توسعه کسب‌وکارهای حوزه توالی‌یابی
در اختتامیه مسابقه تحلیل داده‌های نسل جدید توالی‌یابی (NGS) عنوان شد؛

توسعه کسب‌وکارهای حوزه توالی‌یابی


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 40381
با به پایان رسیدن مسابقه تحلیل داده‌های نسل جدید توالی‌یابی (NGS)، تیم‌های برگزیده مشخص شدند و 10 تیم راه یافته به مرحله‌ نهایی برای تجاری‌سازی و توسعه‌ی کسب و کار خود مورد حمایت قرار گرفتند.



با به پایان رسیدن مسابقه تحلیل داده‌های نسل جدید توالی‌یابی (NGS)، تیم‌های برگزیده مشخص شدند و 10 تیم راه یافته به مرحله‌ نهایی برای تجاری‌سازی و توسعه‌ی کسب و کار خود مورد حمایت قرار گرفتند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اختتامیه مسابقه تحلیل داده‌های نسل جدید توالی‌یابی (NGS) با حضور اسماعیل قادری‌فر، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رضایی، معاون امور زیستی مرکز همکاری‏های تحول و پیشرفت، وطن‏ پور، رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دهنوی، رئیس گروه تولید و تجاری‌سازی ستاد توسعه زیست‏ فناوری، نجاری، رئیس کارگروه رایانش زیستی ستاد توسعه زیست‏ فناوری و سلطانی، رئیس مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا برگزار شد.
از میان 10 تیم راه یافته به مرحله‌ نهایی (مرحله‌ سوم) مسابقه‌ تحلیل داده‏‌های نسل جدید توالی‌یابی (NGS)، سه تیم برگزیده مشخص شدند. این رقابت از اردیبهشت ماه سال جاری از سوی مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا و با همکاری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی به‌منظور شناسایی و تقویت شرکت‏ها، پژوهشگران، اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه‏ها و پژوهشگاه‏های فعال در این حوزه آغاز شد.
در مرحله‌ اول و دوم این رقابت که توسط آی‌چلنج (iChallenge) برگزار شد، 45 شرکت‌کننده با هم رقابت داشتند که در نهایت 10 تیم به مرحله سوم رسیدند. در پایان این مرحله که در تاریخ 7 آذر 97 در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، نمایندگان برخی از سرمایه ‏گذاران، شتاب‏دهنده‏ها و صندوق‏های خطرپذیر نیز حضور داشتند.
10 تیم‏ راه یافته به مرحله‌ سوم این مسابقه در صورت تمایل به ادامه فعالیت، برای توسعه‌ خدمات تحلیل داده و راه‌اندازی یک کسب‌وکار در این زمینه، از حمایت‌های دیگری نظیر تجاری‌سازی (حمایت از نگارش متن اختراع داخلی، مشاوره تکمیل کسب‌وکار، حمایت از ثبت اختراع خارجی، حمایت از حضور در دوره‌های آموزشی، ارائه مشاوره مدیریت، ارائه تسهیلات برای توسعه نمونه اولیه)، طراحی و پشتیبانی وبسایت و اقلام تبلیغاتی، حمایت از استقرار شرکت یا تیم در مراکز رشد، ارائه‌ تسهیلات از مجرای صندوق‌های فعال در حوزه‌ شرکت‌های نوپا، حمایت از فرآیند اخذ مجوزهای لازم و حمایت از تحقیقات بازار نیز بهره‌مند خواهند شد.
در پایان این رویداد، وطن‌پور رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تأکید بر حمایت از ایده‌های نو و راه‌اندازی کسب‌وکار مبتنی بر ایده گفت: فاز بعدی کار ما باید حمایت از شرکت‌های ژنتیک باشد، این حوزه بسیار پیچیده بوده و از نظر اجتماعی، اقتصادی و امنیتی اهمیت زیادی دارد، اما ما به عنوان حامی شرکت‌های دانش‌بنیان نسبت به جنبه‌ی اقتصادی این حوزه توجه داریم تا بتوانیم در این حوزه اشتغال‌زایی کنیم و نوآوران بتوانند شرکت‌های خود را راه‌اندازی کنند. تا همین حالا هم شاهد هستیم که در دانشگاه‌ها اتفاقات خوبی افتاده است.
دهنوی رئیس گروه تولید و تجاری‌سازی ستاد توسعه زیست‏ فناوری معاونت علمی نیز درباره‌ اهمیت توسعه‌ حوزه‌ی توالی‏یابی گفت: توالی‌یابی تنها محدود به پزشکی نخواهد بود و به گونه‌ای توسعه پیدا خواهد کرد که روی زمینه‌هایی نظیر جامعه شناسی تأثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: در ایران تا یک سال قبل بیشتر تمرکز بر بخش سخت‌افزار این حوزه بوده و بیشتر در حوزه واردات تجهیزات فعالیت انجام می‌شد. اما اکنون تلاش داریم روی کسب و کارهای مربوط به توالی‌یابی تمرکز کنیم.
به گفته دهنوی، در واقع ما باید منابع داخلی را به سوی حمایت از این کسب ‏وکارها سوق دهیم. از این رو قوانین و آیین‌نامه‌هایی برای حمایت از این حوزه در حال تدوین است. البته هنوز محدودیت‌های زیادی در حوزه‌ کسب و کار توالی‌سنجی وجود دارد که این محدودیت‌ها به شرایط کشور ما مربوط می‌شود. این موانع باید کاهش یابد تا شاهد رشد کسب و کار در این حوزه باشیم.
توالی‌یابی DNA ماحصل همگرایی زیست‌فناوری و فناوری ‌نانو است که در آن با عبور DNA از میان نانوحفره، امکان شناسایی جفت‌بازهای DNA فراهم می‌شود.
پایان پیام/23

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم