ستاری در مراسم رونمایی از ترجمه کتاب الحاوی فی الطب به زبان فارسی؛
زیستبوم کشور باید به سمت تربیت اندیشمندان سوق پیدا کند
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: اندیشمندانی چون رازی، خوارزمی و ابن سینا درزیست بوم و اکو سیستمی خاص رشد یافتهاند و ما باید این اتمسفر را در کشور آن گونه احیا وایجاد کنیم تا بتوان چنین اندیشمندانی را به جامعه عرضه کرد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهوری در مراسم یادمان رازی و رونمایی از ترجمه کتاب الحاوی فی طب گفت: کتاب الحاوی فی الطب سالهاست به زبانهای مختلف زنده دنیا ترجمه شده است، با این وجود پس از 11 قرن ترجمه آن به زبان فارسی که زبان مادری آن بوده صورت گرفت و این مسئله نشان از محجوریت اندیشمندان ما دارد.
وی ضمن اعلام حمایت معاونت علمی از چنین اقداماتی بیان کرد: کتاب دیگری که در این زمینه ترجمه و منتشر خواهد شد «ذخیره خوارزمشاهی» است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور خاطر نشان کرد: اندیشمندانی چون رازی این سینا و خوارزمی در یک زیستبوم خاص پرورش پیدا کردهاند اتمسفری که در آن علم و دانش ارزشمند است این همان زیست بومی است که باید کشور به سمت آن سوق پیدا کنند.
وی بیان کرد : اندیشمندان تاریخی ما افرادی موجب افتخارهستند و باید زندگی آنها مورد توجه قرار گیرد و بررسی شود باید توجه داشت کشوری که خالق چنین بزرگانی بوده چگونه سالهاست نتوانسته نوآور باشد و نمونههای تازه ایی را خلق کند.
ستاری نفت را عاملی برای سکون در کشور دانست و گفت: تاریخ کارآفرینی و تجارت در کشور ما پس از بهرهبرداری از نفت از بین رفت و سنتهای ما فراموش شدهاند.
نایب رییس هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: تنوع صنایعدستی در ایران کارکرد وکارایی مانندهالیوود را برای جهان داشت مصنوعات وابزاری که موجب میشد عشق موجود در دل مردم منتقل شود اما در 100 سال گذشته 60 تا 70 درصد آن از بین رفته است .
رییس بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: مطمئن هستیم میتوانیم به حقیقتی که در کشور داشته ایم بازگردیم و خود را اصلاح کنیم تا اکوسیستمی مبتنی بر دانش ایجاد شود .
وی با اشاره به نمونه ای از شرکتهای دانشبنیان بیان کرد: یکی از شرکتهای دانشبنیان موفق شده است بر اساس بهرهگیری از یکی از فرمولهای ابنسینا در کتاب قانون از مواد مؤثره زعفران را به طریقی بهره مند شود که امروز آن را به کشورهای دیگر از جمله سوییس صادر میکند بسیاری از چنین ایدههایی را میتوان با بازگشت به کتابهای بزرگان علمی ایران بررسی کرد تا مسیرهای تجاری را طی کرده و وارد جامعه علمی و حتی عمومی شوند.
مراسم یادمان رازی به مناسبت اختصاص سالهای 2016 و 2017 برای بزرگداشت محمد بن زکریای رازی از سوی یونسکو به همراه رونمایی ترجمه فارسی متن کامل کتاب الحاوی فی الطب برای نخستین بار بعد از گذشت 11 قرن از انتشار کتاب با حضور ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، علی اکبر ولایتی رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و اساتید بینالمللی رازی شناسان ایرانی و خارجی و کارشناسان حوزه طب سنتی ایرانی اسلامی در کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
پایان پیان/29
Send to friends