فناوری‌های تجدیدپذیر از خسارات سیل جلوگیری می‌کند
با حمایت ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی ؛

فناوری‌های تجدیدپذیر از خسارات سیل جلوگیری می‌کند


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 43832
پایلوت 3 طرح توربین‌های آبی ، صفحات خورشیدی و کیسه های هوشمند برای جلوگیری از ورود سیل با حمایت ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی به بازار عرضه می شود .

پایلوت 3 طرح توربین‌های آبی ، صفحات خورشیدی و کیسه های هوشمند برای جلوگیری از ورود سیل با حمایت ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی به بازار عرضه می شود .

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کامبیز مهدی زاده دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی در گفت و گو با شبکه خبر اظهار کرد: این ستاد برای جلوگیری از ورود سیل در کشور و به بارآمدن خسارات زیاد ، پایلوت 3 طرح توربین‌های آبی ، صفحات خورشیدی و کیسه های را هوشمند طراحی کرد و به زودی بهره برداری و به بازار عرضه می شود .

وی در ادامه افزود :سال گذشته، ستاد انرژی 15 شرکت دانش بنیان در حوزه انرژی های تجدیدپذیر را حمایت کرده و درسال جدید در حال اجرای این طرح ها هستیم.

دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری درباره سیل اخیر و ایجاد فرصت های ناشی از آن گفت: با پرشدن هورها و تالاب ها امسال کمتر شاهد کانون های ریزگرد و گرد و غبار نسبت به سال های قبل خواهیم بود و باید از این موضوع به عنوان یک فرصت برای رفع بسیاری از مشکلات زیست‌محیطی استفاده  کنیم .

نقش دریاچه ارومیه در جلوگیری از فجایع زیست محیطی

  مهدی زاده همچنین احیای دریاچه ارومیه را از دیگر فرصت های ناشی از سیل دانست و گفت : علیرغم اظهارنظرات غیرکارشناسی که از سوی برخی استادان دانشگاه ها و مسوولان نسبت به احیای دریاچه وجود دارد، اما این دریاچه نقش مهمی در جلوگیری از فجایع زیست محیطی همچون گرد وغبارهای نمکی دارد. 

دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری بیان کرد: پنل های خورشیدی شناور برای تولید برق، میکرو توربین‌های آبی کف رودخانه ها و نزدیک آبشارها به منظور تولید برق و نیروگاه های خورشیدی برای استخراج نفت از جمله تکنولوژی‌های کاربردی برای مقابله با سیل است . 

وی درادامه گفت : این ستاد از طرح های دارای دانش فنی و تکنولوژی در زمینه ساخت ژنراتورها ، توربین ها و ابزارهای سیل بند آبی و بادی حمایت کرده و آماده سرمایه گذاری روی این طرح هاست. 

مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در پاسخ به پرسشی در زمینه پیشگیری از وقوع سیل گفت: در حوزه پیشگیری متاسفانه کمی عقب هستیم  و نیاز هست که سایر نهادهای مرتبط ازجمله ستاد بحران و وزارت نیرو در این زمینه همکاری کنند. اما بهره گیری از نتایج مطالعات انجام شده در این حوزه می تواند یکی از راه‌های پیشگیری باشد.

وی به اهمیت استفاده از نقشه های زمین شناسی و مطالعات گسل ها تهیه شده توسط کارشناسان سازمان زمین‌شناسی هنگام ساخت سدها و راه ها اشاره کرد و گفت :  مدیریت کشور باید به سمت مدیریت علمی حرکت کند تا هنگام ساخت سدها ملاحظات زمین شناسی مورد مداقه قرار گرفته و کمتر شاهد چنین آسیب¬ها و صدماتی مانند آنچه درباره سیل اخیر روی داد، باشیم. 

مهدی زاده پیرامون ساماندهی رودخانه ها و جلوگیری از طغیان رودها نیز افزود: قراردادن سیستم هشدار در مسیر رودخانه ها مطابق آنچه در بسیاری از کشورها رایج است، لایروبی مسیر رودخانه ها، تالابها و هورها، باید در دستور کار قرار بگیرد. 

 وی همچنین بر استفاده از تکنولوژی‌های روز، استفاده از بلوک‌های هوشمند برای مهار سیل ها و البته به جانمایی دقیق سدها تاکید کرد . 

دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری ضمن اشاره به منویات مقام معظم رهبری و عزم ریاست جمهوری به بهره گیری از توانمندی های جوانان در عرصه های مدیریتی نیز افزود: کشور با استفاده ازپتانسیل ها و ظرفیت های جوانان کشور، باید به سمت مدیریت علمی حرکت کند .

پایان پیام /26

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم