در نشست کشت و صنعت‌های بزرگ ایران مطرح شد: در معاونت علمی دولتی کوچک برای حل مسایل فناورانه کشور شکل می‌گیرد

در نشست کشت و صنعت‌های بزرگ ایران مطرح شد: در معاونت علمی دولتی کوچک برای حل مسایل فناورانه کشور شکل می‌گیرد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 89954
نشست کشت و صنعت‌های بزرگ ایران توسط ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.

این نشست با حضور سرپرست حوزه ریاست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و شرکت‌های کشت و صنعت و مجموعه‌های بزرگ حوزه امنیت غذایی و کشاورزی برگزار شد.

در این نشست که با هدف هم‌افزایی فناوران و شرکت‌های بزرگ حوزه امنیت غذایی و کشاورزی برگزار شد؛ علیرضا خاکدامن سرپرست حوزه ریاست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری پس از استماع مشکلات، چالش‌ها، انتقادات و پیشنهادات شرکت‌ها و فناوران فعال در حوزه کشت و صنعت و امنیت غذایی، گفت: معاونت علمی برای حل این مشکلات قصد دارد از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود در مجموعه‌های دانش‌بنیان استفاده و چالش‌ها را با راهکارهای فناورانه و دانش‌بنیان حل کند.

وی افزود: معاونت علمی در دوره جدید قصد دارد یک دولت کوچک ایجاد کند تا همراستا، همقدم و هم‌فکر با دولت، برای رفع برخی مشکلات گام بردارد. چون ما معتقدیم که دولت به دلیل حجم بالای کارها و مشکلات موجود نمی تواند برای رفع برخی چالش‌های حوزه علم و فناوری ورود و چاره‌سازی کند؛ اما اگر معاونت علمی بتواند با پر کردن خلاهای موجود و کمک گرفتن از شرکت‌های دانش‌بنیان این کار را انجام دهد، قطعا اتفاقات خوبی در کشور خواهد افتاد.

خاکدامن ادامه داد: کلان مسایلی در کشور وجود دارد که می‌توان با راه‌حل‌های دانش‌بنیانی آنها را پاسخ داد. این اتفاق در همه عرصه‌های فناورانه قابل تسری و عملیاتی شدن است و از دستاوردهای آن هم دولت منتفع خواهد شد هم شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوران توانمند کشور.

سرپرست حوزه ریاست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با ذکر مثالی این نقشه راهبردی را اینگونه توضیح داد که مثلا یکی از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی ایجاد 100 هزار هکتار گلخانه است که معاونت علمی می تواند با ورود به این موضوع، به ایجاد شهرک گلخانه‌ای الگویی با استفاده از توان دانش بنیان ها اقدام کند. در این مسیر هم از مجموعه‌های دانش‌بنیان بخواهد که نیاز موجود را به هر شکلی که می دانند به پاسخ‌های فناورانه متصل کنند.

خاکدامن با اشاره به اینکه تامین منابع تبصره 18 قانون بودجه سال 1401 به زودی محقق خواهد شد، گفت: با کمک این تبصره که درخصوص اجازه شرکت‌ها و سازمان‌های توسعه تابعه برخی وزارتخانه ها برای کمک به سرمایه‌گذاری در برنامه‌های تحقق رشد و تولید، صادرات کالا و خدمات، حمایت از ساخت داخل و طرح‌های توسعه‌ای توسط بخش‌های خصوصی و تعاونی، است؛ قطعا این اقدامات شتاب خواهد گرفت.

وی افزود: یکی دیگر از اقدامات معاونت علمی حمایت از قراردادهای خرید تضمینی شرکت‌ها است که می‌تواند در توسعه بازار فناورانه کشور موثر باشد.

در این نشست شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوران اثرگذار در توسعه صنعت کشاورزی به بیان برخی مسایل و چالش‌های پیش روی خود برای توسعه کسب‌وکارهایشان پرداختند که مهم ترین این مشکلات به عدم رسوخ کافی زیست‌فناوری به صنعت کشاورزی، عدم بهره‌وری آب و خاک در این عرصه، واردات بالای نهاده‌ها و محصولات کشاورزی، عدم رسوخ فناوری‌های نوین و عدم هوشمندی صنعت کشاورزی مرتبط بود.

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری

#23

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
جذب دانشجویان پیش از دوره کارشناسی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان
جذب دانشجویان پیش از دوره کارشناسی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان
96/09/08 - 09:57
بخش دانش‌بنیان به طور مستقل فعالیت خوبی داشته و آن را تقویت خواهیم کرد
بخش دانش‌بنیان به طور مستقل فعالیت خوبی داشته و آن را تقویت خواهیم کرد
96/03/01 - 22:52
فصل تازه‌ای از توسعه روابط علمی، فناوری، تجاری و اقتصادی آغاز شده است
فصل تازه‌ای از توسعه روابط علمی، فناوری، تجاری و اقتصادی آغاز شده است
94/10/27 - 18:06
بیشتر بخوانیم