تحقیقات درونتنی با 130 پژوهشگر در 73 مرکز توسعه مییابد
به منظور کاربرد بالینی نتایج تحقیقات پزشکی، از مطالعه تکمیلی درونتنی با حیوانات آزمایشگاهی، به دلیل شباهتهای فیزیولوژیک و پاتولوژیکی که با انسان دارند، استفاده میشود.
برای اطمینان از اینکه تحقیقات حیوانی یا مطالعات پیشبالینی استاندارد در کشور با بالاترین کیفیت ممکن پایهریزی و اجرا شود، نیاز است با برنامهریزی و همکاری سیاستگذاران و تصمیمگیرندگان در نهادهای قانونی و سازمانهای همسو، تعاملات لازم جهت پیادهسازی برای پیشرفت و توسعه و همچنین ترغیب برای انجام تحقیقات مرتبط صورت گیرد.
استفاده از حیوانات شناسنامهدار
از آنجایی که فرآیند تحقیق و توســعه جهت تولید دارو، یک پروسه پیچیده و نیازمند آزمایشهای مختلف بوده، دسترسی محققان به تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و استاندارد، مورد نیاز است.
در این زمینه و به دلیل دسترسی محدود محققان و فناوران به خدمات آزمایشگاهی مناسب، حیوانات آزمایشگاهی استاندارد و شناسنامهدار، شبکه ملی مدلسازی حیوانی و تحقیقات درونتنی با هدف همافزایی توانمندیهای کلیه ذینفعان این حوزه از بهمنماه سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرد و در خردادماه 1398 پوسته جدید وبسایت مورد بهرهبرداری قرار گرفت تا توان ملی کشور در حوزه حیوانات آزمایشگاهی و تحقیقات مرتبط مبتنی بر آنها را به دقت رصد و ارزیابی کند.
رصد و مدیریت مراکز فعال
این رصد و ارزیابی در قالب 5 سرفصل و برنامه تعریف شده است که شامل «رصد مراکز فعال آزمایشگاهی و مراکز تولید، پرورش، نگهداری و تکثیر حیوانات آزمایشگاهی»، «مدیریت توسعه کمی و کیفی مراکز ارائهدهنده خدمات حیوانات آزمایشگاهی» و «تدوین و بهبود استاندارد و قوانین و دستورالعملهای تحقیقات درونتنی» میشود.
این شبکه ملی همچنین درصدد است تا با «انجام فعالیتهای ترویجی و آموزش و توانمندسازی گروههای هدف» و «حمایت از توسعه و پژوهش در مراکز تحقیقاتی و ترجمان دانش و فناوری»، بخشهای مهمی از برنامههای تعریفشده خود را توسعه دهد.
ثبت اطلاعات در بانک دادهها
دسترسی آسان و سریع از ظرفیتهای مراکز تکثیر، پرورش و نگهداری حیوانات آزمایشگاهی، آزمایشگاههای مطالعات درونتنی، شرکتها، صنعتگران موجود کشور در زمینه مطالعات مدلهای حیوانی و نیز مدلسازی حیوانی، در بانک دادههای این شبکه به صورت متمرکز ثبت و ذخیره شده و در دســترس عموم محققان و دانشمندان کشــور قرار گرفته است.
بر همین اساس، 130 پژوهشگر در 34 مرکز تکثیر و پرورش، 32 آزمایشگاه و 7 شرکت، مشغول به فعالیت هستند تا رهیافتها و اطلاعات کشفنشدهای در حوزه پزشکی را به بانک دادههای این شبکه اضافه کنند.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#17
Send to friends