سم‌های تولید شده ایران صادر می‌شود

سم‌های تولید شده ایران صادر می‌شود


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 49328
وارد انواع سموم کشاورزی و حشره‌کش‌ها به کشور سالانه چندین میلیون دلار ارز از کشور خارج می‌کند. از سویی تولید سم‌هایی که ضرری برای انسان و دام‌ نداشته باشد فناوری بالایی را می‌طلبد.

 

 

در کشورمان یک شرکت دانش‌بنیان با تکیه بر دانش و فناوری بومی توانسته به تولید چند گونه از سموم کشاورزی و همچنین حشره‌کش‌ها دست پیدا کند.

احد قبادی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «مجتمع شیمیایی بیستون کرمانشاه» درباره محصولات دانش‌بنیان این شرکت گفت: سم كلريدازون علف‌کش تخصصی مزارع چغندر قند و سم پيري پروكسي فن در این شرکت تولید می‌شود.

این فعال  فناور درباره محصول « پیری پروکسی» گفت: پیری پروکسی فن حشره کش هرمونی است که با اختلال در توازن هورمونی جوانی حشرات مضر از دگردیسی و تکامل آنها جلوگیری و حشرات ماده را عقیم می‌کند که در نتیجه باعث نابودی حشره و تخم‌ها و جنین می‌شود.

وی ادامه داد: از این سم برای مبارزه بالشتک ها، شپشک‌ها، سپردارها و پسیل مرکبات و نیز عسلک پنبه استفاده می‌شود. و برای انسان و زنبور عسل و دام کاملا بی‌خطر است.

قبادی افزود: علاوه بر محصول ذکر شده حشره کش سایپرمترین، سم کلرپریفوس، سم دیازینون، سم دلتامترین، کنه کش پروپارژیت و تعدادی دیگر از این دسته محصولات در این شرکت تولید می‌شود.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «مجتمع شیمیایی بیستون کرمانشاه» به اشتغال‌زایی ایجاد شده اشاره کرد و گفت: در این شرکت به صورت مستقیم برای 40 نفر شغل ایجاد شده است.

این فعال فناور درباره صادرات محصولات نیز گفت: محصولات این شرکت چند سالی است که به صورت مداوم به کشور ترکیه صادر می‌شود و تنها در سال جاری حدود 500 هزار دلار ارز آوری برای کشور داشته است.

وی همچنین توضیح داد: برای تولید محصولات نیاز به مواد اولیه وجود دارد که عموما از طریق واردات تامین می‌شود که عمدتا ساخت کشور چین است.

قبادی به واردات محصولات مشابه به کشور و همچنین اختلاف قیمت‌ها اشاره و بیان کرد: همچنان نمونه مشابه محصولات تولیدی به کشور وارد می‌شود که عمدتا ساخت کشورهای آلمان، ژاپن و چین است که در محصول كلريدازون قیمت نهایی این شرکت حدود 30 درصد ارزان‌تر نوع خارجی است.

 

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

 

پایان پیام/

 

اخبار مرتبط

 

* نقشه راه زیست‌فناوری کشاورزی ایران تدوین شد

* بررسی آماده‌سازی محیط‌ کشت‌های پایه و آنتی‌بیوتیک‌ها در پژوهشگاه زیست‌فناوری

* کشت‌بافت به تکثیر گیاهان سرعت می‌بخشد

* نخستین مجموعه زیست فناوری در حوزه کشت بافت گیاهان دارویی افتتاح شد

* تولید گیاهان تراریخت اولویت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی است

 

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم