سند همکاری توسعه حمایت مالی از شرکتهای خلاق امضاء شد
بر اساس تفاهمنامه منعقد شده بین ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوریریاست جمهوری و صندوق پژوهش فناوری سپهر، کمک به تامین مالی شرکتهای خلاق گسترش مییابد.
رهایی از گزند ظروف یکبارمصرف؛ محققان ایرانی نشاسته را شکلپذیر کردند
ظروف یکبار مصرف چه چیزی را در ذهن شما تداعی میکند؟ آلودگی محیط زیست، پلاستیک، سرطان. این کلمات مواردی است که معمولا در ذهن اکثر افراد نقش میبندد. اما محققان کشور نوعی از این ظروف را از مواد گیاهی تولید کردهاند تا دیگر مشکلاتی اینچنینی وجود نداشته باشد. اقدامی که نگرانیها در این حوزه را رفع کرده است.
استارتاپهای گیاهان دارویی با 6 شتابدهنده سرعت میگیرد
گیاهان دارویی ذخایر ژنتیک ملی کشور محسوب میشوند و صادرات خام و بدون فرآوری آنها مانند خام فروشی مواد معدنی، دارای ارزش افزوده اندکی است. تلاش برای ایجاد زنجیره تولید در این صنعت با حمایت از توسعه کمی و کیفی استارتاپها در سال جاری یکی از اقدامات ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
دانشآموزان برنامهنویسی را آنلاین یاد میگیرند
برگزاری آنلاین کلاسهای درسی یکی از اتفاقاتی بود که ایران برای نخستین بار تجربه کرد. کلاسهایی مجازی که سعی دارد نیازهای آموزشی دانشآموزان و دانشجویان را پاسخ دهد. دومین مدرسه تابستانی فناوری اطلاعات هم در ادامه همین مسیر و به دلیل شیوع بیماری کرونا به صورت آنلاین برگزار میشود.
شکست یک انحصار؛ دستگاه کنترل رشد تومور مغزی در ایران ساخته شد
همه چیز از رشد غیر طبیعی سلولهای جهش یافته در مغز آغاز میشود. تومور در مغز ایجاد و زندگی را مختل میکند. اما فناوری برای این بیماران هدیهای باارزش داشت. 5 سال پیش بود، یک شرکت از رژیم اشغالگر قدس محصول خود را که یک دستگاه برای کنترل و از بین بردن تومورهای مغزی است، رونمایی کرد.
گسترش هوش مصنوعی؛ تصاویر به متن تغییرمیکند
فعالیت شرکتهای دانشبنیان در حوزه هوش مصنوعی گسترش یافته است. یکی از این شرکتها با استفاده از فناوری هوش مصنوعی، سامانه نویسهخوان فارسی را طراحی کرده است. وظیفه این سامانه، استخراج متن از تصاویر است.
چند گام تا توسعه زیستبوم نوآوری مانده است؟
برای رسیدن به یک هدف، همیشه چند راه وجود دارد و بسنده کردن به یک روش، قدری غیر عاقلانه به نظر میرسد. گاهی لازم است، مسیر از یک جایی به بعد تغییر کند. گاهی نیاز پیدا میکنیم قبل از ورود به یک مسیر، نقشههایمان را نگاهی دوباره بیندازیم و گاهی، مسیرهای میانبر را انتخاب کنیم. توسعه نیز راه و روشی ماشبه میطلبد به خصوص اگر سخن از نوآوری در میان باشد.
داده نما: درمان در خانه
«از خانه پزشکت مراقبته!» این یک تبلیغ شهری یا تلویزیونی نیست. یک واقعیت مجازی است که فناوریهای پیشرفته را به خدمت گرفته است تا بیماران بدون حضور فیزیکی از خدمات مراقبتی، بهداشتی و درمانی استفاده کنند.
دریچهای فراروی بلوغ
منشا تفاوت انسان و حیوان چیست؟ سوالی که بشر را برای رسیدن به پاسخ سالها به تکاپو انداخت. پاسخ آشکار شد. بله، ماهیت ذهن، آگاهی و نقش مغز در تواناییهای شناختی. حال انسانها در تلاشاند تا اسرار مغز را کشف کنند. عضوی با پیچیدگیهای فراوان که هر چه از آن می فهمند باز نکتهای تازه از ودیعه الهی برای آنها رو میشود.
فراخوان| فناوران برای بومیسازی سموم و آفتکشها دعوت شدند
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حمایت از تقویت توان ملی در حوزه کشاورزی، از طرحهای مختلف برای بومیسازی فناوری در این حوزه حمایت میکند. در این راستا، از شرکتهای فعال، دعوت شده است تا طرحهای خود را در زمینه تولید و بومیسازی، سموم و آفتکشها، به این معاونت ارسال کنند.