سیارات فراخورشیدی شناسایی می شود

سیارات فراخورشیدی شناسایی می شود


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 45934
محققان ایرانی در همکاری با گروه بین المللی "مایندسپ" در مسیر آشکارسازی سیارات خارج از منظومه شمسی قرار گرفتند تا در مهم ترین اکتشافات نجومی نام ایران نیز آورده شود.

 

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مطالعه سیارات فراخورشیدی در سال های اخیر به یکی از شاخه های مهم اختر فیزیک تبدیل شده است. انگیزه اصلی در این تحقیقات مطالعه شکل گیری سیاراتی است که امکان شکل گیری حیات در آنها وجود دارد.

در این زمینه سرمایه گذاری وسیعی در این شاخه از علم آغاز شده است و ماهواره های فضایی برای مشاهده سیارات راهی فضا شده اند. 

در منطقه خاورمیانه نیز محققان دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی اصفهان در پروژه بین المللی در زمینه سیارات فراخورشیدی حضور دارند و مشغول فعالیت هستند. این پروژه با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد و پژوهشگران کشورمان از این دو دانشگاه در کنار سایر مراکز علمی دنیا قرار گرفتند تا در مهم ترین اکتشافات نجومی ایران نیز سهیم باشد.


سهراب راهور مجری طرح پژوهشی "رصد سیارات فراخورشیدی با استفاده از ریز همگرایی گرانشی با همکاری گروه بین المللی مایندسپ" درباره فعالیت های انجام شده در این طرح بیان کرد: آشکار سازی سیارات خارج از منظومه شمسی هدفی است که این پروژه بین المللی دنبال می کند‌. البته علاوه بر پاسخ به پرسش تشکیل سیارات فراخورشیدی، شناسایی و مشخص کردن سیارات قابل زیست است. 


وی ادامه داد: تحقیقات پروژه در رصد خانه اتحادیه اروپا مستقر در شیلی انجام شد و کار تحلیل و آنالیز اطلاعات و داده های حاصل از رصد پس از انتقال به کشور صورت گرفت. در حال حاضر ۴۰ سیاره جدید در این پروژه شناسایی شدند. که با تحلیل داده ها مشخصات و جرم آنها را اندازه گیری می شود. همچنین سیاراتی که در منطقه زیست قرار دارند مشخص می شوند.


عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف همچنین عنوان کرد: با توجه به اینکه در این فعالیت پژوهشی حجم بالایی داده مورد تحلیل داده قرار می گیرد بنابراین دانش استفاده و کار با داده های زیاد که امروزه در تمام علوم و صنعت کاربرد دارد توسعه می یابد. 

به گفته وی، در این طرح تلسکوپی استفاده شد که مجهز به دوربین جدید به نام عکس برداری شانسی است. این دوربین با فرکانس بالا از آسمان تصویربرداری می کند و پس از حذف نرم افزاری تصاویری که توسط تلاطم جوی درست شده می توان تصاویر در حد پراش به دست آورد. توسعه این روش می تواند کاربردهای زیادی در تهیه تصاویر با کیفیت بسیار بالا داشته باشد.


پایان پیام/۲۵

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم