صنایع با محصولی دانشبنیان ترکیب رنگ را ارزانتر انجام میدهد
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برخی صنایع در جریان تولید محصولات نیازمند ترکیب رنگها با یکدیگر هستند. این فرایند که عملیات رنگ همانندی یا تینت نام دارد، برای سالیان متمادی به صورت دستی و توسط یک شخص با تجربه انجام میگرفت.
قیمت نسبتاً بالای نرم افزارهای خارجی و عدم دسترسی به پشتیبانی آن، باعث شد تا یک شرکت دانش بنیان، نرم افزاری طراحی کند که با کمترین قیمت، عمل ترکیب رنگ برای به دست آوردن رنگ مطلوب را انجام دهد.
علی تاری نجارکلائی مدیر عامل شرکت دانش بنیان جنبش همگام تولید و پیمان پارس درباره این محصول گفت: ترکیب رنگها به صورت دستی باعث هدررفت حجم قابل توجهی از مواد اولیه گرانبها در گذشته میشد تا رنگ نهایی و مورد انتظار به دست آید. به همین خاطر این شرکت نرم افزار رنگ همانندی را طراحی کرد.
وی افزود: عملیات رنگ همانندی یا تینت در صنایع به صورت تجربی انجام میشود. بدین صورت که یک فرد با تجربه (به اصطلاح تینتر) با سعی و خطا مواد اولیه را با هم ترکیب میکند تا به رنگ نهایی(رنگ هدف) برسد. نرم افزار رنگ همانندی این عملیات را در کمترین زمان ممکن با بیشترین دقت و با کمترین هدر رفت مواد اولیه انجام میدهد.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان جنبش همگام تولید و پیمان پارس در ادامه گفت: نمونه مشابه خارجی با قیمت حدود 14 هزار دلار فروخته میشود، در حالی که محصول ایرانی با نرخی در حدود یک سوم این مبلغ قیمت گذاری شده است. این محصول در محاسبه فرمولاسیون رنگ در صنایع تولیدی رنگ های صنعتی، ساختمانی، خودرویی، مستربچ، الیاف پلی استر و چاپ کاربرد دارد. این نرم افزار برای تمام صنایعی که رسیدن به یک رنگ، هدف مد نظر آنها است مفید خواهد بود.
تاری با اشاره به پیشینه دانشگاهی محصول افزود: این محصول به عنوان پروژه لیسانس، فوق لیسانس و دکتری به مدت ۶ سال در دانشگاه مورد پژوهش قرار گرفته و در نهایت پس از دستیابی به الگوریتم های تداخل نور و ذره، به مدت ۲ سال تجاری سازی محصول انجام شده و روانه بازار شده است. با توجه به اینکه مدل رنگ همانندی بدست آمده کاربردهای گوناگونی در بخش های مختلف صنایع و فروشگاه ها دارد، تیم تحقیق و توسعه شرکت در حال پژوهش و کاربردی کردن محصول بعدی شرکت هستند.
این فعال فناور گفت: شرکت ما حمایتهای مختلفی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت کرده است که از آن جمله می توان به تسهیلات مالی، معافیت مالیاتی و معافیت گمرکی اشاره کرد.
پایان پیام/33
اخبار مرتبط:
توسعه علمي و فناوري كشور در گرو حمايت از شركتهاي دانشبنيان
چگونگی موفقیت شرکتهای دانشبنیان از نگاه رؤسای پارکهای علموفناوری
استقرار شرکتهای دانشبنیان در اماکن مسکونی تهران با همکاری شهرداری تهران
تجاریسازی محصولات دانشبنیان با ارائه خدمات مشاوره توسعه فنی سرعت میگیرد
Send to friends