با حضور دهقانی هفتمین دوره طرح احمدی روشن افتتاح شد

با حضور دهقانی هفتمین دوره طرح احمدی روشن افتتاح شد


زمان مطالعه : 5 دقیقه
کد خبر : 90032
مراسم افتتاحیه هفتمین دوره طرح توسعه هسته‌های مسئله پژوهشی محور و فناورانه با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری برگزار شد. 
 
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری در مراسم افتتاحیه هفتمین دوره طرح توسعه هسته‌های مسئله پژوهشی محور و فناورانه که عصر روز دوشنبه ۱۷ بهمن‌ماه در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، خاطرنشان کرد: یک زمانی هر شخصی برای دریافت درجه لیسانس وارد دانشگاه می‌شد بلافاصله پس از فارغ‌التحصیلی مشغول به کار می‌شد. در ادامه رویکرد کمی متحول شد و معطوف به این گشت که شخصی که در دانشگاه آموزش دیده، لازم است کمی پژوهش علمی نیز به او یاد داده شود؛ لذا با عطف به این نگاه، شاهد ایجاد پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی در کشور بودیم.
 
رییس بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: با راه اندازی دوره تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها تغییر مسیری در جهت پژوهش محوری ایجاد شد و تحصیل در مقطع ارشد برای فارغ التحصیل آن رشته جذب در پژوهشکده و اندیشکده‌ها را به دنبال داشت. 
 
وی با تاکید بر این افزود: پس از گذشت چندین سال مجددا نیاز به تمرکز و انجام تحقیقات خاص علمی باعث راه اندازی مقاطع دکتری شد و فارغ‌التحصیلان این مقطع می توانستند در هیات علمی دانشگاه‌ها جذب شوند، اگر هم نه در صنعت مشغول به کار می‌شدند؛ یعنی اگر شخص با درجه عالی از رساله خود دفاع می‌کرد احتمال استخدامش بسیار زیاد بود.
 
دکتر دهقانی ادامه داد: رویکرد دانشگاه‌ها در بیست یا سی سال پیش، تربیت افراد برای استخدام در دستگاه ها بود. اما رویکردی که متعاقب آن شکل گرفت کارآفرین کردن دانشجویان شد. زیرا با این رویکرد شخص علاوه بر کارآفرینی خود چندین نفر را نیز مشغول به کار می‌کرد.
 
وی اظهار کرد: در دانشگاه نسل جدید که از آن به دانشگاه نسل سوم یاد می‌شود، حوزه فناوری برجسته شد و شاهد تغییر پارادایم در تمامی حوزه ها و حتی اصطلاحات متداول هستیم. دانشگاه مستخدم‌پرور به دانشگاه کارآفرین‌محور تغییر پارادایم داد.
 
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری عنوان کرد: در دانشگاه نسل دوم از عناوینی مانند پژوهشکده، کتابخانه، آزمایشگاه و اساتید، استفاده می‌شد که تمامی آن اصطلاحات در نسل سوم دانشگاه‌ها تغییر ماهیت و پارادایم داد. قبلا یک دانشجویی می‌آمد کارشناس، کارشناس ارشد و دکتر می‌شد اما با تغییر رویکرد در حال حاضر تبدیل به کارآفرین و صاحب استارتاپ می‌شود.
 
وی در ادامه افزود: کارشناسی ارشد، «مرکز رشد» شد و دکتری «پارک علم و فناوری» گشت. نتیجه این تغییرات باعث گردید تا کره جنوبی که بیش از 50درصد تولید ناخالص داخلی‌اش بر اساس اقتصاد دانش بنیان است، ۱۸ پارک و ما ۷۰ پارک فناوری داشته باشیم. در حالی که این اصطلاحات به دانش بنیان شدن کمک نمی‌کند. لذا در حال حاضر شدیدا نیاز به رخ دادن اتفاقات جدید، تغییر ادبیات و پارادایم در دانشگاه‌ها داریم. 
 
دکتر دهقانی خاطر نشان کرد: یکی از این اتفاقات به همین موضوع «مسئله‌محور» شدن باز می‌گردد که خارجی ها آنرا صرفا یا انجام دادن مسئله می‌دانند.
 
وی در رابطه با طرح‌های احمدی روشن گفت: این طرح‌ها مسائل امروز کشور نیستند؛ کشور مسائل بسیاری دارد که نیاز به حل دارند. مسائل فعلی کشور در حال حاضر هیجانات جاری آن است، ارزش‌ها است، فرهنگ است،  تولید است. 
 
دکتر دهقانی افزود: این تصور اشتباه است که آمده اید مسائل کشور را حل کنید؛ بلکه برای حل یک مسئله خاص آمده‌اید. برای خودتان آمده‌اید. آمده اید تا خودتان را حل کنید.
 
وی با تاکید بر این ادامه داد: بزرگترین اتفاقی که در طرح احمدی روشن در حال رخ دادن است اینکه هر کدام از شما، باید خودتان را حل کنید. اینکه با خودتان چندچند هستید، کار کردن با استاد در فصای حقیقی باعث حل کردن خودتان می‌شود.
 
دکتر دهقانی فیروزآبادی افزود: باید بتوانید در کنار اینکه ارشد و دکتری می‌خوانید خودتان را در این مسیر حل کنید و باید بتوانید در این طرح خودتان را پیدا کنید. در این طرح بخشی از خودتان را پیدا می‌کنید. در کشورمان ظرفیت و فرصت‌های خوبی وجود دارد.
 
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تعریف نخبگی اظهار داشت: یکی معدلش ۱۵ و دیگری معدلش ۲۰ است؛ آیا این باعث می‌شود اولی نخبه نباشد و دیگری نخبه باشد؟ آیا آن کسی است که امتحان، معدل یا تیپ بهتر دارد، نخبه است؟ باید گفت از ابتدا نگاهمان اشتباه نبود، اما در حال حاضر نگاهمان اشتباه است. نخبه آن دانشجویی نیست که برای نیم نمره با استادش جدل می‌کند. من اعلام می‌کنم که نخبگان را به من معرفی کنید تا خوشحال باشم از اینکه به آنها معرفی می‌شوم و بتوانم مشکلاتشان را رفع و حل کنم.
 
 وی افزود: کشور باید سیستمی توانمند در شناسایی نخبگان داشته باشد چرا که نخبگی یک کرامت انسانی است و نباید افراد بر اساس امتیاز های کلیشه های سطح بندی شوند.
 
 مراسم افتتاحیه هفتمین دوره طرح توسعه هسته‌های مسئله پژوهشی محور و فناورانه، با حضور دکتر روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری، علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش مجلس، احمد نادری، از اعضای این کمیسیون، ناصر باقری‌مقدم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، سید محمدصادق موحد، معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان، سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
 
طرح توسعه هسته‌های مسئله‌محور پژوهشی- فناورانه (طرح شهید احمدی روشن)، از سوی بنیاد ملی نخبگان طراحی و از سال ۱۳۹۶ با هدف افزایش سطح کیفی آموزش و تسهیل کسب تجربه در دنیای واقعی، با همکاری متقابل خبرگان علمی، شرکت‌های صنعتی، مؤسسات پژوهشی و با حضور فعال دانشجویان و دانش‌آموختگان برگزیده، اجرایی شده است.
 
آموزش دانشجویان مستعد در بستر حل یک مساله واقعی، هدایت دانشجویان مستعد دانش آموختگان برگزیده برای حل مساله‌های راهبردی کشور، افزایش مهارت‌های اجتماعی و ایجاد حس خودباوری در دانشجویان و دانش آموختگان، ایجاد شبکه دانشجویان و دانش آموختگان دارای توانایی کار گروهی و حل مساله از دیگر اهداف این طرح با شمار می‌رود.
 
تاکنون ۶ دوره از این طرح اجرا شده و در هفتمین دوره طرح شهید احمدی روشن که از امروز آغاز شده ۴۷۶ هسته مساله محور شرکت دارند.
 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
دانش‌بنیان‌های توسعه‌دهنده روش‌ها و داروهای درمان ناباروری حمایت دریافت می‌کنند
دانش‌بنیان‌های توسعه‌دهنده روش‌ها و داروهای درمان ناباروری حمایت دریافت می‌کنند
01/08/21 - 09:04
آغاز پنجمین دوره طرح احمدی روشن با 272 هسته پژوهشی؛ ستاری: نگرش جامعه به نقش دانشگاه‌ها متحول شده است
آغاز پنجمین دوره طرح احمدی روشن با 272 هسته پژوهشی؛ ستاری: نگرش جامعه به نقش دانشگاه‌ها متحول شده است
99/08/29 - 14:44
 تلاش معاونت علمی برای پویایی حوزه دانش‌بنیان کشور
تلاش معاونت علمی برای پویایی حوزه دانش‌بنیان کشور
97/06/27 - 13:53
بیشتر بخوانیم