گزارشی از نشست کارگروه دامپزشکی ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی؛
بازار خارج از کشور داروهای گیاهی ایرانی را میپسندد
در جلسه هشتم کارگروه تخصصی دامپزشکی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی تاکید شد تا این کارگروه بتواند با دست پر در سومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و طب سنتی حضور پیدا کند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جلسه هشتم کارگروه تخصصی دامپزشکی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، به دبیری مجید ترابی برگزار شد.
علی ابراهیمی مشاور و نماینده ستاد در کارگروههای تخصصی این ستاد، در هشتمین جلسه کارگروه تخصصی دامپزشکی گفت: سال 95 سومین دوره جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و طب سنتی برگزار میشود.
وی بیان کرد: با توجه به این که مدت زمان طولانیای از فعالیت کارگروه تخصصی دامپزشکی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی میگذرد، امیدواریم شاهد فعالیتهای قابل تقدیر این کارگروه در نمایشگاه باشیم.
ابراهیمی ادامه داد: در نظر داریم تا کلیه کارگروههای این ستاد در سومین سومین دوره جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و طب سنتی غرفههایی داشته باشند که به مسئولین کشور ارائه کنند.
وی گفت: امیدواریم در شهریور سال 95 از این کارگروه خروجیهایی داشته باشیم تا در معرض دید متخصصین، اندیشمندان و فرهیختگان جامعه دامپزشکی کشور قرار دهیم.
تمایل بازار خارجی به داروهای گیاهی ایرانی
در این جلسه، حجت اله ذبیحی، نماینده سندیکا تولیدکنندگان و صادرکنندگان دامپزشکی ازقرارداد فروش گیاهان دارویی با کشور مالزی خبر داد و گفت: پیش از این نیز با کشورهای عراق، سوریه، یمن، مالزی، ترکیه و آلمان قراردادهایی بسته شده است.
وی رقم قراردادی که با کشور آلمان در راستای داروهای برگرفته از عصاره گیاهی هستند را 10 میلیون دلار بیان کرد.
ذبیحی گفت: برخوردار نبودن دولت از بودجه کافی موجب تلاش بیشتر بخش خصوصی میشود که این اتفاق باعث خرسندی است. در حوزه گیاهان دارویی هم مزیت بزرگی در دست است. چرا که کشور ما بی رقیب است.
وی ادامه داد: نه چین و نه هند در زمینه گیاهان دارویی رقیب کشور ایران نیستند. چرا که گونههای گیاهی متنوعتر و بیشتری در کشور ما نسبت به هند وجود دارد. محصولات چین نیز از نظر کیفیت به کشور ما نمیرسد.
این عضو کارگروه دامپزشکی معاونت علمی با بیان این نکته که باید بر روی تجارت بازار خارجی تمرکز داشت، گفت: 80 درصد نیروی بازرگانی این حوزه باید بر روی صادرات متمرکز شود. چرا که بازار خارجی داروهای ایرانی را میپسندد.
گیاهان دارویی در دست مردم شناسایی و بررسی شوند
در هشتمین جلسه کارگروه تخصصی دامپزشکی از سوی اعضا پیشنهاد شد به وضعیت عصاره و یا ترکیبات گیاهی با خواص دارویی پرداخته شود. چرا که افراد بسیاری در بیمارستانهای کشور دیده میشوند که چنین عصاره و ترکیباتی در دست دارند.
از جمله عوامل قابلتوجه در این زمینه این است که مردم حتی برای درمان سرطانها به چنین داروهای گیاهیای مراجعه میکنند. اما در توانایی پزشکان نیست تا به بررسی انواع مختلفی این داروهای گیاهی بپردازند. چرا که انواع آنها بسیار است و وقت زیادی طلب میکند.
همچنین اعضا، پیشنهاد کردند تا در صورت امکان ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی از کارهای کلینیکال حمایت کند.
بررسی امکان تولید مرغ بدون آنتیبیوتیک و واکسن
در این جلسه به تولید مرغ بدون آنتیبیوتیک و واکسن با استفاده از روشهای طبیعی پرداخته شد. اهداف این طرح تولید فرآورده بدون باقی مانده شیمیایی، افزایش کیفیت گوشت مرغ، حفظ سلامت مصرفکنندگان و رقابتپذیری در بازار جهانی است. روشهای تولید این مرغها طب گیاهی و مجموعهای از عرقیات ضد استرس است.
موضوع دیگری که در این جلسه به آن پرداخته شد، مزاج شناسی و کاربرد آن در طب سنتی دامپزشکی است. سید علیرضا مؤمنی، نماینده اداره کل دامپزشکی استان فارس از سازمان دامپزشکی کشور، ارائهدهنده این موضوع بود.
سعید امانپور (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، امیر عباس جعفری (سازمان دامپزشکی)، مهشید حایری زاده (اداره کل فرآوردههای طبیعی و مکمل سازمان غذا و دارو)، عادل حقیقی (مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی کشور)، علیرضا خسروی (دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران)، حجت اله ذبیحی (سندیکای تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروهای دامپزشکی ایران)، ابوالفضل رجب (دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی کشور)، محمدهادی سلیمانی (شرکت کشت و صنعت داروسازی گیاه اسانس)، شهابالدین صافی (دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات)، خسرو فاتحی (دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی کشور)، محمد فلاح (شرکت پارس ایمن دارو)، محمدمهدی کیایی (دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران) و سید علیرضا مؤمنی (اداره کل دامپزشکی استان فارس- سازمان دامپزشکی کشور) اعضا کارگروه تخصصی دامپزشکی ستاد توسعه فناوری و گیاهان دارویی معاونت علمی حاضر در این نشست بودند.
پایان پیام/29
Send to friends