانشجویان مستعد در جهت حل مشکلات جامعه، هدایت دانشجویان مستعد برای شناسایی مسائل راهبردی کشور، ایجاد شبکه دانشجویان مستعد و خبرگان دانشگاهی و صنعتی، افزایش اعتماد دستگاههای اجرایی؛ مراکز علمی و بخشخصوصی به برگزیدگان و افزایش مهارت اجتماعی و روحیۀ خودباوری دانشجویان مهمترین اهداف طرح شهید احمدی روشن است که به ابتکار دکتر محمود سعادت؛ قائم مقام بنیاد ملی نخبگان طراحی شده است.
دریافت اعتبار فنیاری در تمام دوره اجرای طرح، استفاده رایگان از دورههای آموزشی عمومی و تخصصی، شرکت در دورههای فرصت مطالعاتی در خارج از کشور، استفاده از بیمه پایه، اشتغال و تکمیلی، استفاده از اعتبار هسته پژوهشی زیر نظر مسؤول هسته، استقرار در فضای هم افزا در کنار هستههای دیگر، استفاده از شبکه آزمایشگاههای راهبردی و شرکت در اردوهای علمی و فرهنگی از جمله مزایای این طرح است.
پایان پیام /24
Send to friends