تولید بذر و اندام تکثیری گیاهان دارویی از 250 هزار تن فراتر رفت
این ستاد توانسته است تا از طریق همافزایی و تسهیل همکاریهای بین بخشی، یک دگرگرونی اساسی در صنعت گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب ایرانی به وجود آورد.
برای مثال در اسناد بالادستی مقرر شده بود که تعداد تعداد مجوز صادره برای داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی به 2300 مورد برسد، اما در حال حاضر این تعداد به 4291 مجوز رسیده است، یعنی نسبت به افقهای پیشبینی شده برای سال 1404 در حدود 186 درصد بهتر عمل شده است و تعداد بیشتری محصولات در این حوزه تولید شده است.
همچنین تا پایان مهر 1400 تعداد مجوزهای صادره برای ساخت عصاره و اسانس به 624 مجوز رسیده است. پیش از این در اسناد بالادستی اینگونه در نظر گرفته شده بود که تعداد مجوزها در این حوزه تا سال 1404 به 500 مجوز برسد.
در حال حاضر همچنین تعداد تولید کنندگان رسمی فرآورده های طبیعی و سنتی به 365 واحد رسیده است.
دوبرابر شدن تولید
فعالیتهای این ستاد حوزههای بسیار متنوعی را در بر میگیرد. تولید بذر و اندمهای تکثیری گیاهان دارویی از طریق بسط و گسترش فناوری و توسعه کمی و کیفی شرکتهای خلاق و دانشبنیان، یکی دیگر از دغدغههای ثابت ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری است.
این ستاد تلاش کرده است تا در طول 10 سال اخیر، با حمایت از استارتاپهای مستعد و تبدیل آنها به شرکتهای خلاق و دانشبنیان پویا و بالنده، زمینه تاسیس شرکتهای قدرتمند دانشی در حوزه بذر و اندامهای تکثیری گیاهان دارویی در کشور را فراهم کند.
حاصل این تلاشهای ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی و رویکرد توسعه محور موسسات تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی، به خوبی در آیینه آمار و اعداد بازتاب یافته است. به گونهای که تولید بذر و اندام های تکثیری گیاهان دارویی در سال 1390 در حدود صد و یک هزار و 500 تن بود، اما این عدد در سال 1399 از 250 هزار تن فراتر رفت.
تولید بذر و اندمهای تکثیری گیاهان دارویی برای رشد و توسعه صنعت گیاهان دارویی از اهمیت بسیار بالای برخوردار است، زیرا توسعه کشت بر اساس میزان و کیفیت این بذرها و اندمهای تکثیری صورت میپذیرد.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری
#33
Send to friends