رج‌های فرش‌ ماشینی با دستگاه بافندگی ایرانی گره می‌خورد

رج‌های فرش‌ ماشینی با دستگاه بافندگی ایرانی گره می‌خورد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 68564
یک شرکت دانش‌بنیان موفق شده است با بومی‌سازی سیستم بافندگی، تولید فرش ماشینی در کشور را توسعه دهد. با توجه به شهرت جهانی فرش ایرانی، تولید و صادرات فرش‌های ماشینی می‌تواند باعث توسعه اشتغال در کشور شود.

 

با وجود آن‌که، فرش ایرانی در سال‌های اخیر رقبای بسیار جدی در بازارهای جهانی پیدا کرده است، اما هنوز فرش دستباف ایرانی معتبرترین برند محسوب می‌شود. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش کرده است با ترکیب هنر ایرانی فرش‌بافی و فناوری‌های مدرن و به‌روز، این صنعت را به پیش ببرد. به همین دلیل کانون هماهنگی، دانش، صنعت و بازار فرش دستباف ایران با حمایت این معاونت تاسیس شد. علاوه بر این ده‌ها شرکت دانش‌بنیان و فناور در این زمینه فعالیت دارند. این شرکت‌ها دستگاه‌ها و ماشین‌آلات مورد نیاز این صنعت را بومی‌سازی می‌کنند تا کشور در این زمینه نیازمند واردات نباشد.

شرکت دانش‌بنیان فنی مهندسی نمادپردا یکی از این شرکت‌ها است که در زمینه تولید ماشین‌آلات بافندگی فعالیت دارد.

علیرضا مهران‌شریفی مدیر‌عامل این شرکت دانش بنیان گفت: در حال حاضر فرش ماشینی، بازار بسیار گسترده‌ای دارد به همین خاطر لازم است تا دستگاه‌ها و تجهیزات مورد نیاز این صنعت به صورت کامل در داخل تولید شود. سیستم دستگاه بافندگی موسوم به ژاکارد الکترونیکی یکی از این تجهیزات است که نقش مهمی در خط تولید بافت فرش‌ماشینی دارد. این دستگاه در داخل شرکت بومی‌سازی شده و به تولید انبوه رسیده است.

وی در ادامه گفت: سیستم بافندگی که به نام ژاکارد الکترونیک مشهور است از اجزاء مختلف مکانیکی، الکترونیکی و کامپیوتری تشکیل شده است. تولید این دستگاه بافندگی در داخل کشور توانسته است باعث صرفه‌جویی ارزی قابل توجهی شود و کشور را از واردات آن بی‌نیاز سازد.

مدیر شرکت دانش‌بنیان فنی مهندسی نمادپردا همچنین افزود: مدل‌های مشابه این محصول که توسط دو شرکت اروپائی  تولید می‌شود ممکن است تا 1 میلیون و 800 هزار یورو نیز قیمت داشته باشد. در صورت حمایت و تامین ارز مورد نیاز، می‌توان این دستگاه را با یک ششم قیمت محصول مشابه خارجی در داخل کشور تولید کرد.

به گفته مهران‌شریفی، سیتم بافندگی (ژاکارد الکترونیک) هسته‌مرکزی در خط تولید بافت فرش ماشینی محسوب می‌شود و وظیفه کنترل طرح و نوع بافت از نظر بافت نخ‌های رنگی و ضایعات داخل فرش را برعهده دارد. این دستگاه بافندگی همچنین، طرح و نوع بافت فرش را  مشخص می‌کند.  این دستگاه، باعث افزایش کیفیت بافت فرش می‌شود. 

مدیر عامل، شرکت دانش‌بنیان فنی مهندسی نمادپردا همچنین گفت: شرکت‌های تولیدکننده فرش‌ماشینی متوسط و بزرگ که فرش‌های  1000، 1200 و1500 شانه تولید می‌کنند مشتری  این دستگاه بافندگی هستند.

وی ابراز امیدواری کرد تا در آینده نزدیک، دستگاه بافندگی، با ظرفیت و راندمان بالاتر  نسبت به نمونه قبلی در این شرکت تولید شود.

 

 

گزارش از: مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

 

پایان پیام/33

 

اخبار مرتبط:

توسعه علمي و فناوري كشور در گرو حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان

چگونگی موفقیت شرکت‌های دانش‌بنیان از نگاه رؤسای پارک‌های علم‌وفناوری

استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان در اماکن مسکونی تهران با همکاری شهرداری تهران

تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان با ارائه خدمات مشاوره توسعه فنی سرعت می‌گیرد

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم