قانعی:
زیست شناسی سامانهها تحولی بزرگ در پزشکی ایجاد میکند
مصطفی قانعی در سومین کنفرانس زیست شناسی سامانه های ایران با اشاره به ایجاد تحول پزشکی در یک دهه اخیر با زیست شناسی سامانهها ابراز کرد: این تغییرات به صورتی خواهد بود که امروز اثری از آن وجود ندارد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی در سومین کنفرانس زیست شناسی سامانه های ایران درباره رویکرد دگرگون ساز زیست شناسی سامانه ها در حوزه زیستی، پزشکی و دارویی توضیحاتی ارائه داد و اظهار کرد: ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی برای تحقق ایجاد 3 درصد بازار زیست فناوری ایران در دنیا در حال فعالیت است و مجموعه ای از اقدامات همچون آموزش، ترویج، تولید، پژوهش، ارزیابی و تجاریسازی را انجام می دهد و حمایت از این کنفرانس نیز در راستای این اقدامات است.
قانعی ادامه داد: در پزشکی اتفاقاتی در حال رخ دادن است و پیش بینی یکی از پایه های این حوزه است. علاوه بر پیش بینی باید به پیش گیری و فردیت نیز اشاره کرد که در پزشکی این محورها با سامانه های زیستی شگل می گیرد و در مسیر خود حرکت می کند.
رییس سومین کنفرانس زیست شناسی سامانه های ایران همچنین عنوان کرد: در یک فرد بیمار ژنوم دست خوش تغییراتی می شود بنابراین باید شواهدی را برای این تغیرات پیدا کنیم تا روند تشخیص سرعت گیرد و اساس این موضوع بستگی به تحولات در حوزه ژنتیک دارد. پس در حوزه سلامت موظف به جمع آوری داده ها هستیم تا زیر ساختی برای توسعه فناوری ها فراهم شود.
قانعی با اشاره به اینکه پیش بینی و پیشگیری در فردی سازی برای درمان و ساخت واکسن نیز کمک می کند گفت: 4 بیماری سرطان، دیابت، قلب و عروق و تنفسی در دنیا چالش ایجاد کرده است پس اگر پیش بینی به درستی باشد و این مورد که چه فردی در معرض بیماری است تشخیص داده شود در مرحله بعد باید پیش گیری انجام شود. پس زیست شناسی باید پیش بینی را انجام دهد تا در مرحله بعد پیش بینی برای افراد انجام شود. چرا که همه افراد نباید تحت یک درمان قرار گیرند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی در ادامه بیان کرد: پس با انجام درست این سه محور اساسی، هزینه های درمان به شدت کاهش می یابد. البته تکمیل اطلاعات و مشارکت بیمار نیز مسئله مهمی است چرا که اگر فرد ریسک بیماری را بفهمد با استفاده از این فناوری ها برای درمان کمک خواهد کرد.
قانعی با اشاره به ایجاد تحول پزشکی در یک دهه اخیر با زیست شناسی سامانه ها ابراز کرد: این تغییرات به صورتی خواهد بود که امروزه اثری از آن وجود ندارد. بنابراین باید مدلی طراحی شود تا بر اساس آن پیشنهاد برای پیشگیری داده شود.
وی همچنین درباره طب شرقی و غربی نیز گفت: علم زیست شناسی سامانه ها نقطه آشتی طب شرقی و غربی است.
سومین کنفرانس زیست شناسی سامانه های ایران 8 و 9 اسفندماه 96 در دانشگاه تربیت مدرس با حضور محققان داخلی و خارجی در حال برگزاری است.
انتهای پیام/25
Send to friends