پژوهشها و پلی در مسیر توسعه زیستفناوری
از فناوریهای پر شتاب که به نوعی سرنوشت آینده کشورهای توسعه یافته و یا خواهان توسعه را تعیین میکنند، میتوان به زیستفناوری اشاره کرد. شاخههای گوناگون زیستشناسی از جمله زیستشناسی سلولی و مولکولی، حوزهای کارآمند است و در این میان، آزمایشگاههای زیستی از جمله سلولی و مولکولی، نقشی راهبردی و کلیدی را در به ثمر نشستن پژوهشها توسعه و تجاریسازی محصولات ایفا میکنند.
ما نیز در آزما اکسیر پژوه کار خود را با همین هدف آغاز کردیم و کوشیدیم تا در زمینههای مختلفی چون بیوتکنولوژی، ژنتیک، نانوبیوتکنولوژی، زیست شناسی سلولی و مولکولی با همراهی گروهی از متخصصان با تحصیلات عالی در این زمینه، فعالیت کنیم.
تلاش برای ارتقای حوزه زیستی
حوزه تقلبات غذایی و محصولات تراریخته محور اصلی فعالیتها قرار گرفت و زمینههایی مانند بررسی منشاء حیوانی یا گیاهی و تشخیص درصد تقلبات در انواع مواد غذایی مانند گوشتهای چرخ کرده، ادویه جات، سوسیس و کالباس، همبرگر، ژلاتین و … برای فروشگاه ها و مرکز وابسته به ارگانها خصوصی و دولتی را در دستور کار قرار دادیم.
اما یکی از لازمههای رسیدن به نتایج دقیق و کیفی در آزمایشها است. کیفیت و دقتی که با تجهیزات و مواد مصرفی با کیفیت ممکن میشود. بر همین اساس و با توجه به نیاز حوزه پژوهش کشور، تحقیق، توسعه و تولید انواع کیت های استخراج DNA و RNA از انواع بافت، گیاه، سلول، باکتری و ... را آغاز کردیم. همچنین مسترمیکس های PCR و Real-time PCR در کنار توانمندی بررسی بیان ژن، خدمات میکروبیولوژی و ژنتیک به شمار میرود.
به نظر میرسد برای ارتقای ارتباط میان پژوهش و صنعت، مسیری طولانی داریم. متأسفانه پل ارتباطی بین صنعت و دانشگاه، پس از سالها همچنان ناقص بوده، و نیاز است نمایندگانی از دانشگاه به صنعت و از صنعت به دانشگاه به صورت ثابت و مداوم در حال انجام کار باشند تا یک معرفی دو طرفه خوبی صورت پذیرد. میباید بستری فراهم شود تا نوآوریها از یک سو، بتوانند سمت دیگر یعنی تقاضا را به خوبی پیدا کنند. این امر نیازمند تعریف سازوکاری مشخص برای رسیدن عرضه به تقاضا است.
* پژوهشگر حوزه زیست فناوری و مدیرعامل شرکت دانشبنیان آزما اکسیر پژوه
Send to friends