زمینه گسترش فناوری چاپ زیستی در کشور فراهم شد
با حمایت مرکز راهبردی فناوری های همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛

زمینه گسترش فناوری چاپ زیستی در کشور فراهم شد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 44592
برگزاری نخستین رویداد چاپ زیستی کشور فرصتی ایجاد کرده تا ضمن برداشتن گام‌های بلند در تولید محصول زیستی پرینت شده، دستگاه‌های چاپگر سه بعدی در اختیار تیم‌های مستعد دانشگاهی قرار گیرد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شنیدن اخبار حوزه تولید بافت های زنده با فناوری چاپ سه بعدی آینده ای روشن پیش روی بیماران پیوند اعضا قرار داده است. محققان در این حوزه خبرهای دلگرم کننده ای را منتشر کرده اند. البته چاپ سه بعدی اجزای آناتومی انسان ایده جدیدی نیست. فرض اصلی آن قرار دادن سلول‌های صحیح داخل پلیمر یا ژل، چاپ آنها با یک ساختار سه بعدی و پس از آن اجازه دادن به رشد سلول‌ها در موجود زنده است. اگر بتوان به چنین شاهکاری دست پیدا کرد چاپ سه بعدی اندام های انسان می‌تواند یک منبع از اندام‌ها برای بیماران پیوندی ارائه دهد و نیاز به اهدا کننده را حذف کند.

پس تولید بافت های زنده و قابل پیوند در محیط های آزمایشگاهی راه حلی برای افرادی است که در لیست انتظار پیوند قرار دارند. فعالیت محققان و دانشمندان در این حوزه به موفقیت هایی رسیده است اما تلاش ها برای ساخت بافت با هندسه و سلول هایی مشابه بافت بدن همچنان ادامه دارد. روش چاپ سه بعدی زیستی از جمله راه حل های نوین در این زمینه است که امکان قرار گیری سلول و مواد مختلف را در هندسه ای مشابه بافت های بدن فراهم می کند. 


اما در کشورمان برای توسعه فعالیت ها و تسهیل روند تولید محصول در این حوزه با همکاری مرکز راهبردی فناوری های همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تیم امید آفرینان مهندسی آینده نخستین رویداد چاپ زیستی کشور در حال برگزاری است. رویدادی که هدف آن گسترش هر چه بیشتر فناوری چاپ زیستی، آشنایی با پتانسیل های موجود در کشور، هم افزایی تیم های فعال جهت بهره برداری و تجاری سازی فناوری های مرتبط با آن است. در این رویداد دستگاه چاپگر سه بعدی زیستی و ملزومات آن در اختیار تیم های مستعد دانشگاهی که به این دستگاه دسترسی نداشتند قرار می گیرد تا تیم ها و فعالان این حوزه بدون درگیر شدن با چالش های پیش رو فعالیت کنند. در این صورت و با کسب تجربه این افراد می توانند به دانش پرینت دست یابند و گام هایی رو به جلو بردارند. مراسم پایانی این رویداد 29 خرداد ماه سال جاری با حضو فعالان، محققان و سرمایه گذاران برگزار می شود.

پایان پیام/25

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم