بیش از 600 شرکت دانشبنیان به توانمندی کشور در حوزه دفاع رونق بخشیدند
منظور از اقتصاد دانشبنیان، نگاه علمی و فناورانه به تولید در همه عرصهها است که نتیجه آن، کاهش هزینههای تولید، افزایش بهرهوری، ارتقای کیفیت محصولات، رقابتپذیر شدن تولیدات در بازارهای جهانی و کاهش قیمت تمامشده محصولات در داخل خواهد بود.
این جملهای است که رهبر انقلاب آن را با تأکید بر اینکه تنها راه رسیدن به رشد اقتصادی، حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان است بیان کردند و «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» به عنوان شعار سال 1401 انتخاب شد.
نظام اقتصادی دنیا اکنون مبتنی بر اقتصاد دانشبنیان است که موتور رشد و توسعه به شمار میرود، دانشبنیانها میتوانند حلقه ارتباطی مفقودهای که سالها در عرصههای علم و صنعت وجود داشته است را احصا کرده و با ایجاد ارتباط بین صنعت، دانشگاه و مراکز علمی تحقیقاتی اقتصاد دانشبنیان را تحقق بخشند.
در دنیای پرتحول امروز، زیربنای اقتصاد صنعتی، از محوریت منابع به سمت محوریت سرمایههای فکری جابهجا شده و بر همین اساس عامل دانش بهصورت روزافزون پراهمیتتر میشود. به همین دلیل شکل جدیدی از سازمانها نیاز است، تشکیلاتی که مبتنی بر علم و فناوری شناخته شده، دانشبنیان نامیده میشود و اکنون تبدیل به عاملی حیاتی برای توسعه اقتصادی هر کشوری شده است.
در حال حاضر بیش از 7500 شرکت دانشبنیان در حوزههای مختلف مشغول به فعالیت هستند و در راستای توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری در کشور گامهای خوبی برداشتهاند. اشتغالزایی ۴۰۰ هزار نفری و فروش ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی نیز از نتایج فعالیت شرکتهای دانشبنیان کشور در سال گذشته است.
بر همین اساس بیش از 600 شرکت دانشبنیان با وزارت دفاع برای تولید تجهیزات و ادوات نظامی و دفاعی همکاری داشته اند و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در حوزه سایبری از ظرفیت این شرکتها استفاده کرده است.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#20
Send to friends