رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار آبزیان معاونت علمی:
کارگروههای تخصصی در حوزه آبزیان تشکیل میشود
رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار آبزیان معاونت علمی از تشکیل کارگروههای تخصصی حوزه آبزیان از سوی این کانون خبر داد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، عباسعلی مطلبی رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار آبزیان زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره فعالیتهای این کانون بیان کرد: کانون آبزیان یکی از نخستین کانونهایی است که در دور جدید فعالیت آغاز به کار کرده است. بدون شک انجام فعالیتی سالم، پویا و متناسب با شرایط اجتماعی و اقتصادی بدون ایجاد هماهنگی بین کلیه دست اندرکاران و بکارگیری دانش و فناویهای روز میسر نخواهد بود. بنابراین مرکزی نیاز است که بتواند ضمن ایجاد هماهنگی بین کلیه دست اندر کاران بخش فرآوری آبزیان، زمینه انتقال دانش و استفاده از فناوریهای نوین را نیز در این حوزه فراهم کند.
مطلبی بیان کرد: گذشته از فرآوردههای غذائی، فرآوردههای غیر غذائی با ارزش مانند فرآوردههای داروئی و صنعتی از آبزیان قابل تولید است که ضمن افزایش بهره وری به اقتصادی کردن تولید کمک خواهد کرد. بنابراین کانونها به نوعی بازوی قوی کارشناسی و فنی با توجه به ساختار معاونت علمی و فناوری تبدیل شدند.
وی با بیان اینکه یکی از بحثهای مهم در کشور موضوع پژوهش و فناوری در حوزه شرکتهای دانش بنیان است گفت: تلاش کانون بر این است نیازهای اساسی برای توسعه پایدار و علمی کشور را با اعلام فراخوان و جمعبندی نقطه نظرات مشخص کند تا مجموعههای هماهنگ با هدف حمایت در شکل گیری شرکتهای دانش بنیان تخصصی در تبدیل دانش به ثروت و فناوری کمک کنند.
رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار آبزیان اظهار کرد: صاحبان صنایع خصوصی که در شورای کانون عضو هستند همواره به دنبال فناوریهای روز حوزه پرورش آبزیان هستند. بنابراین باید نیاز کشور را تشخیص داد و بعد به دنبال تولید علم و دانش در آن زمینه بود. پس از تولید دانش باید شرکتهای دانش بنیان را ترغیب به توسعه آن کنیم تا در نهایت صاحبان صنایع از این فناوری استفاده کنند.
عضو هئیت علمی سازمان تحقیقات جهاد کشاورزی گفت: یکی دیگر از وظایف کانونها این است که در تدوین برنامههای مختلف همچون نقشه راه، سیاستهای راهبردی و برنامههای اساسی به عنوان بازوی مشورتی کمک کننده باشند. همچنین در نظارت جدی طرحهای کلانهای فناورانه مورد تصویب معاونت علمی میتوانند موثر باشند. در واقع کانونها بهترین مکان برای شناسایی نیروهای متبحر در اجرای درست این طرحهادر زمینه تخصصی کانون هستند.
این استاد بهداشت مواد غذایی در بخشی دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: در دوره گذشته فعالیت کانون 4 نقشه راه در حوزههای تخصصی مربوط به آبزیان تدوین کردیم همچنین تحلیل فناوریهای مربوط به این حوزه و مشکلات بخش صنعت شناسایی و در اختیار ارگانهای مربوط قرار گرفت. از اقدامات دیگر انجام گرفته در کانون میتوان به بررسی چندین طرح کلان تخصصی مورد نیاز بخش آبزیان اشاره کرد. در دوره جدید هیات موسس شکل گرفته و در نخستین جلسه شورای کانون با حضور اعضای حقیقی و حقوقی شورای کانون اساسنامه کانون به تصویب رسید. همچنین به زودی چندین کارگروه تخصصی در حوزههای تخصصی آبزیان تشکیل و راه اندازی خواهد شد.
انتهای پیام/25
Send to friends