بیماری‌های عصبی با تکنیک‌های جدید درمان می‌شود
با طراحی و ساخت «ميكرو الكترود تنگستنی»

بیماری‌های عصبی با تکنیک‌های جدید درمان می‌شود


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 48408
محققان مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی کرمان با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری موفق به طراحی و تولید «ميكروالكترود تنگستنی» برای ثبت اطلاعات عصبی شدند.

عابد خراسانی مسئول تیم تحقیقاتی مهندسی عصبی با اعلام این خبر و با اشاره به اینکه آزمایشگاه مهندسی عصبی برای فعالیت درحوزه طراحی و تولید پروتزهای عصبی کاشتنی ایجاد و راه اندازی شده است، گفت: ارائه تکنیک‌های جدید و غیر دارویی برای درمان بیماری‌های عصبی مانند پارکینسون، وسواس فکری- عملی، صرع و دیگر نارسایی‌های با منشا عصبی با استفاده از پروتزهای عصبی هوشمند، از اهداف و انگیزه این تیم تحقیقاتی است.

 

خراسانی با بیان این مطلب که این تیم تاکنون چهار محصول الکتروفیزیولوژی را برای دستیابی به اهداف مورد نظر تولید و در آزمایش های حیوانی مورد ارزیابی قرار داده است، افزود: در اولین مرحله «میکرو الکترودهای تنگستنی با قطر ۳۰ میکرون» با استحکام بالا طراحی و تولید شدند که تست‌های «امپدانس الکتروشیمیایی»  و «ثبت اطلاعات داخل قشر مغز» این میکرو الکترودها در آزمایشگاه پردازش اطلاعات حسی مرکز تحقیقات علوم اعصاب کرمان مبین قابل مقایسه بودن آن‌ها با نمونه‌های تجاری و گرانقیمت خارجی است. 

 

 

عضو هیات علمی پژوهشی مرکز علوم اعصاب کرمان همچنین اضافه کرد: این تیم تحقیقاتی در یک مرحله دیگر موفق به تولید سیستم ثبت الکتروفیزیولوژی هشت کاناله به همراه پیش تقویت کننده دیجیتالی شده است که قابلیت ثبت و پردازش سریع انواع اطلاعات مغزی مثل اسپایک، پتانسیل میدانی موضعی (LFP)، اطلاعات فعالیت های عضلانی و الکتروانسفالوگرام را دارا است.

 

خراسانی ادامه داد: این تیم تحقیقاتی همچنین در ادامه فعالیت‌های علمی خود، یک سیستم میکرو تحریک الکتریکی قابل برنامه ریزی با قابلیت تولید پالس­های جریان-ثابت دو فازه را طراحی و تولید کرده است. 

 

به گفته این محقق، هدف نهایی این گروه تحقیقاتی تولید یک پروتز عصبی هوشمند با کاشت میکروالکترودهای چندکاناله برای تشخیص یا پیش‌بینی نارسایی‌های عصبی و اعمال تحریک الکتریکی به منظور رفع مشکل عصبی در بیماری‌های صرع، پارکینسون و سایر بیماری های عصبی است. این تیم آماده است در قالب طرح‌های مشترک در زمینه های فوق با گروه های متخصص در حوزه علوم کامپیوتر، بیو مواد و متخصصان نورولوژی همکاری کند.

همچنین مهدیه مهران عضو هیات علمی بخش مهندسی برق دانشگاه شهید باهنر کرمان و مسئول تیم طراحی میکرو الکترود گفت: ميكرو الكترودهای سوزني تنگستنی با استفاده از پروسه‌هاي ميكروماشين‌کاری که در ساخت ادوات ميكرو و نانومتری مورد استفاده قرار می‌گیرند، طی مراحل مختلف، با كيفيت بالا ساخته و توليد می‌شوند.

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/25

اخبار مرتبط:

*تحقیقات داخلی برای بهبود پارکینسون از راه نوشتن در مغز

*تأثیر علوم شناختی بر رشد قوای ذهنی کودکان

*جایگاه نخست ایران میان کشورهای منطقه در دانش علوم شناختی

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم