در پی برگزاری سومین دوره از جشنواره ملی دریا مسیر پیشرفت؛
شاهد افزایش 40 درصدی حضور شرکتهای دانشبنیان دریایی در جشنواره هستیم
استقبال شرکتهای دانشبنیان دریایی در سومین جشنواره ملی دریا مسیر پیشرفت نسبت به دوره پیشین افزایش 40 درصدی داشته است و تاکنون حضور بیش از 30 شرکت دانشبنیان دریایی در نمایشگاه دستاوردهای فناورانه دریایی کشور قطعی شده است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بهنام رضایی، دبیر سومین جشنواره" دریا مسیر پیشرفت"، با اشاره به اینکه این دوره از برگزاری جشنواره ملی دریا مسیر پیشرفت با استقبال بینظیر شرکتها، ارگان ها، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی دریایی کشور روبهرو شده است گفت: سومین دوره جشنواره ملی دریا مسیر پیشرفت، نسبت به دورههای قبل گستردهتر شده و قسمتهای مختلفی دارد تا برای همه گروههای علاقهمند به دریا و یا فعال در حوزههای مختلف دریا جذاب باشد.
رضایی با اشاره به اینکه حضور شرکتهای دانشبنیان در جشنواره دریا مسیر پیشرفت نسبت به سال گذشته 40درصد افزایش داشته است، بیان کرد: ازآنجاییکه شرکتهای دانشبنیان نوپا نیازمند حمایت هستند این نمایشگاه بهانهای میشود تا از این امکاناتی که ستاد بهصورت رایگان در اختیار آنها قرار داده است استفاده کنند تا هم خودشان را معرفی کنند و هم بتوانند بازاریابی انجام دهند.لازم به ذکر است حضور بیش از 30 شرکت دانشبنیان دریایی در کنار 60 ارگان ونهاد دیگر نمایشگاه قطعی شده است.
برگزاری جشنواره ملی در 3 حوزه صنعتی،دانشجویی و دانش آموزی
وی بابیان اینکه جشنواره امسال در سه حوزه صنعتی "طرحها و دستاوردهای فناورانه دریایی" دانشجویی و دانشآموزی برگزار خواهد شد، یادآور شد: در حوزه صنعتی "طرحها و دستاوردهای دریایی" باهدف حمایت از طرحهای فناورانه دریایی از طریق فراخوان به سراسر کشور در 3 حوزه " شرکتهای دانشبنیان دریایی، نهادها و ارگانهای دریایی و در آخر طرحهای مراکز آموزشی و دانشگاههای دریایی دریافت شد، که در جشنواره از 3 طرح برتر تقدیر میشود.
دبیر سومین جشنواره دریا مسیر پیشرفت با اشاره به افزایش استقبال و مشارکت دانشآموزان، دانشجویان، فعالان دریایی و شرکتهای دریایی در این رویداد مهم گفت: یکی از دستاوردهای مهم این رویداد در 2 دوره گذشته آشنایی بیشتر دانشآموزان و دانشجویان با دریا، فرهنگ دریایی و مشاغل دریایی بوده است که انعکاس آن را میتوان در میزان افزایش مشارکت آنها در سومین دوره از این جشنواره نظارهگر بود.
رضایی در ادامه درباره سومین دوره از جشنواره دریا مسیر پیشرفت اظهار کرد: جشنواره امسال 8 بخش مختلف اعم از طرحها و دستاوردهای فناورانه دریایی، بخش دانشآموزی دریا، مسابقات شناورهای هوشمند، جشنواره فیلم کوتاه و عکس، ایده بازار دریایی، مسابقات رباتهای زیردریایی، نمایشگاه دستاوردهای فناورانه دریایی کشور و در آخر سخنرانی علمی و کارگاههای آموزشی دارد.
رضایی خاطرنشان کرد: آثار ارسالی بخش دانشآموزی به دبیرخانه سومین دوره این جشنواره نسبت به دوره قبل از آن 2 برابر شده است، این در حالی است که حضور دانشجویان در مسابقات تدارک دیدهشده برای این رویداد دریایی نسبت به دوره گذشته آن 1.5 برابر شده است.
دریافت و داوری 44 طرح فناورانه دریایی
دبیر برگزاری این دوره از مسابقات افزود: البته تعداد طرحها و دستاوردهایی که به دبیرخانه این جشنواره ارسالشده تقریباً مشابه دوره قبل بوده است بهگونهای که سال گذشته40 طرح و دستاورد به دبیرخانه رسیده بود امسال 44طرح به دبیرخانه رسیده و طی 3 روز داوری شد.
رضایی با اشاره به حضور جامعه دریایی در این دوره از جشنواره بیان کرد: در این دوره از جشنواره نمایشگاهی با حضور ارگانهای دریایی، شرکتهای دانشبنیان، بنیادهای نخبگان استانها، دانشگاهها و شرکتهای دریایی برگزار خواهد شد تا دستاوردهای فناورانه خود را در معرض بازدید عموم قرار دهند.
رضایی تصریح کرد: در این نمایشگاه تاکنون 80 شرکت ،نهاد و ارگان دریایی ثبتنام کردهاند که امیدواریم نمایشگاهی پرباری مناسب بازدیدکنندگان و متخصصان این عرصه تشکیل گردد و با استقبال مناسبی مواجه شود.
رقابت بیش از 40 تیم دانشجویی در مسابقات شناورها
رضایی با اشاره به اینکه در این دوره از جشنواره نیز به برونسپاری مسئولیتها و اقدامات پرداختیم، گفت: در بخش دانشجویی نیز 2 مسابقه شناورهای هوشمند و رباتهای زیردریایی را بهمنظور ترویج فرهنگ دریایی و هدایت تحصیلی دانشجویان به سمت دریا برگزار خواهیم کرد که دبیرخانه مسابقه شناورهای هوشمند در دانشگاه شریف بوده است و 23 تیم مختلف دانشجویی در این بخش شرکت کردهاند.
وی افزود: دبیرخانه مسابقه رباتهای زیردریایی(ROV) بر عهده دانشگاه قزوین است و 15 تیم از سراسر کشور در این مسابقه ثبتنام کردهاند و طی 2 روز در استخر دانشگاه امیرکبیر به رقابت خواهند پرداخت.
دبیر سومین جشنواره دریا مسیر پیشرفت با اشاره به اینکه مسئولیت دبیرخانه ایده بازار دریایی به دانشگاه امام خمینی نوشهر واگذار شد، گفت: بر اساس فرم ارائه ایده که به همه دانشگاهها و مراکز آموزشی، علمی و تحقیقاتی کشور ارسالشده است، بیش از 450 ایده به این دبیرخانه ارسالشده است که 120 ایده به جشنواره راه مییابد و درنهایت در روز سوم این جشنواره 11 ایده برتر معرفی خواهد شد که ستاد دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامههایی برای حمایت از این ایدهها در نظر دارد.
دریافت و داوری بیش از هزار فیلم و عکس دانشجویی دریایی
وی بابیان اینکه در حوزه جشنواره فیلم کوتاه و عکس دانشجویی،دانشگاه هرمزگان دبیرخانهای بخش است افزود: تاکنون بیش از 1000 فیلم و عکس دانشجویی به دبیرخانه رسیده که از بین آثار ارسالی به دبیرخانه، 12 نفر برگزیده و در روز افتتاحیه معرفی خواهند شد.
تقدیر از 180 نفر برگزیده دانش آموزی
رضایی در رابطه با برنامههای دانشآموزی اعلام کرد: از بین همه آثار ارسالی دانشآموزان به جشنواره 180 نفر از ابتدایی تا دبیرستان در 24 رشته برگزیده، معرفی و تقدیر خواهند شد. در بخش دانشآموزی نیز از طریق برگزاری مسابقات مختلف در 24 حوزه اعم از نقاشی، کاریکاتور، داستاننویسی، ساخت نمونه ماکارونی و ... دانشآموزان را فرهنگ و رشتههای دریایی آشنا میکنیم. مسابقه "شناورهای کنترل از راه دور" در بخش دانشآموزی طراحی ندارد بلکه 32 تیمی که در این بخش ثبتنام کردهاند با شناورهایی که در طول سال ساختهاند با یکدیگر مسابقه میدهند. به گفته رضایی، 12 تیم دانشآموزی نیز در بخش مسابقه رباتهای زیردریایی و 60 تیم نیز در بخش ساخت ماکت جکت نفتی با ماکارونی ثبتنام کردهاند.
وی با اشاره به اینکه مدیریت و حمایت دبیرخانههای مختلف با خود ستاد بوده است، افزود: برای آشنایی بیشتر افراد با مفاهیم و مهارتهای حوزه دریا و ایجاد فضایی پویا همزمان با جشنواره ملی دریا مسیر پیشرفت، سخنرانی علمی و کارگاههای آموزشی در 3 حوزه صنعتی، دانشجویی و دانشآموزی برگزار خواهد شد.
لازم به ذکر است سومین جشنواره ملی دریا مسیر پیشرفت باهدف فرهنگسازی و تأمین نیروی انسانی خلاق و کارآمد برای صنعت دریایی کشور، بهوسیله ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی با همکاری ارگانها، با برنامههایی جامع از 9 تا 11 آبان ماه در باغموزه دفاع مقدس تهران برگزار خواهد شد.
پایان پیام/32
Send to friends