بیش از یک‌هزار پروژه تحقیقاتی در کشور حمایت شد
از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی؛

بیش از یک‌هزار پروژه تحقیقاتی در کشور حمایت شد


زمان مطالعه : 4 دقیقه
کد خبر : 43164
حرکت‌های علمی و فناورانه محققان با حمایت از آنها برای پیمودن مسیر رونق می‌گیرد. در این زمینه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی در سالی که گذشت از یک هزار و 290 پروژه تحقیقاتی حمایت کرد.

 

حرکت‌های علمی و فناورانه محققان با حمایت از آنها  برای پیمودن مسیر رونق می‌گیرد. در این زمینه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی در سالی که گذشت از یک هزار و 290 پروژه تحقیقاتی حمایت کرد.

 

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تاثیر علم و فناوری بر زندگی بشر موضوعی غیر قابل انکار است. تحقیقات علمی و فناورانه محققان و پژوهشگران در تمام دنیا بر شتاب این تاثیرگذاری می افزاید. آنچه مسلم است در این مسیر محقق نیاز به حمایت دارد. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی یکی از نهادهایی است که در این مسیر گام بر می دارد. صندوق در طول سال همواره طرح ها و پروژه های تحقیقاتی محققان از سراسر کشور در تمام حوزه های علمی را دریافت می کند تا پس از ارزیابی و داوری طرح های اولویت دار مورد حمایت قرار گیرند.

در سال گذشته 3 هزار و 805 پروژه تحقیقاتی توسط محققان کشور به صندوق ارسال شد که از این تعداد یک هزار و 290 طرح برای حمایت تصویب شد. همچنین 510 پروژه تحقیقاتی نیز در این سال خاتمه یافت.

 

البته فعالیت های محققان در همین حد محدود نشد و هر کدام از این پروژه های تحقیقاتی دستاوردهای متفاوتی از چاپ مقاله، ثبت اختراع، ساخت نمونه محصول، تالیف کتاب و تولید دانش فنی را داشت. بر این اساس در سال گذشته فعالیت های محققان کشور منتج به چاپ یک هزار و 59 مقاله آی اس آی، ثبت 13 اختراع، ساخت 55 نمونه محصول، تالیف 19 عنوان کتاب و تولید 28 دانش فنی شد.

 

7 کارگروه جدید راه اندازی شد

برای تسهیل حرکت در این مسیر صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کارگروه های علمی در حوزه های مختلف را راه اندازی کرده است. پژوهشگران و محققان از سر تا سر کشور می توانند طرح های پژوهشی خود را به این کارگروه ها ارسال کنند تا ارزیابی و داوری شوند. پس از آن طرح های تصویب شده حمایت می شوند. در سال گذشته صندوق اقدام به راه اندازی 7 کارگروه جدید کرد تا چتر حمایت علمی خود از محققان را گسترده تر کند تا با ارسال طرح و ایده های نوآورانه به هر یک از این کارگروه های گام های مستحکم تری در مسیر پیشرفت کشور برداشته شود. اقتصاد دریا، آینده خزر و مطالعات و تحقیقات، کارگروه فیزیک و ریاضی و ظرفیت سازی و فرصت سازی و فرهنگسازی در ارتقای جایگاه زنان در پژوهش، حمل و نقل، اقتصاد و محیط زیست، تاب آوری و ریسک، کودک و آینده و اثربخشی پژوهش کارگروه هایی هستند که به سایر کارگروه های صندوق پیوستند.

 

با راه اندازی هر یک از این کارگروه ها اهدافی دنبال می شود به عنوان مثال کارگروه اقتصاد دریا، آینده خزر و مطالعات و تحقیقات بهره برداری حداکثری از این حوزه برای شکوفایی اقتصاد کشور را دنبال می کند. همچنین طرح های حوزه ریاضی و فیزیک در دل کارگروه علوم پایه صندوق حمایت می شد اما با راه اندازی کارگروه فیزیک و ریاضی استفاده از پتانسیل و ظرفیت ها در این حوزه مد نظر قرار گرفت تا فکر و ذهن منطقی از کودکی ایجاد شود.

 

127 تفاهم نامه همکاری منعقد شد

همچنین انعقاد تفاهم نامه همکاری با مراکز علمی از دیگر اقدامات صندوق برای تسهیل حرکت علمی محققان است. در این راستا از راه اندازی صندوق تا کنون 127 تفاهم نامه همکاری با مراکز علمی امضاء شده است.

در این میان باید به اقدام دیگری از صندق اشاره کرد که حمایت از انجمن های علمی است. این اقدام نوپا با هدف فرهنگسازی و حمایت از فعالیت های علمی انجام می شود و تا کنون 4 تفاهم نامه با انجمن هایی همچون ریاضی، ترویج زبان و ادب فارسی و رمز امضاء شده است.

همچنین حمایت از نوآوری و خلاقیت محققان و جوانان این سرزمین یکی دیگر از رسالت های صندوق است. بر این اساس صندوق ارائه خدمات به مخترعان کشور برای ثبت بین المللی اختراع را آغاز کرد. بنابراین از سال 86 تا کنون 112 اختراع با حمایت صندوق به ثبت بین المللی رسیده است.

 

اعطای کرسی پژوهشی یه محققان برجسته و تراز اول کشور یکی دیگر از اقدامات صندوق است در این راستا تا کنون 70 کرسی پژوهشی به محققان کشور اعطاء شده است تا بر اساس آن تحقیقات و پیشرفت علمی در حوزه های مرز دانش و اولویت دار کشور انجام شود. دستاوردها و خروجی این فعالیت محققان قابل توجه است که می توان به چاپ 2 هزار و 813 مقاله آی اس آی، تالیف 112 عنوان کتاب، انجام 514 پروژه تحقیقاتی، انتشار یک هزار و 494 مقاله کنفرانس، تولید 75 محصول، برگزاری 105 همایش علمی، تجهیز 60 آزمایشگاه و انتشار 431 مقاله علمی و پژوهشی اشاره کرد.

انتهای پیام/25

 

 

 

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم