دست ربات‌های هوشمند به بسته‌بندی رسید

دست ربات‌های هوشمند به بسته‌بندی رسید


زمان مطالعه : 4 دقیقه
کد خبر : 45222
نقش و جایگاه ربات‌های هوشمند به صنعت، پررنگ‌تر و شاید غیرقابل اجتناب شده است. از این رو یک شرکت دانش‌بنیان داخلی با محصولات فناورانه خود، راه را برای تولید ربات‌های هوشمند به صنعت بسته‌بندی هموار کرده است.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از ظهور فناوری رباتیک و نمایان شدن نقش این ابزارهای هوشمند در صنعت بیش از 20 سال گذشته است.در این بازه زمانی فرصتی پیش آمده است تا ربات‌ها، پای خود را از صنعت فراتر بگذارند و به زندگی روزمره هم راه یابند. 

شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان هم در مسیر تولید این ابزارهای هوشمند گام برداشتند تا صنعت، بتواند به کمک فناوری‌های نو، وارد عرصه تازه‌ای از پیشرفت و کارآمدی شود.

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان نیز توانسته است ربات‌های بین‌المللی با نام دلتا را که جایگاهی ویژه در صنعت بسته‌بندی برای خود دست‌وپاکرده و به عنوان یکی از معیارهای بسته‌بندی سالم شناخته می‌شوند، در داخل کشورمان بومی سازی و تولید کند.

مدیرعامل شرکت سپهر پژوهشگران ویرا که در زمینه تولید این ربات‌های فعالیت می‌کند، می‌گوید: ربات‌های دلتا، که در جهان نیز با همین عنوان شناخته شده‌اند، در خطوط تولید با سرعت بالا استفاده می‌شوند. این ربات‌ها در انتقال، جابه‌جایی و بسته بندی صنایع غذایی کاربرد فراوانی دارند.

مهدی طالع ماسوله، با بیان این‌که فناوران این شرکت کار پژوهشی و تحقیقاتی خود را در آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشگاه تهران آغاز کرده و به مرحله تولید نمونه رسیده‌اند، ادامه می‌دهد: فناوری ساخت ربات‌ها بیش از 2 دهه است که در صنایع جهان، به ویژه صنعت بسته‌بندی جاافتاده است اما محدودیت‌های کشور در انتقال فناوری موجب شد تا این ربات‌ها با قدری تأخیرمورد توجه قرار بگیرند.


وی با بیان این‌که این اکنون اما این ابزار هوشمند را با فناوری بومی و یاری به مرحله تولید رساندیم، اضافه می‌کند: این ربات با همکاری بسیار زیاد این آزمایشگاه ساخته شده و دانش فنی اصلی برگرفته شده از این آزمایشگاه به ثمر رسیده است.


این فعال دانش‌بنیان، از نیاز مبرم صنعت بسته‌بندی به این ربات‌ها می‌گوید و ادامه می‌دهد: این صنعت به شدت نیازمند و تشنه فناوری ربات‌های دلتا است؛ چراکه اخذ بسیاری از استانداردهای بین‌المللی بسته‌بندی به استفاده از این ربات‌ها در خط تولید وابسته است بنابراین توسعه فناوری این ربات‌ها ضمن کمک به تولید با کیفیت زمینه ورود محصولات غذایی را به بازارهای بین‌المللی را فراهم می‌کند.


وی ادامه می‌دهد: به طور مثال صادرات خرما با یک چالش جدی مواجه است و بسیاری از کشورها استفاده از فرآورده خرما به عنوان یکی از محصولات مهم صادراتی کشورمان را به استفاده از این فناوری و عدم دخالت دست در بسته‌بندی خرما منوط ساخته‌اند.


طالع ماسوله به بازار منطقه‌ای و بین‌المللی پررونق این محصول اشاره می‌کند و می‌افزاید: اگرچه شرکت‌های قدرتمندی در عرصه بین‌المللی، سال‌ها است که در حوزه ساخت و توسعه این ربات‌ها کار می‌کنند، اما نمونه ایران‌ساخت این ربات‌ها، با توجه به قیمت بسیار پایین‌تر نسبت به نمونه مشابه خارجی و کیفیتی به همان اندازه، می‌تواند به خوبی در بازار کشورهای منطقه جای خود را باز کند.

مدیرعامل سپهر پژوهشگران ویرا، بسته‌بندی و جداسازی پسماندها را یکی دیگر از کاربردهای این ربات می‌داند و بیان می‌کند: بسته‌بندی و جداسازی پسامندها به کمک ربات‌های هوشمند یکی از محورهای این شرکت است. با حمایت از این فناوری و توسعه آن قطعا تحولی در صنعت مدیریت پسماند صورت می‌گیرد. در حال حاضر نیز با اداره مدیریت پسماند برای ورود فناوری این ربات‌ها موافقت‌هایی صورت گرفته است.

طالع ماسوله، تولید حسگرهای نیرو را یکی دیگر از تولیدات این شرکت دانش‌بنیان عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: این حسگرها که با فناوری پیشرفته‌ای تولید می‌شوند و قیمت بالا نزدیک به 10هزار دلار برای هرکدام ازا ین حسگرها هزینه می‌شود، اکنون در داخل کشور نمونه‌سازی شده است.

این فعال فناور، ربات‌های جراحی و همچنین ربات‌های صنعتی را نیازمند این حسگرها می‌داند و ادامه می‌دهد: عمده موارد این حسگرها در صنعت توان‌بخشی و حوزه سلامت است. 

وی ادامه می‌دهد: این حسگرها در فناوری‌های دیگری نیز به کار می‌رود و می‌تواند مقدمه‌ای برای تولید محصولات نواورانه جدید باشد. به طور مثال با استفاده از این حشگرها کفشی را تولید کردیم که اطلاعات نیروی واردشده بر قسمت‌های مختلف پا را به نرم‌افزار ارسال می‌کند و اطلاعات دقیقی را از وضعیت حرکت، نواقص آن و فیزیک پا در اختیار پزشک قرار می‌دهد.

طالع ماسوله همچنین  با اشاره به حضور 5 دانش‌آموخته در حوزه‌های مکانیک، الکترونیک، برق و کامپیوتر در این شرکت دانش‌بنیان، حمایت از نوآوری نیروی انسانی را زمینه ساز رونق تولید محصولات فناورانه می‌داند و می‌گوید: مهم‌ترین نیاز برای این محصولات، بازاریابی و بازارسازی است. اگر در شرایط کنونی که افزایش قیمت ارز، تمایل را به سوی کالای ایرانی افزایش داده، از تولید انبوه این شرکت‌ها حمایت شود، قطعا بسیاری از نیازهای فناورانه تأمین و رونق تولید رقم خواهد خورد.

 

پایان پیام/24

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم