زمینه آشنایی پژوهشگران با مدل‌سازی منطقه‌ای اقیانوسی فراهم شد

زمینه آشنایی پژوهشگران با مدل‌سازی منطقه‌ای اقیانوسی فراهم شد


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 48972
عملیات میدانی در دریا دشواری و هزینه‌های بالایی دارد. به همین دلیل مدل‌سازی کامپیوتری پدیده‌های اقیانوسی در این حوزه اهمیت زیادی دارد. با توجه به این موضوع با حمایت گروه توسعه فناوری‌های دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کارگاه آموزشی در 3 روز برای ارتقای سطح فعالیت‌های این حوزه برگزار می‌شود.

این دوره 9 تا 11 بهمن ماه سال جاری برگزار می‌شود و برای شرکت‌کنندگانی مناسب است که آشنایی مقدماتی با مفاهیم اقیانوس‌شناسی و مدل‌سازی دریایی دارند. بنابراین اساتید و دانشجویان رشته‌های مهندسی دریا، مهندسی سواحل و سازه‌های دریایی، فیزیک دریا و اقیانوس‌شناسی  می‌توانند از این کارگاه سه روزه بهره لازم را ببرند.

آشنایی با مدل‌سازی و مدل‌های اقیانوسی، بارگذاری ROMS و آشنایی با سیستم مدیریت ورژن‌های کد با svn، کامپایل کردن نمونه آزمایشی در حالت سری و موازی و به تصویر کشیدن نتایج خروجی برخی از محورهای این دوره آموزشی است.

 

بر اساس این گزارش، مدل‌های دریایی خود انواع مختلفی دارند که هر یک کارکردها، محدودیت‌ها و نقاط قوت مخصوص به خود را دارا هستند. به عنوان مثال مدل‌های منطقه‌ای در مقیاس خورها، ساحلی و فراساحلی فلات قاره کاربرد دارند. اما در این میان مدل منبع-باز (ROMS) یکی از پرکاربردترین مدل‌های اقیانوسی و دارای مجمع تبادل نظر فعال با هزاران کاربر ثبت شده است و از این نظر بر مدل‌های مشابه برتری دارد.

 این دوره با حمایت  گروه توسعه فناوری‌های دریایی  معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شتابدهنده دریایی بادبان برگزار می‌شود. متقاضیان برای ثبت نام و شرکت در دوره می‌توانند با شماره 66059435 تماس داشته باشند.

 

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/25


اخبار مرتبط:

* اقیانوس شناسی؛ رشته‌ای نوپا اما پرجاذبه

* جریان آب تنگه هرمز مدلسازی شد


 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم