دهمین کنگره بینالمللی علوم اعصاب پایه و بالینی برگزار شد؛ خرازی: مغز انسان یک سازمان اقتصادی است
سیدکمال خرازی مشاور عالی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری مغز انسان را به مثابه یک سازمان اقتصادی توصیف کرد و گفت: مغز انسان با صرف انرژی نسبتا کم، کارکردهای عالی شناختی را برای دستیابی به اهداف وی تامین می کند.
کاهش انرژی مصرفی مغز
خرازی با بیان اینکه مغز در قالب شبکه های پودمانی تخصصی (هاب)، اتصالات داخلی هاب ها و شاهراه های بین هاب ها عمل می کند، افزود: این ساختار موجب می شود انرژی مصرفی مغز کاهش یابد، زیرا اتصالات طولانی بین نورون های مغز مستلزم قطر بیشتر آکسون ها و افزایش انرژی مصرفی است.
مشاور عالی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: بسیاری از فعالیت های مغز به صورت خودکار انجام می گیرد و این انرژی کمتری را نیاز دارد. در موارد عادی هم مغز از طرح واره ها، تصورات قالبی، میان برهای ذهنی استفاده می کند که مستلزم پردازش کمتر و بدین ترتیب، انرژی کمتر است.
ساماندهی شرکت های دانش بنیان توسط ساختار مغز
خرازی با بیان اینکه با بهره گیری از دانش عصب شناختی و روان شناسی شناختی می توان به اقتصاد، سازمان و مدیریت کمک کرد و مدل های اقتصادی نوینی را بر اساس ساختار و کارکرد مغز توسعه داد، گفت: نظریه پردازان اقتصاد رفتاری و شناختی در این مسیر حرکت می کنند و به همین دلیل در سال 2017، جایزه نوبل به پروفسور تیلر تعلق گرفت. علاوه بر این، امروز از ساختار و کارکرد مغز در سازماندهی و مدیریت شرکت های دانش بنیان استفاده می شود.
این همایش با حضور تعداد زیادی از محققان، متخصصان و دانشجویان از مراکز علمی و آموزشی داخل کشور و چند پژوهشگر و صاحب نظر حوزه علوم اعصاب از کشورهای مختلف، در بستری مجازی برگزار شد.
در بزرگترین رویداد هم اندیشی علمی کشور در حوزه علوم اعصاب، موضوعاتی از جمله نقشه برداری مغز، علوم اعصاب محاسباتی، بیماری های زوال عقل و صرع، تحریکات مغزی، نوروتکنولوژی، اختلالات ناشی از ضایعات مغزی، نوروژنتیک، توانبخشی شناختی در سالمندان و نیز بیماری کرونا و تاثیر آن بر سیستم عصبی مورد گفت و گو و تبادل نظر قرار گرفت.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#17
Send to friends